torsdag 19 december 2013

Lapar sol

Jag är ingen soldyrkare. När det är sommar är jag inte den som ligger och pressar, och när vi är utomlands ligger jag bara en liten stund i solstolen. Tycker ibland att solen kan vara lite kravfylld, man ska så mycket så fort solen väl är här.

Men visst märks det väldigt tydligt nu hur mörkt det är, och det känns riktigt fysiskt i kroppen att den längtar efter sol. I mitt jobb kan jag aldrig komma ut under dagen, även om solen skulle titta fram en liten stund. Jag drömmer om resor till värmen och ljuset och fyller på med d-vitamin i form av tillskott och lax, ägg och kokosfett. Men det räcker inte! 

Några gånger har jag testat solterapirum, i Skara badhus och Skövde aqua vitalis spa. De har lite enklare varianter med några solstolar och program på ca 15 minuter. Jätteskönt att bara få känna värme mot huden en stund! På Arken Spa i Göteborg fanns både mörkerrum och ljusrum, men där i form av ett vitt rum med vita möbler och vitt ljus. Funkade också uppiggande.

I min lilla stad öppnade det i förra veckan en grekisk solstrand med solstolar och äkta sand. Jag var inte sen med att boka, kan man säga. Dels tar jag varje sol- och värmechans jag får nu, och dels tycker jag om att gynna eldsjälar som vågar starta sina företag. Och gissa om jag njöt en timme i den 27 gradiga värmen, med sand under tårna och vågskvalp i öronen? Och så en tidning på det, härligt.


7 kommentarer:

 1. Låter som något i min smak!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag att du skulle gilla, ja!

   Radera
 2. Låter så härligt! På nära hål dessutom! Kommer absolut att prova! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. På nära håll, undertecknat M!

   Radera
  2. Det var underbart, du måste ta dig dit.nån gång! Jag är fortfarande varm om kinderna och alldeles lugn och avslappnad. Kram!

   Radera
 3. Men åh! Vad härligt! Jag älskar visserligen den riktiga solen men det där...åh vad jag skulle vilja testa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske finns på någon plats nära dig... Det gav minst lika mycket som en lång dag på stranden, jätteskönt!

   Radera