fredag 13 december 2013

Stopp, stopp

Hela kroppen skriker stopp. Det har varit en sån dag, ni vet. En dag utan möjlighet till paus. Där allt går i ett och oförutsedda saker händer hela tiden. Och där fredagen den 13:e visade sitt rätta ansikte. Smoothien som skulle blivit lunch åkte ut i väskan på väg till jobbet och förstörde både det ena och det andra, bland annat min ipad. Och så missade jag luciafirandet innan jobbet, som jag stressat till, för att jag fick sanera mina saker. Just en fin start på dagen.

Och jag undrar om jag är samma person som skrev det kloka inlägget igår. Ni vet, om måsten och borden och sånt. För så fort jag kommer upp i varv, börjar jag mata på måsten som inte alls är måsten. Hjärnan börjar tänka att jag visst måste skicka julkort och köpa julpresent till fritidspedagogerna. Hjärtat rusar och huvudet snurrar.

Enda skillnaden är att jag är lite mer medveten nu, än vad jag var. Jag byter om och drar på en långpromenad i skogen med Walter, och får se den vackra himlen och frosten överallt. Och när jag kommer in, gör jag en yoga nidra-avslappning. Bara lämnar de andra och fokuserar på mig, det tjänar vi alla på. Slänger sen iväg två mail, som skramlar bak i huvudet, och allt känns lite bättre.

Det finns hopp om resten av fredagen. Nu vankas hemgjord pizza, ett glas vin och sen På spåret. Kramar till er alla1

6 kommentarer:

 1. Kontrasterna i livet. Ja ibland är vi så kloka och så rasar något annat in. Allt finns. Ha det bra och jag tror att fredag den 13 kan bli en turkväll också! Ha en fin helg! kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Annika. Det blev en bättre kväll till slut. Önskar dig en fin helg också. Kram!

   Radera
 2. Skickar över en kram! i all enkelhet. Njut helgen, det kan bara bli bättre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! Ja, det kan bara bli bättre, det är ju inte dumt faktiskt. Hoppas du också kan njuta av helgen. Kram!

   Radera
 3. Sara - lev livet levande15 december 2013 19:41

  Bara det faktum att du drog i handbromsen och tog hand om dig är ju fantastiskt! Det är ju när det behövs som mest som det är som svårast att göra det.
  Hoppas att hela helgen blev skön!
  Vi har avverkat en lilla julafton hos föräldrarna, och - som varje år - får det hysteriska paketöppnandet, som är över på ett par minuter känns det som, mig att tänka extra mycket. Borde inte julen handla om något annat än fem minuters hysteri?! Borde det inte handla om att GE, att ta sig tid för varandra, att glädja någon annan?
  Att resa bort över julen låter allt mer frestande, eller att fira en alternativ jul med julbord för hemlösa och andra ensamma. Att ge julen (som ju inte ens infunnit sig) en mening bortom berg av julklappar och oceaner av julmat... Det måste finnas något annat sätt!!
  Kram

  PS Tack för julklappsböckerna, den till Villemo med alla prickarna är ju fantastiskt rolig!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det där med julen alltså...det är en historia för sig själv. Håller med dig om den där känslan när alla paketen är uppslitna. Det är anledningen till attvi flytt julen så många gåner, men i år ska vi utmanas hemma. Igår fick vi i alla fall iväg ett gäng med presentkort och julklappar till matkassen, det kändes fint. Hoppas ni får det härligt när ni ska fira julen borta i år. Kul att boken funkade, den var ju oite annorlunda... Kram!

   Radera