torsdag 16 januari 2014

Testa nytt

Det är ju det där med comfort zonen alltså. Det är så bekvääämt att göra det man är trygg med. Jag är innerst inne en riktig trygghetsknarkare som gillar när det är som det brukar, när det inte händer för mycket oväntat. När jag kan safea. Fast jag vet att jag mår jättebra av att utmana mig själv och komma utanför tryggheten.

En period när jag pluggade, tröttnade jag på mig själv och mitt safeande, och bestämde mig att för ett par månader säga ja till allt bara för att testa. Och verkligen prova nya saker. Jag gick salsakurs och fester jag aldrig gått på innan, träffade nya människor och det ena med det andra och tredje. Och hade så klart roligt. Sen när man är introvert som jag så gäller det ju att hitta nån form av balans.

Nu ska jag ta mig i kragen och göra något nytt varje vecka. Testa att göra något jag aldrig gjort. Kanske något som är läskigt spännande. Kanske en ny sport. Kanske göra något jag bara tror att jag inte gillar. Något jag varit sugen på.

Den här veckan har jag redan gjort min nya sak. Jag var på mitt livs första styrelsemöte igår! I höstas tackade jag ja till att gå med i föräldraföreningens styrelse. Jag som aldrig varit med i något sånt sammanhang tidigare. Det kändes lite spännande, läskigt och roligt. En chans att vara delaktig i sonens skola. Och en möjlighet att lära känna lite fler människor i våra kvarter. Och den här styrelsen är väldigt soft och laid back. Inga höga krav, härliga människor, mycket skratt. Ett glas vin på styrelsemötena hemma hos någon. Så check på den.

Nästa vecka, undrar vad jag ska testa då? På  min lista står afrikansk dans och qi gong. Det står också lite kompisrelaterade saker men också en möjlighet till oplanerade testningar. Vem vet vad det kommer för förfrågningar eller utmaningar? Jag som precis har läst ut "Slumpen är ingen tillfällighet"  är sugen på att se de där små fönstren och till synes slumpmässiga mötena som något mer, en mening.

Idag är den dag jag längtat efter hela veckan. Min lediga torsdag! Det här är en fullspäckad vecka med utveckingssamtal, möten, sjukt barn, familjeträffar och 70-årsfirande i dagarna två, så den här torsdagen känns som världens super-duper-dunderlyxigaste dag. Efter att ha betat av måstelistan som hopat sig ska jag tillbaka till solstranden. En timmes 27-gradig sol och värme. Det blir en finfin dag det, det känner jag på mig!
Här kan vi snacka utanför comfort zonen! Japp, det är sant, det är jag som gör det där, tro det eller ej!

4 kommentarer:

 1. Så häftigt att du skriver dethär just nu. Om att leva nu. Inte sen.
  Iiiiiik, ditt hopp är faktiskt något jag har väääääldigt svårt att tänka mej att göra själv. Föredrar andra comfort zone-brejkers, haha.

  SvaraRadera
 2. Ja, men är det inte häftigt!? Har läst hos dig och i nån mer blogg idag, helt oberoende av varandra, om typ samma sak. Ibland känns det som om vissa saker bara händer, eller ligger i luften eller nåt. Och du... Jag var 19-20 år när jag hoppade, skulle inte göra det idag. Nu är utmaningen mer föräldraföreningens styrelse :-)

  SvaraRadera
 3. Det ligger sååå mycket i luften!! 2014 är förändringarnas år!
  Mitt största "testa något nytt" förra året var tandemhoppet. Helt galet häftigt, och jag kände mig mäkta stolt över mig själv efteråt.
  Även jag har ramlat med i föreningslivet, av helt samma anledning - säga ja istället för nej - och då av alla ställen i Kyrkofullmäktige.
  Mitt löfte till mig själv i år är verkligen att vara öppen och säga JA till det som kommer min väg.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men visst är 2014 förändringarnas år. Jag har både läst det och det känns! Tandemhopp är verkligen höjden av utmaning. Vågar man det vågar man allt-tänk att du är redo för vad som helst!! Kram!

   Radera