tisdag 31 december 2013

Välkommen 2014

Egentligen är det ju bara ett nytt år som kommer, en ny siffra. Egentligen bryr jag mig inte så värst mycket om nyår, är inte mycket för storslagna fester, klackar eller sena nätter. Så i år tänkte vi fira ut det gamla året i mysbrallor, hemma, bara vi fyra. Jag kan sätta en peng på att ingen av oss kommer att vara vaken vid 12-slaget. Tänkte prova det här med att inte förbereda mig till tänderna så vi har kollat upp att mataffärerna har öppet till 18 ikväll. Tänkte segla in och köpa något gott då.

Som jag har väntat på att kroppen skulle vilja träna igen! Igår kom den dagen, då jag kände för att testa. Såg löpare efter löpare som tecken under dagen, och solen strålade. Eftersom jag alltid går i träningskläder när jag är ledig var det ju bara att sticka iväg, så jag cyklade till spåret innan jag hunnit blinka, och tog varvet snabbt och utan ansträngning. Tror jag log hela vägen runt, och hade Johanna Anderssons ord ringande i öronen. "Vad gör du när det börjar kännas tufft? Ger du upp eller står du kvar?" Det var piece of cake, så konditionen har jag lyckats behålla under dessa "träningsfria" månaderna med bara långpromenader och yoga.  Och jag förstår vad yogan har gett mig i form av att inte ge mig, att vara kvar, karaktär. Avlutade hemma med ett 60 minuters yogapass, så idag är jag både öm, trött och nöjd i kroppen.


2014 kommer bli året då jag står något säkrare på jorden. Ledorden för mig kommer att vara lugn och glädje. Lugnet för att komma ihåg att ta paus varje dag, för att se vardagens måsten utan att stressa upp mig. Ta en sak i taget och komma ihåg att saker aldrig är så allvarliga som jag tror.  Glädje för att göra det roliga först, för att njuta mer, komma ihåg meningen med livet. Att njuta av familjen och det lilla, skratten i vardagen.

Som jag njöt igår morse, så ska jag njuta av 2014. Lilla familjen tog lokalbussen så långt det gick, promenerade, skrattade och upptäckte i den svaga decembersolen. Jag vill minnas det och ta det med mig. Det lilla är det viktiga.I januari ska jag äta helt vegetariskt, som ett test för att se hur det går, hur jag mår, men också för att jag varit på väg många gånger, men aldrig provat fullt ut. Så ska jag börja med min träning igen, en gång i veckan under januari. Fortsätta med yogan och meditationen varje dag så klart.

2014: jag är redo. Bring it on! Och så önskar jag er alla ett riktigt gott nytt år!


8 kommentarer:

 1. Absolut det lilla och oftast enkla är det viktiga! Man blir glad av ditt inlägg. Gott Nytt och Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag blir glad av din kommentar :-) Kram!

   Radera
 2. Vilken fin header! Du utstrålar glädje och närvaro. Och jag är som du har rensat ut och fixat. Gillar nystarter :) Och ikväll har vi middag för ett annat par, också fyra stycken. Och smällare och raketer vid tolvslaget, älskar det helt enkelt! Däremot blir det alkoholfritt bubbel, en är helnykterist och vi andra dricker så sporadiskt att det kan vara. Men en chokladtårta blir det också, sen kommer nyåret med lite striktare mat. Hoppas det funkar med vegetariskt för dig, har aldrig gjort det för mig tyvärr! Kram och Gott Nytt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst ser man också fram emot nytt år med rutiner, bra mat och utrensat och fräscht? Jag hoppas verkligen ni får en trevlig kväll med goda vänner. Kram och gott nytt år!

   Radera
 3. Bring it on, jaaaa!
  Kram och allt det gottaste till dej ♥

  SvaraRadera
 4. Så fin header du har!! Jag gillar också att rensa och nystarter. Här hemma tar vi alltid det lugnt på nyårsafton eftersom det har varit så mycket kring jul. Så underställ och raggsockor känns så mysigt. Idag förflyttar vi oss till uterummet och sen ett dopp i badtunnan. Kan det bli bättre än så, inte för mig iallafall :) Kram och jag önskar dig det bästa 2014
  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. En sån nyår låter verkligen underbar! Hoppas ni får det riktigt mysigt!! Stor kram och gott nytt år!

   Radera