söndag 29 december 2013

Fixar och donar

För mig är det det allra bästa med ett nytt år som kommer. Att organisera, rensa, slänga, göra plats för det nya. Jag är likadan varje årsskifte, vill sortera och rensa. Papper, kläder, saker, lådor, korgar, allt där saker samlas. Känner lätthet och renhet efteråt.


Hemma har jag rensat ut julen, bara granen och stjärnorna kvar. Gjorde en kom-ihåg-lista till mig själv inför julen nästa år. Hur husmoderligt var inte det? Har sorterat ut gamla kläder och skor jag aldrig använder, har gjort upp listor för diverse saker och har rensat i dokument och bilder på datorn. Sånt jag aldrig hinner annat än på loven. Har till och med sytt idag, så utvilad och kreativ blev jag. Jag sydde ett alldeles eget yogabolster, på känn. Var nog för snål för att köpa egentligen.


Passade på att fixa och dona lite med bloggen, det var dags för en ny header. Den är "jag". Ofixad, i träningskläder, på en resa. Med håret i en ful-slarvig knut. En 38-årig tjej i sina bästa år på en strand i Florida.

Nyår är samma som augusti är för skolåret. Nya möjligheter. Tomma blad. En fräsch start. Och jag älskar att fixa och dona så det känns nytt och härligt när det är dags.

8 kommentarer:

 1. Härlig bild på din nya header! Jag önskar att jag också hade kommit in i rensa och organisera-mood. Men nej. Det brukar dock dyka upp framåt våren. Kram

  SvaraRadera
 2. Tack! Det är bara att vänta på att moodet ska komma, om man vill, alltså! Alla kanske inte är som jag ;-)

  SvaraRadera
 3. Dendär sista bilden, Home made, den tycker jag sätter perfekt punkt ♥
  Ut med det gamla, in med det nya och med I'll do it my way-attityd!
  Kram du härliga tjej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bestämt dags för en massa nytt! Så verkligen ut med det gamla och en stolt ryggrad, så kan 2014 komma. Kram!

   Radera
 4. Jättefin bild på dig! Duktig du är att sy förresten! Själv kan jag inte ens trä en maskin:o(
  God fortsättning och Gott nytt år!
  Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, du, trä maskinen kan jag, men sy är inte min starka sida... du skulle se hur den egentligen ser ut på nära håll :-) Men kul är det! Du kan ju skriva, det kan inte jag! God fortsättning till dig och gott nytt år med. Kram!

   Radera
 5. Hej får jag fråga vad du fyllde bolstret med? ska sy ett men allt jag stoppar i blir för mjukt...
  TAck!/Lotta-Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fyllde med hoprullade kuddar i mitten, satte först gummiband runt dem. Sen rullade jag vidare med handdukar och filtar, som är lite stummare. Jag tog vad jag hade och som jag inte behövde. Lycka till!

   Radera