torsdag 30 januari 2014

Sådärja

Nu börjar det ordna sig igen. Det är allt en himla tur att jag har min lediga torsdag, så att jag kan samla kraft igen.

Redan igår var jag noga med meditationen, yogan och rast på jobbet. Tog till och med en tiominuters promenad i solen och struntade i högen med jobb för ett tag! Och avslutade kvällen storstilat med ett qi gong-pass. För snart 20 (!) år sedan gick jag en kurs i Qi gong, som då gav mig en väldigt häftig upplevelse då det vid första tillfället svartnade för ögonen och jag segnade ner på golvet. Det hände inte igår, utan det var bara mysigt och också viktigt för mig att komma iväg och göra det för mig. Att säga till maken att det inte alls var ok att han stannade kvar och jobbade en extra kväll just den här kvällen, för att det var min qi gong-kväll. Det är så lätt att bara säga "ok" och sen gå och gräma sig.Här snöar det och morgonen började med en lång skogspromenad i snön med en lycklig hund som nu snarkar gott i soffan. Sen snöskottning, det är hatkärlek till det, fast mest kärlek. Svettigt och tungt och rätt härligt ändå. Sen for jag iväg på något som jag älskar men hade glömt bort lite grann. IR-bastu! Har ni testat det? Det är en behaglig infraröd värme på ca 60 grader, som ger en utrensande effekt. Svetten bara rinner, men det är ändå skönt varmt. IR-bastu har många hälsofördelar, t ex förbättrar immunförsvaret, hjärt- kärlverksamheten, huden, lindrar smärta,  rensar ut bl a tungmetaller och gör en så klart avslappnad.


Vi drömmer om en riktig bastu hemma och projekt bygga bastu ska så smått påbörjas i sommar. I väntan på det får jag ibland njuta av bastu så här. Lovely!

11 kommentarer:

 1. Har aldrig testat en sådan bastu, det lät underbart! Drömmer också om att bygga en bastu, vi får se när det landar på riktigt. Skönt att du lyssnade till kroppen och sinnet. Första gången jag gjorde Qi Gong var 24 år sedan och jag var gravid. Jag kände ett våldsamt illamående i exakt hela min kropp, aldrig känt något liknande vare sig före eller efter. Ledaren blev lite orolig och ville inte att jag skulle fortsätta, det ville inte jag heller. Men vissa delar i min yoga är lite Chi Gong liknande, och de rörelserna är så underbara! Kram och ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lustigt att du också fick en sån stark reaktion av just Qi Gong! Det finns tydligen energier i kroppen som man påverkar bara med dessa enkla rörelser, och som du säger liknar det ju en del yoga. Kraftfulla och mäktiga saker!

   Radera
 2. Nej har inte provat en sorts bastu men nu blev jag sugen! Kram

  SvaraRadera
 3. Låter som bästa reloaden ❤️

  SvaraRadera
 4. Japp, det funkar! Batterierna är fulla.

  SvaraRadera
 5. Härligt att höra att du landat igen Lotta! Och IR-bastu måste jag hitta nånstans. Är det väldigt olikt vanlig bastu - undrar hon som är född i bastun. Nästan. :)

  SvaraRadera
 6. Landat men jag är ganska svajíg :-) Går upp och ner som en studsboll... IR-bastu är ganska olikt. Jag gillar båda, vanlig bastu är mycket hetare och torrare. IR-bastu kan man sitta mycket längre och svetten bara forsar, härligt!

  SvaraRadera
 7. Vi har bastu här hemma men den används inte ofta. Förr när min pappa levde brukade han komma hit och värma sig, då blev det av för att han tyckte så mycket om det....

  I dag har jag varit på kompisyoga. Jätteskönt och så blev det en hel del skratt också, en del rörelser är nu en aning svåra....

  Kram
  //bara anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt med bastu! Det kanske kommer och går, det där med bastun, jag tror inte vi skulle bastat så mycket när V var mindre. Kompisyoga är ku! Myckte skratt blir det :-) VAd roligt att du tyckte om yogan. Kram!

   Radera
 8. Great blog with very good posts!

  SvaraRadera