lördag 25 januari 2014

Du styr din verklighet

När det gick upp för mig var det en riktig ögonöppnare. Att jag inte har förstått det förut! Att hur mitt liv blir skapas av mig själv. Visst har jag vetat att "jag kör min bil" och att jag inte är ett offer i mitt eget liv, men jag menar hur vi faktiskt påverkar alla små saker och detaljer som sker i våra liv. Positivt eller negativt. Med hur vi fokuserar, vad vi fokuserar på. Små val vi gör.

Mycket av detta kommer av att jag i fem månader skrivit i Daily Greatness Yoga journal, där man varje dag bestämmer vilka tre ledord dagen ska levas efter. "Idag är jag..." . Så gott som alltid skriver jag lugn, för att påminna mig om att inte stressa, rusa, och att ta raster och pauser på jobbet och hemma. En dag i januari skrev jag för första gången "Idag är jag social". Vet inte varför det blev så just den dagen. Det var samma dag jag var på styrelsemötet i föräldraföreningen och jag kom hem därifrån med 7 nya facebookvänner och hade en lång konversation där med en av tjejerna jag inte känt innan, på kvällen. Sen fick jag härliga fb-hälsningar från yogobevänner just den här dagen. Till råga på allt hittade jag två klasskompisar från lågstadiet som jag "pratade" gamla roliga minnen med. Jättekul! Jag hade skapat min dag genom att skriva ordet social i boken!

Jag fick lite senare en impuls att skriva ner mina drömmar, något jag inte tänkt så mycket på, på ett tag. I sista sekund kom jag på att jag länge varit sugen på att testa Bikramyoga, men det finns inte på många mils avstånd där jag bor. Dagen därpå slog det mig att vi ju faktiskt ska till Stockholm på sportlovet, och jag hittade en Bikramstudio nära där min syster bor, som vi ska besöka. Det var ju lekande lätt att styra upp både besök och dejt dit, men det hade jag aldrig gjort om jag inte synliggjort min dröm om just det. En ögonöppnare.

I väntan på Bikram.

I min Daily Greatness Yoga Journal finns också ett avsnitt där man ska sätta upp mål för kommande tremånadersperiod. Mål på olika plan av livet. I september satte jag under kategorien "Social & fun" upp målet 500 läsare av bloggen senast 31/12. Sedan släppte jag det. Min blogg hade då i september bara kanske 50-100 läsare i veckan, nu ungefär runt 400. Men det konstiga är att sista veckan på året gick bloggens läsarantal helt plötsligt och oväntat upp till över 600. Utan att jag tänkt på det, utan att jag "fiskat läsare". Det bara blev.

I onsdags la jag (av någon oklar anledning) till det nya ordet "Idag är jag inspirerande" i min bok på morgonen. Jag gjorde sen inlägget Food porn, och helt ovetande om vad jag skrivit i min bok på morgonen, skrev Ulrika i en kommentar "Här blir man inspirerad!"

Härom dagen pratade jag och maken om att vi faktiskt kände sug igen för att ta upp renoveringen hemma, ni vet fixa sånt som inte är klart, byta lite lister, måla lite och greja. Vi fick som vi ville ganska snabbt. Tre dagar efter upptäckte vi en stor vattenläcka från badrummet ner i vardagsrummet, så nu blir det till att renovera här hemma igen. Och det lustiga är att jag var totalt ko-lugn när det hände. Jag riktigt kände att det skulle ordna sig och kunde till och med skämta om eländet och lägga mig utan att tänka på det. Mycket riktigt, när vi fick domen dagen efter vad det var som hade hänt, var det inte det allra värsta, utan vi hade tur. Vi slipper göra om hela badrummet, det är bara två väggar och ett tak som behöver göras om.

Inte så farligt.

Jag var ju ungefär sist med att skaffa facebook i augusti. En av de första jag sökte upp där var en kompis från förr, en inspirerande yoga- och träningsinstruktör, entreprenör och energigivare. Av henne har jag fått så mycket tips om yoga, kurser, happenings, och inspiration och jag förstår nu efteråt, att jag utan att tänka på det hade sökt det jag behövde då: hennes inspiration, energi och yogasammanhang. Samma person som jag för övrigt mötte i dörren när jag skulle in till solstranden förra veckan. Som berättade om sin nya grej: yoga på sandstranden i den 27-gradiga solen. Det låter väl som något för mig? Det hade jag inte fått reda på annars. Som grädde på moset gav hon mig en veckas träning där på gymmet.


