lördag 18 januari 2014

Vikten av vila

Det vi har lärt oss senaste tiden är att ta vara på chanser till vila och återhämtning, att göra ingenting. Inte bara vila från träningen, utan vila från att vara igång, ränna runt och ha full fart på hjärnan hela tiden. Det här har vi i princip aldrig gjort förut utan fyllt varje ledig stund med något. Idag blev det världens bästa vila!


Efter en sovmorgon följd av yoga, bebiskusinmys i pulkabacken, varm choklad med grädde och marshmallows ute och en härlig promenad i den lilla solen som faktiskt tittade fram, gjorde vi ingenting. Ingenting som i att en lade sig och sov, en spelade minecraft och jag bakade (jo, det är avkoppling för mig). Sen har jag lyxat till det med att ockupera badrummet länge, länge. Ansiktsmask, fotvård, torrborstning, inoljning, hårfärgning, sminkning, nagellack och hårfix. Allt jag prioriterar bort normalt för det tar för mycket tid. Men åh, vad härligt lyxigt det känns nu! En timme i badrummet för sig själv kändes härligare än dyraste spat.

Nu har vi haft en fin kväll för att fira min kära mor som fyller jämt. Jag har helgen till ära köpt en ny (rea)blus och ett nytt (rea)halsband för att svida upp mig lite. När det blir så sällan känns det till och med roligt! Och jag känner att jag njuter ut i fingerspetsarna av vilan vi unnade oss idag, den sätter goda spår i hela kroppen. Mera vila åt folket!

Före

Efter8 kommentarer:

 1. Strålande du! säger jag bara!
  Och vilken skön dag!
  Jag är likadan, tar mej inte ofta tid att pyssla om mej själv... inte sådär på cellnivå så att säga. Men när det väl blir gjort och nagelbanden är omhändertagna så är det lyxigt gött att vara :)
  KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känslan är obeskrivlig, att få göra allt det där utan att behöva skynda sig. Man känner sig fräsch inifrån och ut, på cellnivå, precis! Man tycker inte att nagelbanden borde vara så viktiga, men det kan de vara, i det här sammanhanget :-) Kram!

   Radera
 2. Blir så glad över dina ord idag, att tillåta sig lite flärd att pyssla om sig är så viktigt och lätt att tappa bort. Ibland blir det lite väl mycket raggsockor :) Du är så fin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :-) Ja, helt rätt, det är så viktigt även om det inte syns sen. Det känns :-)

   Radera
 3. Tack kära Lotta för allt fint ni gett mig på alla plan denna underbara helg! Jag är så fantastiskt glad för att ni finns! Och ja, du var verkligen strålande i dina fina kläder! Kram Moren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för allt ni har bjudit på, för den fina middagen och tårtkalaset idag. Tack för att DU finns ❤️

   Radera
 4. Låter som en härlig helg & vad du strålar! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härlig men intensiv! Mycket kalasande. Tack ;-)

   Radera