onsdag 15 oktober 2014

Landar och laddar

Idag slutade jag jobba och tanken är att jag inte ska jobba igen förrän i augusti. Det var med en konstig känsla jag gick hem från mitt tomma skrivbord, tomma hyllor, tomma skåp och hurts. Allt var utstädat och tomt. Datorn inlämnad och tårtan köpt. Trodde inte det skulle kännas jobbigt, men det gjorde det. Det blev långa, ärliga kramar och det kändes väldigt fint. Människorna, mina kollegor och somliga riktigt goda vänner, kommer jag att sakna, men inte stressen, det låsta läget och känslan av att inte kunna påverka och utvecklas.

Jag var på jobbet tre timmar idag och gjorde egentligen inget vettigt. Min ersättare har tagit över mina arbetsuppgifter så jag behövde bara plocka det sista, småprata och fika. Till sist åkte jag hem och satte mig i soffan. Och lade mig. Och bara tokslocknade, så trött var jag. Ni vet, när man haft ett mål, en deadline att sikta mot rätt länge, så orkar man dit men inte längre. Ungefär så känner jag. Och jag klappar mig på axeln för att jag orkade så länge jag behövde utan att för den sakens skull ge avkall på mitt mående. Men nu behöver jag inte orka mer, och det känns fantastiskt.

Nu har jag ett stort behov av att bara vila. Hitta kraft igen. Landa och ladda för det som komma skall. Nervositeten börjar komma, det är så nära nu. Jag vill ladda både fysiskt och mentalt. Och det är verkligen nu som all meditation, all yoga och mina nya tankesätt behöver komma till användning. Att andas djupt och tänka positivt. Eller snarare tänka att det blir som det blir, och det blir bra. Se allt det fantastiska, allt nytt som kommer, i stället för mina gamla katastroftankar om allt som blir annorlunda och svårt. Det som kommer är ju rent av ett mirakel.

Nu behöver jag landa och ladda.

Uppladdning med bästa hundkompisen. 

18 kommentarer:

 1. Åh. Nu är du här. Precis där du ska vara. Nu tar livet ny riktning, tänk vilket mirakel! Tänker ofta på dej och gläds med dej, ävenom jag vet du har det tufft mellan varven ♥
  Landa nu och låt andetaget styra, precis som du själv skriver.

  Adi Shakti, Adi Shakti, Adi Shakti, Namo Namo
  (I bow to the Primal Power)
  Sarb Shakti, Sarb Shakti, Sarb Shakti, Namo Namo
  (I bow to the all encompassing Power and Energy)
  Pritham Bhagvati, Pritham Bhagvati, Pritham Bhagvati, Namo Namo
  (I bow to that which God creates)
  Kundalini Mata Shakti, Mata Shakti, Namo Namo
  (I bow to the creative power of the Kundalini, the Divine Mother Power)

  Sat Nam.
  Kram och varmt, innerligt lycka till!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, den sjunger jag med i på Spiritvoyage med Snatam Kaur, tror det var du som tipsade. Känns jättefint! Tack för din fina kommentar ❤️

   Radera
 2. Å vad underbart!!! Är det din vovve? Ljuvlig!
  Stor Kram och klappa magen. Det är allt du behöver tills det är dags.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det är vår Dogue de Bourdeaux, jättemysig! Tack, snälla du och kram tillbaks!

   Radera
 3. Åh du är redan där! Så skönt med avslut och ibland så vemodigt. Kan tänka mig att du var helt slut när du kom hem och tömd på energi. Nu väntar något annat och helt fantastiskt. Det blir sim det blir. Varma kramar ❤️️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästan där, tänk att tiden går så fort. Bara liite kvar. ❤️️

   Radera
 4. Jag tycker det låter fantastiskt skönt! Vilken spännande tid du har framför dig!
  Vet ni vilket kön bebisen har?
  Behöver du en, vad heter det nu igen, hittar inte ordet, en sån där man bär bebisen på magen? i så fall har jag en som är extra bra för ryggen, den får du köpa billigt om du vill.
  Hoppas du har det jättemysigt i dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu blir det minst sagt spännande. Vi vet att det blir en kille till! Åh, vad snällt av dig, men vi har redan hunnit köpa bärsjal och plocka fram Babybjörnen vi hade till V. Tack i alla fall! Kram!

   Radera
 5. Åhh så härligt. Jag minns väl hur jag hade en liten tid hemma innan minsta tösen kom. Att jag älskade att bara sitta i kökssoffan, titta ut genom fönstret, andas och känna livet inom mig. Kommer aldrig att glömma känslan. Nu har jag nog förträngt dålig sömn och mage som tryckte på revbenen.. Stor varm kram till dig. All lycka♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter så mysigt, jag ska verkligen njuta sista tiden nu. Allt det där jobbiga kommer nog att blekna och tur är väl det. Tack och kram❤️️

   Radera
 6. Oj så bekant det låter, det där med att orka det lilla sista! Jag har ju jobbat en del hemma på slutet, och har nästa vecka kvar innan jag ska lägga upp fötterna i soffan. Denna vecka har vi dessutom kört med lite ögoninflammation på båda barnen, så jag ligger lite efter i det jag tänkt att jag skulle hinna med vad gäller överlämning osv. Plus att jag inte ens vetat vem jag skulle lämna över till förrän i måndags! Men tänker att det ju inte är mitt problem.
  Nu toklängtar jag tills jag får två veckor av vila innan det är dags!! Vilka små juveler vi har att se fram emot Lotta!!!!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det är så skönt, håll ut! Snart får du också din vila. Jag visste heller inte vem som skulle efterträda, OM någon skulle komma alls, men nu när jag vet kan jag slappna av. Ja, tänk vad roligt och mysigt det ska bli! Kram och ta det lugnt det sista!

   Radera
 7. Åh det är så spännande :) Hoppas du hinner vila och förbereda dig den här sista tiden. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är spännande (läskigt, pirrigt). Tack och kram!

   Radera
 8. Det kommer att bli så fint, Lotta! Vi väntar och längtar med dig! Kram M&M

  SvaraRadera
 9. Åh, jag får såna härliga känslor när jag läser vad du nu snart ska få vara med om!! Det kommer att bli underbart! (och allt det andra som hör till.. ;)
  Använd alla dina verktyg, försök hitta balansen, men räds inte dina rädslor. Kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ❤️ Jag har lite svårt med mina rädslor men jag försöker använda allt jag lärt mig senaste året, för att bemästra dem. Kram på dig!

   Radera