Som jag skrev i ett inlägg i veckan om mina drömmar, så satte jag ord på min dröm om att lära mig vågsurfa. På Yogobes fb-sida kom igår kväll upp en härlig surfbild som jag lajkade. Då kom en kommentar om att det snart kommer anordnas en ny surfresa till Biarriz, dit jag drömmer om att åka. Hade jag inte uttalat min dröm hade jag inte varit medveten. Då hade jag kanske inte lajkat bilden och inte fått den informationen.

Jag ser tecken överallt, och det är ganska coolt. Har du provat? Har du varit med om att styra din verklighet? Jag är jättenyfiken på det!


10 kommentarer:

 1. Så. häftigt.
  Och så tydligt det blir när du lyfter fram allt såhär.
  Precis så ska man göra, det lyfter i sin tur livet.
  Kram och lyckofjärilar ♥

  SvaraRadera
 2. Ja, så häftigt när man faktiskt ser vad som händer. Jag har gjort precis tvärtom allt för länge. Kram och lyckofjärilar tillbaka :-)

  SvaraRadera
 3. Hej! Hur har det funkat med gluten? Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Slumpen är ingen tillfällighet :-) Jag skulle precis höra av mig till dig med lite frågor. Att ta bort gluten har han fixar utan problem, jätteduktig. De första tre veckorna verkade allt bra, vi behövde inte ens smörja med någon av krämerna. I veckan fick han feber och har varit hängig, och vips var eksemen tillbaka, hela hårbotten och värre än någonsin på ögonen, så vi fick börja smörja igen. Hur gjorde ni, smorde ni något under "avvänjningsperioden"? Märkte ni att det blev gradvis bättre eller kom det tillbaka då och då under tiden? Inga återfall av eksem nu?
   Tack för att du undrade! Kram!

   Radera
  2. Med en uppväxt med eksem och med en dotter som haft stora problem så känner jag mig hyfsat med i diskussionen, om du ursäktar att jag hoppar in. När vår dotter hade blivit av med alla utslag kunde de ändå poppa upp när hon var förkyld eller nedsatt på andra sätt. Då "orkade" inte immunförsvaret fullt ut. Hon var mjölkallergiker sina första år, men inte laktosintolerant, det är ju mot mjölksocker, utan laktatintolerant. De flesta som inte tål mjölkprodukter är faktiskt laktatintoleranta. Ifall det kan ha någon betydelse för just er son.
   Tycker inte heller man ska vara orolig för att använda kortisonkrämer ibland. Man får helt enkelt hjälpa kroppen under vissa perioder. Man ska också komma ihåg att det är översta hudlagret du påverkar, inte resten. Plus att kortison finns i din kropp redan, men ibland inte så mycket som behövs :) Om du förstår hur jag menar. Kram!

   Radera
  3. Jag uppskattar verkligen att du ger dig in i diskussionen :-) Vad skönt att höra dina erfarenheter om att det kan poppa upp när kroppen är nedsatt. Precis så tror jag att det är nu. Han har legat med hög feber och halsfluss i tre dagar, så det är inte konstigt att kroppen inte orkar mer än det. Är lite orolig för att det ska vara allergi mot mjölk, för han älskar yoghurt och mjölk mer än sin mor tror jag. Och varianter med soja, havre och mandel duger inte. Jag kanske inte ska vara så rädd för kortisonet då. Han får steroidkräm med svavel också, det känns lite otäckt tycker jag. Hur som helst känns det lugnare, vi avvaktar och ser, ingen ko på isen. Tack för att du tog dig tid!

   Radera
 4. Åh Lotta, men det är ju precis det här som Slumpen är ingen tillfällighet också tar upp. Det är så häftigt när man lägger märke till hur synkroniserad tillvaron blir. Och jag tror den blir det även när vi inte är uppmärksamma faktiskt. Desto häftigare när man märker det. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man börjar tänka i termer av hur synkade händelser är, att om jag inte hade gått där, hade jag aldrig sett det, då hade jag aldrig... så är det otroligt häftigt. Så där stort som att tänka på var universum slutar :-) Ja, det händer nog även när vi inte märker det, men är vi inte uppmärksamma kan vi inte se det, som han skriver i boken. Stora, häftiga saker. Kram!

   Radera
 5. Amen vilket bra & igen:-) inspirerande inlägg!! Blev genast sugen på att skriva ner ledord för dagen! Tack tack och kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-) Det är ju så oerhört enkelt. En liten anteckningsbok vid sängen, och skriva Idag är jag... Lika viktigt som att sammanfatta dagen med positiva ord, som många av oss gjort länge, i tanken eller i skrift. Testa en vecka och se vad du upptäcker! Kram, fina du!

   Radera