tisdag 25 mars 2014

Däckad

Ligger nedbäddad och utslagen i feber. Hur trött kan man bli av feber egentligen, och hur gick det till? Jag som aldrig hade feber förr, men nu är jag helt däckad. Okej, lite på bättringsvägen idag, tack och lov. Så pass att jag kan vara uppe lite och kika lite på internet och andras bloggar. Det har jag inte orkat på några dagar, så det är ett bra tecken. Yoga och träning finns dock inte på kartan just nu.

Och under tiden drömmer jag om sommarsemestern. Vart vi ska åka i år. Hela familjen längtar till Florida, och jag vet att det är galet varmt i Florida på sommaren, men när annars kan man åka iväg ett par veckor som lärare? Jag var inne hos min chef förra veckan och fick på nåder vara ledig en dag i april när maken ska tävla i crossfit i Falun.

Men så klart, det är ju underbart i Europa också. Jag tänker Franska atlantkustens breda stränder, Siciliens underbara atmosfär, Sardinien, båtluffa i Grekland eller varför inte Mallorca? Det finns ju så mycket att välja på! Snacka om i-landsproblem.

Och jag tittar ut i trädgården, som är en rätt sorglig historia. När vi flyttade hit fick så mycket annat fokus, och vi bestämde oss då för att det var ok att trädgården var så tråkig. Det var ett val vi gjorde. Och då får man ju stå för det alla dagar på året. Just nu i livet vill jag inte lägga min tid på trädgården och då är det ingen idé att drömma om en trädgård som tagen ur ett engelskt trädgårdsprogram.

Hur som helst blir det mest drömmar just nu, så här ifrån soffan, en solig men däckad dag i mars.

Eller kanske Kalabrien igen?


14 kommentarer:

 1. Härligt med semesterdrömmar och planer. Döttrarna har tjatat som galna att åka till Thailand igen, jo man kan åka dit på sommaren på Koh Samui sidan, men jag har inte haft någon lust. Nu har jag frågat en kompis om vi kan hyra deras hus i Spanien.. får se om det går, fast det är skönt att vara hemma med och då behöver man inte skaffa hundvakt:-).. Krya på dig! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju kruxet med hundvakt också... Jag måste komma iväg ett litet tag hemifrån för att vara helt ledig, ledig från disken, tvätten och alla sysslor vi gör hela året. Sen om det blir Florida eller Västkusten spelar egentligen mindre roll. Tack, och kram!

   Radera
 2. Kikar in och säger krya på dig! Och planer är underbart, det är ju så allt startar oavsett var man slutar :) Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Annika! Ja, jag älskar att drömma och planera, det är halva nöjet för mig. Kram!

   Radera
 3. Nej men är du sjuk, så tråkigt! Men det är visst såna tider nu förstår jag och då ska man lyssna på kroppen och vila, läsa bloggar om man orkar och lite sånt där lagom kul.

  Men du, är det inte till denna semestern du ska säga upp dig och sedan börja på det där nya till hösten. Då tycker jag du kan unna dig en riktigt låååång skön semester först innan det nya tar vid. Du har fortfarande tid på dig att komma på vad det är du ska göra ju...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men precis! Det är lite så vi tänker, att det får bli en riktigt lång och hejdundrande semester. Jag har börjat få lite koll på höstens planer, återkommer när det börjar bli klart...

   Radera
 4. Krya på dej!
  Jobbigt attvara sjuk, men som du skriver så är det utmärkt tillfälle att drömma, planera och tänka tankar till slut. Hang in there och hoppas krafterna återvänder snart. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Nina! Ja, det är då inte ofta man (jag) blir verkligen liggande och knappt orka något, men då är det bara att köpa läget och göra det bästa av det. Kram!

   Radera
 5. Usch för feber, skönt att du börjar må lite bättre nu. Jag drömmer också om sommar och semester men i år blir det nog lite lugnt för vår del. Vi har hyrt en stuga i Stockholms skärgård en vecka, det är det enda. Vi tänkte åka två veckor i december istället när maken fyller 40. Krya på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, Stockholms skärgård, det har vi drömt om länge. Och bort i december, vad härligt!

   Radera
 6. Usch och fy! Aldrig kul att vara sjuk. Hoppas att du kryar på dig snart, och njut under tiden av dina drömmar. Det finns nog inget härligare än att drömma sig bort, och planera för något härligt.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Hej hej! Hoppas du mår bättre och kan njuta av det fina vädret...
  Kram

  SvaraRadera
 8. Hej Anna! Jag mår lite bättre men är fortfarande rätt mör, så det har inte blivit så mycket tid ute. Tack för att du tänkte på mig, kram!

  SvaraRadera