torsdag 6 mars 2014

Drömmar igen

Jag kommer tillbaka till det hela tiden, varje dag. Det är också ett av mina mål, det här med drömmar. Att lista ut vad jag drömmer om. Att hitta det där igen, som får det att pirra i magen av längtan. Som finns där och återkommer i huvudet och hjärtat gång på gång. Som gör att det bubblar i kroppen och gör en levande.

Det har varit lite dåligt med drömmar ganska länge, så jag funderar mycket på det. Vem är jag och vad drömmer jag om nu? Säkert inte samma saker som tidigare. Och jag försöker tillåta mig själv att ha stora och små drömmar och inte avfärda dem innan de hunnit komma till form i tanken. Förra gången jag försökte sammanfatta blev det så här. Några av sakerna har redan hänt och några är på gång. Tänk att drömmarna kan slå in om man uttalar dem!

Det kan också vara lite pinsamt att uttala sina drömmar, för tänk om man inte skulle nå dem, hur skulle de se ut? Att man inte vågar berätta eller ens tänka tanken, för drömmarna man har kanske är jättelöjliga i andras ögon. Men tänk på barn, som drömmer helt fritt, inte dömer man dem? Man drömmer med dem och uppmuntrar, visualiserar, ställer följdfrågor. Min son ska antingen bli hajforskare, paleontolog eller kypare, han är inte riktigt säker.  Sen slutar man med den typen av drömmar när man blir vuxen. Tänk om vi vuxna skulle fortsätta drömma lika stort, för drömmar är väl också just drömmar? Man måste ju inte pricka av dem en efter en, man kan ha själva tanken på drömmen kvar. Jag har alltid drömt om Maldiverna, men jag vet inte om jag vill åka dit. Det kanske räcker att ha som dröm.

Det pirrar i magen av vetskapen att jag kommer att byta jobb. Jag drömmer fortfarande om det nya jobbet som ska komma.

Jag drömmer om sommar och sol mot huden. Gå i tunna kläder och sitta ute till långt in på kvällen. En resa vi ska göra tillsammans hela familjen. Jag vet inte vart än, men jag vet att vi ska. Vara tillsammans, vila ut, tanka solljus och bara vara.

Jag drömmer om att jag och Liebling ska göra något bara vi. Det händer nästan aldrig. Jag drömmer om att vi två åker till London eller Berlin en natt eller två. Vi har varit gifta i en herrans massa år, det gäller att inte tappa bort oss i allt det vardagliga.

Jag drömmer om att prova att bo på något annat ställe. Gärna utomlands. Gärna USA, väldigt gärna Florida.


Jag drömmer om att känna mig frisk, stark, hälsosam och levande. Inifrån och ut! Vara ute mycket i skog och natur, tillsammans hela familjen. Att vi delar glädjen för uteliv och rörelse. Att vi fortsätter äta hälsosamt och bra.

Jag drömmer om att våga säga ifrån när det känns fel i magen. Att tycka olika men ändå säga ifrån och inte svälja. Att stå upp mer för mig själv och säga till när någon kör över mig. Säga min mening. Stå pall även om någon inte håller med mig.

Jag drömmer om att kunna stå på händer utan stöd och längtar efter att ta tag i att lära mig det.


Som ett tecken på det här med att våga drömma och tänka mer som ett barn, har jag de senaste dagarna läst flera superba texter i ämnet hos Tiny Buddha. Om att plocka in sin inre femåring och fråga vad hon skulle ha gjort i olika situationer. Bannemej om jag inte ska våga drömma lite mer som ett barn!

Vad drömmer du om just nu? Har du drömmar? Ändras de? Vågar du uttala dem? Skriver du ner dem? Vågar du drömma barnsligt? Just do it!


14 kommentarer:

 1. Fint och klokt skrivet! Jag drömmer om mycket och jag tror att jag är rätt så bra på att förverkliga dem också. Tex att omge mig med människor som ger mig energi, att resa (bokar imorgon en Barcelonaresa med en kompis), skriva (har tagit mig en skrivdag i veckan, sedan vart det leder vet man inte) och så vidare. Man ska aldrig sluta drömma och aldrig heller ge upp sina drömmar. Min högsta dröm är att få mer skrivtid men samtidigt så trivs jag så bra på mitt jobb att jag försöker att inte fastna i det tänket...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt och så imponerad jag blir!

   Radera
 2. Jag brukar drömma men nu när jag har varit stressad och trött så tänker jag inte alls på vad jag vill. Däremot njuter jag ohejdat av vårt underbara hus och det är en önskedröm som jag har "manifesterat".. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår dig! Det är därför som jag inte drömt så mycket i rätt många år. Men ert hus, där har du ju verkligen en önskedröm, bra jobbat! Kram!

   Radera
 3. Gillar ditt sätt att skapa fjärilar och förväntningsbubbel i din mage!
  Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag gillar ditt sätt att alltid ge rätt ord ❤️

   Radera
 4. En av mina stora drömmar är att få öppna ett "rescue center" för oälskade, oönskade och illa behandlade djur. Att få dränka dem i kärlek och visa att alla människor inte är odjur i skor.
  Det ger mig bubbel i magen och en känsla av att vara på rätt plats i livet.
  En dag är jag där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du om någon skulle passa för det! Det passar väl bra ihop med din dröm om att bo i naturen!?

   Radera
 5. Vad roligt att läsa om allas drömmar här! Det jag mest drömmer om nu är att jag ska få riktig snurr på mina ljus så jag kan livnära mig på min ljustillverkning. Jag tror det kan bli möjligt faktiskt....

  Hur länge har ni varit gifta? Vi har varit tillsammans i 25 år och gifta i 20 och vi har det så bra tillsammans, härligt när man växer ihop istället för tvärtom som är så lätt i dagens samhälle...

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det roligt att inspireras av varandras drömmar! Och du kan säkert snart livnära dig på dina ljus, självklart! Imponerande att ni har så många år ihop, vi har "bara" varit ihop i 15 år och gifta i 12.

   Radera
 6. Ja nog är det viktigt att drömma! Ja glömmer bort det ibland så det här blev en bra påminnelse för mig, tack för det.
  Må så gott! /Jennifer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det vikitigt! Jag hade glömt av hur man gjorde, men nu känns det roligt och spännande igen! Kram!

   Radera
 7. Spännande att du tänker som du gör kring nästa jobb som snart dyker upp vid horisonten. Och det där med att drömma som ett barn, det är klockrent, bara uttala och önska och även jobba aktivt för det. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man blir alldeles för vuxlig ibland, eller jag hade blivit det. Jag tycker det är så häftigt att målen kan uppfyllas ett efter ett om man uttalar dem. Kram!

   Radera