fredag 3 januari 2014

Morgonens gulligaste

Lilleman satt och byggde lego på sitt rum och gnolade på en liten melodi. Jag gick närmare för att höra vad han sjöng. "Har Hare Haree Wahe Guru" var det han sjöng, i samma melodi jag brukar sjunga. Sen fortsatte han gnola när han gjorde konster i ringarna nere i gymmet. Då vet man att man varit flitig med sin yoga och sina mantran. Den går sannerligen på repeat här hemma, men jag visste inte att han lyssnat.

http://www.spiritvoyage.com/yoga/Longing-to-Belong/Gurudass/CDS-001068.aspx  (spår nr 6)

Jag älskar den här, den lärde jag mig först av Emma Öberg på Yogobe. En övning att bli glad av, kallar hon den! Och det blir vi tydligen i vår familj!
13 kommentarer:

 1. Härligt att det smittar av sig!! Jag är också flitig användare av Emmas Kriya!!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glädje smittar tydligen :-) Ja, kriya heter det ju så klart, inte övning... Hur som helst är Emma fantastisk!

   Radera
 2. Emma är smått magisk. Jag har yogat för henne ett par gånger, typ de första kundalinipassen jag någonsin gick på, och hon är en grym lärare. Så fin, så stabil och så generös med sin energi. Och Gurudass är också han för härlig, han får liksom in en extra powerväxel i sina mantratolkningar.
  Kram & Sat Nam!

  SvaraRadera
 3. Har du yogat live för henne! Hon är verkligen otrolig och riktigt lyser med sin närvaro och energi. Jag älskar svängen i Gurudass, tydligen är vi fler här hemma som gör det. Kram på dig!

  SvaraRadera
 4. Kommenterat två gånger men det faller bara bort. Så kommer det upp tre kommentarer från mig är det för att tekniken inte varit helt pålitligt.
  Jag undrar bara om du börjat sjunga dina mantran själv? Jag kan så få, skulle önska att jag kunde fler! KY verkar så bra på att få med mantran i yogan.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag började med mantran på yogobe, med Emma Öberg. Det var genom hennes KY-pass jag tog mig ur värsta dalen. Först tyckte jag mantran var konstigt och pinsamt, men nu skrålar jag med! Vill gärna veta innebörden, vad det är jag mantrar, så jag försöker lära mig på egen hand. Här runt där jag bor, finns ingen kundaliniyoga alls. Kram!

   Radera
 5. En lika gullig fortsättning på historien...

  Vid middagen kom V ner till maten och hojtade glatt: Splinter i Teenage mutant Ninja Turtles sjunger också har hare haree, mamma! (Splinter är mutantsköldpaddornas sensei, en muterad råtta, som enligt niåringen mest yogar och mediterar) :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min son som är 23 år nu fullkomligt älskade Ninja turtles och Splinter :) Det verkar som de får en renässans lite då och då!

   Radera
  2. Underbart! Riktigt bra underhållning blir aldrig omodern ;-)

   Radera
 6. Lille V är så fantastisk, han är precis som sin mamma! Kram Moren

  SvaraRadera
 7. Japp, det är han! Vi kallar honom "Munnen går" också...

  SvaraRadera
 8. Min snart 5-åring sjunger ofta mantran med mig och 15 åringen har också sjungit lite ironiskt men jag är glad att mina mantran sätter spår... Blir sugen på att prova yogobe. Finns det många KY pass där? Jag vill ju bara träna KY eller Mediyoga. Kram och Sat Nam

  SvaraRadera
 9. Visst är det kul att barnen snappar upp! Emma Öberg har 18 kundliniyogapass just nu på yogobe, sen finns det ju mycket annat också. Prova! Det är alltid 3 dagar gratis, sen finns det gratiskoder lite här och var på internet. Kram!

  SvaraRadera