måndag 14 oktober 2013

Stillhet

Vi har infört skärmfri söndag hos oss, efter att ha tröttnat på att inte "ha tid" med en massa saker vi gillar att göra. Det blir lätt att vi sitter med varsin ipad, iphone eller dator, och har samtidigt tv:n på, utan att titta. Alla dagar, ska tilläggas, inte söndagen speciellt.

För ett tag sedan provade vi detta och upptäckte fantastiska saker. Vi började prata med varandra, spela spel, pyssla, läsa och baka. Och vi tyckte alla tre att det både var härligt och samtidigt spännande att komma på alternativa saker att göra. Och sonen, som blir går in i koma så fort han knäpper på en skärm, har fått en energi vi inte känner igen, han spexar, springer och hoppar.

Söndagen igår började som alla våra söndagar: med storstädning, planering av veckomatsedel och veckohandling. Vilken känsla det är att vara redo för veckan på söndagen med kyl och frys fulla, och ett rent hus. Redan strax efter 10 var vi klara (ja, vi är morgonpigga) och kunde fundera på vad vi ville göra. Vi svängde förbi mataffären och fyllde salladslådor till alla tre och åkte ut mot Vänerns riviera, Svalnäs, som jag inte gillar på sommaren då där är packat med folk. Men nu var vi ensamma och fick en fantastisk promenad och lunch i sanddynerna.
Prova en skärmfri dag då och då, eller börja med att stänga av tv:n de gånger det inte är något du verkligen vill se något på tv. Eller dra det ännu längre, och gör en veckas skärm-detox som bloggen Inner strength.

Sen, infann sig både tid och lust, till träning igen! Helt utan plan, och lusten fick styra. Vi åkte hela familjen till skogen där det finns träningsgrejer och spår. Det blev ett härligt pass i en salig blandning av:
Utfallsgång
Armhävningar
Jogging
Dips
Pull-ups
Step-ups
Box jumps
Plankan

Sen avslutade vi med burpee-datten, jätteskoj och jättejobbigt. Den som blir tagen måste göra en burpee innan hen får ta. Kul sätt att få barn att träna. Dagen avslutades med yoga, spelet twister och bokläsning. En fantastisk dag i stillhet.
Kameran var med hela dagen, den är ingen skärm, va? 

1 kommentar: