lördag 1 mars 2014

Glitter och glamour

I vår stad är det Mello idag. Här hos oss, i vår bandyhall. Hallå, vad spännande! Hela staden lever och andas Mello och det tycker jag är underbart! Varför ska man inte fira lite extra när det händer en gång någonsin kanske, oavsett om man är schlagerfantast eller ej?

Det har varit en fin morgon med spring i skogen och dubbla yogapass för de ömma axlarna och skuldrorna jag dragit på mig i veckan. Lite skönhetsvård, lite hårvård. Mjuk i kropp och själ. Tänk att få starta varje morgon så.

Maken militären i familjen befinner sig sedan ett tag i USA, men ska förhoppningsvis komma hem snart. Vi är rutinerade på att vara ensamma, men det har ändå varit en tung omgång. Till och med Walter-hunden är borta och det har varit tomt och tyst och samtidigt fullt med jobbiga känslor. Det är inte lätt att vara liten och längta efter pappa, och samtidigt fundera på farliga saker och döden. Nu drömmer jag om att komma iväg på ett härligt tungt träningspass tillsammans med Liebling, jag har längtat efter det utlovade ryck-passet han pratade om innan han åkte. Sen längtar jag efter min beställning jag skickade med honom från GAP och Walgreens.

Men jag och V har hängt med en gammal kär barndomsbästis till mig med familj. En sån där vän som kände mig när jag var 5 år, mullig och i praktisk pottfrisyr, i mina hemmasydda mysbyxor. När jag gungade högst av alla och var lite konstig. Hon är en sån vän som gillar mig ändå, efter över 30 år, och man kan ta upp tråden var som helst och fortsätta där man var sist. Trots att hon flyttade från småstaden för många herrans år sedan. Hon sjöng på mitt bröllop och på V:s dop. Och det spelar ingen roll hur man är eller vad man gör, det är ok ändå. Det gäller att vara rädd om det. Jag försöker att ta vara på det och höra av mig och hålla kontakten.

Nu ska vi allihopa gå på det barnvänliga genrepet för Mello och kors i taket har jag bjudit in till lite mingel ikväll. Lite skumpa och snacks bara. Bäst att passa på när den idén kommer och när huset ändå ser respektabelt ut. Efteråt blir det Mello-galej på stan. Långt ifrån hur våra vanliga helger ser ut, men jag tror det blir en glittrig och super-snajdig kväll. Skinnjackorna är på och håret är fixat, nu kör vi!
8 kommentarer:

 1. Jag dras med i din happyfeeling, skoj skoj skoj!
  Ha en glad, röjig kväll ;) KramKram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Röjig, haha, du skulle ha skrattat om du hade sett :-D klockan är halv tio och mysbrallorna på sedan ett tag. Men roligt var det! Även om jag får vila imorgon efter alla höga ljud och intryck. Kram på dig!

   Radera
 2. Underbart med glitter och glamour ibland! Ha så himla kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lite kontraster får det vara i livet! Vi hade jätteroligt, kram!

   Radera
 3. Åh, såklart man ska passa på när det kommer till ens egen stad! Hoppas ni hade roligt! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kände jag med, klart man måste! Det var verkligen jätteskoj! Kram!

   Radera
 4. LIte glitter och glamour då och då är ju underbart!! Vi har kört lite mindre glitter, men fullt ös med Mora Träsk. Tänk att de håller än!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är ju underbara, Mora Träsk! Vad roligt!

   Radera