onsdag 23 oktober 2013

Be the change you want to see in the world

Jag har nog inte varit den muntraste lärkan i skogen senaste åren. Men egentligen är jag ju en positiv tjej som tror att det mesta går att lösa, som ser möjligheter istället för svårigheter. Jag hade bara glömt bort det lite grann...

Vi har pratat mycket om det där, min chef och jag, hur viktigt det är att stämningen är positiv på jobbet, och jag har nog lidit väldigt mycket av det, alltså bristen på positiv anda. Vi har haft det tufft, ja, men det har satt sig i väggarna och i mentaliteten. Och ibland får jag känslan av att vi inte vill komma ur det. Igår på jobbet fick jag verkligen svart på vitt hur negativt det är, och det är ledsamt och rätt skrämmande. Och det är så lätt att dras med, och lägga sig platt på marken och också negga, som jag har gjort. Och sen gått hem och mått ännu sämre.

Men, nej, det kommer inte att hända igen! Från min sida i alla fall. Jag tänker inte ge mig utan göra tvärt om. Jag ska vara den muntraste lärkan i skogen. Försöka att svara med något positivt argument. Säga emot. Visa på de bra sakerna, möjligheterna. Boosta, ge cred och pusha. Om och om igen. Vem vet, kanske blir det dropparna som urholkar stenen. Jag vet att jag inte är ensam, så det gäller att hjälpas åt, fortsätta, även när det känns tungt för en själv. Vem mår inte bra av när det är positivt, liksom? Jag har lite svårt att förstå det där.

Jag börjar idag! Idag startar min nya mission. Jag ska bli lärkan som urholkar stenen, om ni fattar :-)

2 kommentarer:

 1. Ett av de bästa uttrycken jag vet:
  Be the change you want to see in the world!

  Hört Mc Yogis version av den?!
  http://youtu.be/n_gQxVOmod0 ♥

  SvaraRadera
 2. Bra, kämpa på!
  Kram
  //bara anna

  SvaraRadera