söndag 5 oktober 2014

Brev från Lotta 2013 till Lotta 2014

Den 5/10 2013 skrev jag ett brev till mig själv om ett år. Det var en av sakerna man skulle göra i början av användningen av Daily Greatness Yoga Journal. Där och då hade jag precis varit sjukskriven, eller så var det nån av de sista dagarna. Jag hade börjat någonstans, tagit små, små steg på en resa. Jag tejpade in brevet längst bak i dagboken, och har sett det sitta där nu i ett år, men jag har inte rört det förrän nu. Innan jag öppnade det var jag säker på att det skulle vara tårdrypande, ångestladdat och med en massa elände i, men jag hade fel. Det var egentligen ganska positivt och framåtsyftande. Som om jag visste vad jag kunde klara av. Därför vill jag gärna dela med mig av det, jag skäms inte alls för det utan är snarare rätt stolt över mitt år. Här är mitt brev:

5/10 2013

Hej Lotta!
  
Jag hoppas att du har kommit en bit på väg i ditt nya sätt att leva. Det är du så värd! Hur kunde du stå ut så länge och se ner på dig själv så länge? Jag hoppas att du känner dig mer fri och glad än för ett år sedan. 

Har du hittat vad du gillar än? Jag vet ju hur kreativ du är som både målar akvarell, syr, snickrar, fixar och donar, men det hade du visst tappat bort på vägen. 

Jag älskar dig så mycket, och det enda jag vill för dig är att du skapar ett bättre liv för dig. Ett liv där du är kreativ, tokig, underbar, positiv och sprudlande. Och konstig och udda, men vet du vad? Det är ok. Du får vara hur du vill och låt ingen få dig att tro något annat. Du är helt fantastisk precis som du är, och människor ska vara glada som får möta dig. 

Har du blivit bättre på att säga ifrån? Hoppas det! Säg ifrån som en sport minst en gång om dagen annars! Du är ingen dörrmatta, det vet du ju. Du är en cool, annorlunda tjej med tusen idéer och järn i elden. Glöm inte att pausa -stanna upp varje dag och andas och ta in. Meditera, yoga varje dag, det är vägen för dig. 

Jag är så stolt över dig min älskade Lotta, glöm aldrig det! 
Puss Lotta 2013Idag summerade och utvärderade jag mitt år. Klurade på en fortsättning, på hur nästa år ska formas. Det är underbart att ta sig tid att göra det, att lägga den tiden på sin egen utveckling. På jobbet är jag  noga med att skriva planeringar, uppföljningar och utvärderingar, och jag är noga med saker hemma och i sociala samanhang. Men man själv och ens egen utveckling är ju minst lika viktig, om inte viktigare. Idag är också starten för mitt nästa är, denna gång med den vanliga Daily Greatness Journal. Kan nästan inte bärga mig, tänk att jag har ett helt tomt, blankt år framför mig, som jag formar som jag vill. Jag har mitt kommande år i mina händer och jag startar det med lite nya, öppnare ögon. Känns lite som nyårsafton, faktiskt. Ja, nyårsafton i oktober, det är min melodi, det. Gott nytt år! 21 kommentarer:

 1. Åhh så fint, jag blev iallafall alldeles tårögd! & i min hjärna dyker en bild av kundaliniyoga upp (kanske ord som kreativ, tokig & annorlunda som triggar det). Du har din alldeles egen väg..Må du få lycka & välgång! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kanske därför jag sökte mig till Kundaliniyogan utan att veta vad det var, i början :-) Tack, fina du. Kram!

   Radera
 2. Åh, jag är alldeles tårögd!!! Ska läsa om igen, senare ikväll, underbart! Kram till dig!

  SvaraRadera
 3. Så fint! Och du kan verkligen känna att du är på väg att du går dit du bestämmer själv. (personligen gillade jag det här med att säga ifrån extra mycket :) )
  Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är den svåraste biten, det här med att säga ifrån, för mig :-) Tack och kram!

   Radera
 4. Vilket ljuvligt sätt att komma närmare sig själv och sin utveckling! Verkligen inspirerande. Och vilket fint brev sen ❤️ Kram och keep up!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen är det ju så enkelt och självklart, men kanske det första man prioriterar bort när man lägger tid på annat. Egen utveckling är jättespännandeo ch viktigt ju! Kram och tack <3

   Radera
 5. Vilket fint brev till dig själv Lotta, och så mitt i prick du träffade! Du har ju verkligen gjort massor av det du skrev i brevet! Spännande att se vad nästa år bär med sig.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl kanske det, att om man sätter ord på det (även om man sen glömmer av det, eller släpper det kanske är ett bättre ord) så har man ändå visualiserat hur man vill ha det. Igår skrev jag ett nytt brev, och det ska verkligen bli ett spännande år (speciellt med dessa små underverken också :-) )
   Kram!

   Radera
 6. Vad vackert skrivet. Från dig själv till dig själv! :-)
  Yogajournalen är en väldigt fin gåva att ge sig själv. Jag har en jag med och har skrivit ett brev också. Tror att det är en bra väg att gå för sin egen utvecklings skull.
  Gott Nytt År Lotta! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. God fortsättning :-)
   Visst är den fantastisk, boken? För mig har den gjort underverk, jag kan ärligt säga att jag aldrig hade gjort allt det här jobbet, 365 dagar, morgon och kväll, om jag inte hade haft den. Svårt att få till samma rutin på egen hand. Hoppas ditt brev känns lika bra sen.

   Kram!

   Radera
 7. Vilket bra brev!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Lotta, du är så spännande! Kram M&M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande, jag? Jag som måste vara världens mest vanliga, ospännande människa :-) Kram på er!

   Radera
 9. Fel, fel, fel! Tänk om! M&M

  SvaraRadera
 10. Jag blir alldeles rörd när jag läser det du skrivit till dig själv, det är så fint! Tack för idén för jag tänker skriva ett brev till mig själv. Att skriva det nu och efter allt som hänt känns rätt, jag bygger mig igen, jag ser vem jag är och hoppas på att "the best is yet to come".
  Jag är så tacksam över allt gott jag får via din blogg och några bloggisar till, mycket klokskap och styrka att inspireras av. Kram fina du!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, skriv!! Det är världens bästa grej! Och man kan sätta intentioner för vad man vill ska ha hänt under året som kommer, hur man vill vara och tänka. Då är man också med och styr sitt år lite mer medvetet. Och vet du, jag blir jätteglad för dina ord, och jag känner likadant, jag hade inte kommit all den här vägen utan alla fina människor jag aldrig har träffat IRL. Jättevarm kram!

   Radera