tisdag 21 januari 2014

Dreams and hopes

Vad drömmer du om? Så där innerligt längtar efter? Ibland kan det vara bra att uttala sina drömmar, för hur ska de annars kunna bli sanna? Dream it, wish it, do it.

Mest handfast och nära drömmer jag om energi, att vara pigg och orka mer än att bara gå till jobbet. Jag är så förlamande trött! Vaknar trött och stupar i säng tidigt på kvällen.

Jag drömmer om att lära mig vågsurfa. Att hela familjen åker till exempelvis Biarriz och lär oss tillsammans. Får surfhår av allt saltvatten och hänger med de andra surfarna vid en folkabuss på stranden. Kanske grillar lite på kvällen och någon tar fram gitarren. Kanske åker vi till och med på Yogobes yoga- och surfresa...


Jag drömmer om ett jobb där jag får sprudla och inspirera. Som tar det bästa av mig och ger till andra. Ett jobb där det inte alltid är slut på resurser och visioner och man får trolla med knäna. Drömmer om glädje och spännande möten.

Sol och ljus! Jag drömmer om vårljus och torra gator. Takdropp och inlines. Knastrande grus och spirande knoppar. Årets första fika på uteplatsen. Lite värme på huden.

Gamla foton, men känner ni känslan av första vårsolen?

Jag drömmer om ännu fler vänner. Att promenera med, träna med, fika med, prata om livet med. Drömmer om nån annan familj som kan passa med oss, att hänga med, göra utflykter eller resa med.

Drömmer också just nu om långa promenader, vandringar och utflykter i skog och mark. Syrerik luft, flera lager med kläder, slafsiga gummistövlar och hela familjen på skogsäventyr så som vi gjorde på jullovet.


Sen drömmer jag också om att kunna prata flytande danska, att prova att bo utomlands ett tag och om att testa bikramyoga. 

Vad drömmer du om?

11 kommentarer:

 1. Åhh säg till om ni åker till Biarritz, så kanske vi ses:-). Min man vågsurfade när han var yngre & vi tältade två veckor i Hossegor & åkte till Biarritz varje dag.. väldigt länge sen. Men nu har vi pratat om att åka på surfsemester igen, i Frankrike eller Portugal, så att barnen ska få prova.. Jag drömmer om både karriär & mer hemmaliv♥. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad spännande tider ni hade, så där bohemiskt romantiskt. Visst vore det roligt om man kunde göra det tillsammans med barnen? Det är det bästa med att de blir äldre :-) Kram!

   Radera
 2. Himmel, vilket inlägg - du får mej verkligen att vilja damma av alla drömmar! :)
  Pilgrimsvandra (eller springa, fniss) en längre period i vacker miljö.
  Bo nere i solen en hel vinter.
  Arbeta med mitt eget företag fullt ut.
  Leva ärligt och med sann glädje.

  Kram och Sat Nam!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, pilgrimsvandra, det drömmer jag också om! (inte springa ;-) ) Tänk Santiago di Compostela och sitta ner vid enkla, dukade bord på kvällen med trötta ben, meditation hela dagen. Jag säger yes på alla dina drömmar, inte minst den sista och viktigaste♥ Kram!

   Radera
 3. Drömmer om min egen gård där jag kan ha hästar och kan ta hand om vanvårdade och oälskade djur.
  Drömmer om att pilgrimsvandra hela Camino de Santiago.
  Drömmer om att bo både långt norrut och i ett varmt soligt land.
  Drömmer om resor med mening - yogaretreat, andliga kurser och upptäcktsfärder
  Drömmer om att hitta min plats i livet, arbetsmässigt.
  Drömmer om så mycket, och väntar på att drömmarna kommer att förverkligas, en efter en.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad du drömmer! Underbara drömmar :-) Det kan vara så skönt både att sätta ord på dem och läsa om andras. Tack!!

   Radera
 4. Åh jag känner att ditt inlägg tog vid där jag slutade mitt om drömmar :) Du är så fint konkret i stort och smått. Jag har drömt om pilgrimsvandring men nu vet jag inte riktigt om jag för det längre! Skulle vilja "plugga" yoga i Indien, gå fler kurser för mina lärare. Med familjen skulle jag vilja ha råd att ta med alla barn och respektive på en skidresa till Frankrike. Drömmer om att skriva en bok till. Det ska jag!

  SvaraRadera
 5. Ja, ofta känner jag att man tänker liknande tankar ungefär samtidigt i bloggvärlden, som ett flöde som automatiskt hänger ihop. Man kan ju ändra drömmar också som du skriver, och det är inte fel att då och då revidera :-) Men du lever ju nästan dina drömmar; har skrivit en bok redan och varit i Indien och tagit kurser för dina lärare. Och det är ju häftigt, att leva sin dröm också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis så är det ju. Och ja, mycket har jag faktiskt gjort när jag summerar :) Men allt finns ändå kvar. När jag skriver Indien menar jag ett institut, kanske inrikta sig på Vedaskrifterna eller Siddharta systems. Saker jag inte kan något om egentligen.

   Radera
 6. Nu fick jag allt tänka till lite. Jag lever nog så nära drömmen jag kan nu, ja, det är nog så. Men drömmar kan alltid utvecklas, jag kommer på mig själv ganska ofta med att drömma om att kunna leva mer självförsörjande. Odla, ha några grisar, några får, baka mer och allt sånt där. Leva mer på mindre liksom....
  Kram
  //bara anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skönt att kunna känna så! Man skapar ju sitt eget liv, och det har du gjort!

   Radera