torsdag 3 oktober 2013

Ett hjärta av teflon

Jag inser att jag till slut så länge varit så fokuserad på att bita ihop, härda ut och stänga till om mig själv att jag helt tappat bort mig. Jag kan inte komma ihåg att jag skrattat hjärtligt eller tillåtit mig att ha roligt på väldigt länge. Klart jag har haft roliga stunder, men strax har verkligheten gjort ont igen. Jag brukade ha så många saker på gång och jag har testat så mycket. Hoppat bungy jump, rest till Thailand med en ryggsäck och en kompis, busringt, liftat kors och tvärs, gått salsakurs och gud vet vad. Haft drömmar och längtat. Men senaste dryga året har jag varit alldeles...nollställd och tom, med en sköld av teflon. Det är sant, jag har under året tänkt "teflon, teflon" och "det rinner av mig" när jag t ex fått arga mail sent på kvällen gång på gång av en förälder. Till slut blir man teflon.

Jag inser också att där jag är nu i min process vill jag ta tillbaka glädjen i mitt liv igen. Men hur gör man? Så där kravlöst och härligt uppsluppet? Jag har glömt av! Jag, som älskar listor, kan inte komma på en enda sak som jag just idag skulle tycka var roligt, som skulle få mig att leva, skratta. Och den insikten är ju förfärlig, nästan så jag skäms. Men det tänker jag inte, utan nu är det som det är, och det ska bli bättre. Så jag ska verkligen anstränga mig för att hitta enkla, knasiga saker jag vill göra, stora som små. Mitt liv måste bli mindre allvarligt, mer lek och tok! Om jag ska försöka värka fram något (och okej, googla, hur patetiskt är inte det, men)... så:

Spela hundpingis (vi spelar och Walter, som är högre än pingisbordet, jagar bollen och biter sönder den)
Leka datten
Spela Walterboll (vi rullar en tennisboll mellan oss och Walter, som är lite småtrög hänger inte med)
Se på roliga klipp på Internet (gärna roliga djur eller folk som slår sig)
SY tycker jag ju är roligt!
Snickra (inte så att jag skrattar, men jag gillar det)
Wii Just Dance!
Dansa vad som helst
Klä ut mig
Kittlas

Det här måste jag utforska mer, inser jag. En period förr i tiden sa jag ja till allt under kanske en månad, och vad roligt jag hade då! Det kanske inte funkar nu, men lite av det tänket kanske jag behöver. Kanske kan ni fantastiska läsare komma med tips till en vilsen teflonsjäl. Vad kan man göra för roliga saker? Vad gör ni?
Brottas med en krokodil?
Klär ut er till nyårsfirandet?

3 kommentarer:

 1. Vilken fin blogg! Tack för inspiration, hit återvänder jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack <3
   Ska kika intill dig imorgon.

   Radera
 2. Känns igen. Big time. På gott och ont....
  Jag behöver också jobba med mitt skratt, eller jobba är väl fel ord, men se till att det får komma fram mer hjärtligt. Open Sesame alltså, fram med hjärtat bara :)

  SvaraRadera