lördag 2 november 2013

Tid, tystnad, lugn

Vi pratade om det idag, att det egentligen inte spelar så stor roll var vi är när vi reser. Vi har det lika bra var vi än är i världen. Vi pratade om hur mycket tid vi får tillsammans; vi pratar, går hand i hand och vi skrattar, mycket och ofta. Spelar spel, bara är. Pratar, retas med varandra. Sitter tysta var för sig.

Och vi pratade om hur värdefull sån här tid är, borta från hemmet med allt vad det innebär av disk, tvätt, planering, kompisar och saker att göra. Men att man måste ställa om sig från att vara sysselsatt till att bara vara, sitta och göra inget.

Det finns även tid att låta var och en vara ifred. Kanske någon vill springa uppför ett fjäll ensam medan någon annan hellre gör yoga i ett av sovrummen. Den tredje kanske vill läsa i en spännande drakbok i sin säng, medan en fjärde är helt nöjd med att få njuta i en hotällsäng i stället för en hundsäng.

Tid. Tystnad. Lugn. Samtidigt som kroppen får sitt av långa fjällpromenader, upp och ner, upp och ner. Snart vänder vi hemåt för att fortsätta hösten med fulla krafter.
1 kommentar:

  1. Att ta sig tid och ordna iväg familjen är guld värt. Fortsätt njut och vara i vilan. Kram!

    SvaraRadera