tisdag 11 mars 2014

Linas matkasse

Har ni provat någon form av matkasse hemlevererad till er? Vi har provat en lokal variant som hette Middagsstorken, vilket var jättebra matkassar, men tyvärr slutade de med dem. När maken militären är borta längre perioder försöker fundera på hur vi kan underlätta i vardagen och matkasse kan vara en sån sak.

Jag har ju hört om Linas matkasse så klart, och tänkte för ett tag sen att jag i alla fall skulle prova. Först provade vi Linas barrnkasse och nu Linas vegetariska. Det finns också originalkasse och inspirationskasse kvar att prova. Matkassarna kommer varannan vecka och finns både för tre eller fem dagar á fyra portioner, men eftersom vi är två vuxna och ett barn, och portionerna stora har vi fått över så det har räckt även till en eller två matlådor per rätt. 

En fiffig sak med Linas matkasse är att man kan välja till bonuskassar som fruktkasse, frukostkasse eller nötmixkasse, och vi har köpt till fruktkassen båda veckorna och nötmixkassen denna vecka. Det måste jag säga att frukten nästan är den bästa kassen av dem alla. Man får då fyra kilo blandad frukt som varierar från vecka till vecka (man vet innan man beställer). Och för mig som veckohandlar med självscanning är det värt den hundralappen det kostar. Att gå och scanna frukt själv tar en evighet, och så är frukten man får hem ofta kravmärkt och jättefräsch. 

Ribban ligger ju rätt högt i vår familj när det gäller maten. Vi äter nyttigt, varierat och rätt spännande. Barnkassen var inte så där jättespeciell tyckte vi. Helt ok, men vi lagar nog något roligare mat på egen hand. Denna veckas vegetariska matkasse ser jättespännande ut på pappret, med koreansk bibimbap, krämig indisk linscurry med citronstekt zucchini och papadums samt oliv- och ricottalasagne med fikon- och balsamicosallad. 

Det har varit jättesmidigt att bara enkelt i mobilen ändra matkasse från vecka till vecka eller pausa sin prenumeration om man vill det. Inte en massa telefonsamtal eller uppsägningstider. Det är roligt att prova maträtter man inte skulle provat annars, eller att få råvaror man inte skulle ätit. Jag kan också tycka att det nån gång då och då kan vara skönt att slippa vara så himla kreativ med maten och låta någon annan bestämma och bara betala. Och ett av veckans mest spännande moment är när det ringer på dörren och man får öppna alla de fina kassarna som lämnas över. 
7 kommentarer:

 1. Testade en matkasse för 7-8 år sedan, det var nog i början när de kom. Men då fanns det inte så många val och vi fick fisk att laga till två dagar i veckan och eftersom min man och son inte tål fisk så blev det väldigt mycket mat att äta. Generellt var portionerna enorma. Men jag tror på idén och det du skriver nu om nötkasse verkar underbart! Jag äter nästan ingen frukt så det går bort :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar tanken på att man kan göra så ibland när tiden, orken eller inspirationen tryter.

   Radera
 2. Vi har testat Citygross matkasse, den enda som kör ut till oss här på vischan så vi hade inget annat val. Vi var nöjda med den, har haft den i omgångar men barnen gillade inte allt tyvärr, så det kändes som om det inte var så bra i längden. Just nu har jag ganska bra flyt på matlagningen och får vara glad så länge det varar.
  I dag har jag tagit ett nytt allvarligt försök igen med att inte äta något sött i veckorna, känner att jag är sockerberoende men vill inte sluta helt för det tycker jag är för tråkigt. Lördagar får bli sötsakdagen även för mig...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, det finns ju andra som har matkasse också, City Gross har inte vi här, men det är klart att de har, precis som Ica! Det går säkert bra för dig med sockret, det är hemskt när man ska dra ner, men när man väl gjort det och "avgiftat" känns det mycket bättre. Jag vill heller inte ta bort sötsaker helt, lördagen är väl en bra dag. Lycka till! Kram!

   Radera
 3. Vi har provat Linas matkasse för några år sen (då fanns inte olika kassar) jag tyckte det var jättebra och fräscha råvaror men resten av familjen klagade en del, speciellt när det var den vegetariska dagen med tex linssoppa.. suck.. Kram och tack för fin inspiration!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är svårt att göra alla nöjda, det förstår jag. Vi är ju inte så många men det kan vara problem ändå. Och linssoppa som är så gott:-) Kram!

   Radera
 4. Åh. Har hört så mycket om den lasagnen. Kan du inte typ fota recept o skicka? Vill såå gärna testa. Kraftmaya@gmail.com

  SvaraRadera