torsdag 31 oktober 2013

Vart du än går är du där

Den boken ligger, snart utläst, på mitt nattygsbord. Skriven av Jon Kabat-Zinn. Tipset kom ifrån en pod jag lyssnade på, om meditation, en jättespännande dryg timme med finlandssvenska triatleten Jona Dahlqvist. En befriande skön människa som i alla fall tipsade om den här boken, som en grund till meditationen. Och jag, som älskar att läsa, lånade den och en himla massa andra på en gång. Det ligger alltid minst ett tiotal böcker vid min säng. Jag förstår att man inte kan läsa sig till meditationsövningar, men den här boken är mer sån att man stannar upp och får tänka till kring situationer i sitt liv, på nya sätt.

Boken tar väl inte upp något revolutionerande nytt inom meditation, men ändå är den så lätt att ta till sig. Kapitlen heter till exempel Tålamod, Krångla inte till det, Att släppa taget, Generositet, Att förenkla och Att inte döma. Allt som på något sätt sammanfattar allt jag tänker på, lever och arbetar med nu. Jag älskar att påminnas om att fortsätta arbeta med mig själv. Boken är riktigt bra, läs den!
Så här ser mitt nattygsbord ut idag. Det svämmar över. Har jag skrivit att jag älskar böcker?
Min speciallitteratur just nu. Alla bra på sitt sätt, men några favoriter: Vart du än går är du där, Den självläkande människan (fantastiskt med rejäl uppbackad forskning om kosten bakom vårt välmående och våra sjukomar), Bränn inte ut dig och Våga vara den du är.

 
Ja, jag gillar Sanna Ehdin...
 
 
Sen ligger det så klart alltid några deckare också, jag är besatt och beroende av hårdkokta deckare, helst amerikanska, gärna engelska och som tredjehandsval svenska. Jo, jag är svensklärare och jag älskar böcker och att läsa. Ikväll ska jag läsa ut Vart du än går är du där, och så blir det nog några sidor i Val mc Dermid också, och kanske i någon annan.
 
Nu väntar en resa vi alla har väntat på länge. 


6 kommentarer:

 1. Böcker är livet! Gillar också att blanda upp med hårdkokta deckare, det finns mycket att välja på men har en klar favorit, skotska Denise Mina, har du läst henne? Några riktigr bra svenska också som Roslund & Hellström, nästan outhärdligt verkliga.
  Gillar också Sanna Ehdin, men har inte läst hennes romandebut, har du?
  Kram och ha en skön resa, vart ni än ska!

  SvaraRadera
 2. Denise Mina är bra! Roslund och Hellström är nästan för otäcka... De svenska brukar nästan alltid bli det, som Stieg larsson eller Kepler. Jag har inte läst Sanna Ehdins romandebut, än i alla fall, har inte läst eller hört några omdömen om den. Vi har det underbart, tack och kram!

  SvaraRadera
 3. Böcker ❤️
  Kriminalromaner, chick lit, feelgood, mer djup, mindre djup. Fakta. Fiktion. Åh, papper. E-böcker. Ja, som sagt, älska läsning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Böcker är underbara! Stackars alla som inte fattat grejen.

   Radera
 4. Jag hinner inte läsa så mycket som jag vill eller rättare sagt jag TAR mig inte den tiden. Tyvärr. Just nu läser/bläddrar jag i Malin Berghagens bok Yoga. Vilka fantastiska bilder!
  //bara anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, den vill jag läsa! Tack för tipset!

   Radera