måndag 10 mars 2014

Vårnjutning

Alltså, det här med första vårdagarna, det är grejer det! Jag brukar inte känna det så tydligt, men den här vintern har jag verkligen gått i ide, för att nu njuta hejdlöst av växlingen till vår. Solljus, bara en sån sak. Ha tunnare jacka. Fixa i trädgården. Första grill-lunchen ute. Helt fri från nyttighet i och för sig, det blev french hot dog i solen på altanen, men vad gör väl det. Maken sken ikapp med solen, så lycklig över att få använda sin bästa vän grillen igen. Vi satt och mindes härliga stunder från förra sommarsäsongen och kikade på folk och hundar som gick förbi.

Sen packade vi ryggsäckarna med vikter (träning inför Kebnekaise) och kaffe och bullar och gav oss iväg en liten bit med bilen. Åkte till vandringsleder vid vattnet, välskött och vackert. Och jag blir förundrad och tacksam över hur vackert vi bor, precis vid Vänern, med klippor, stränder, blandskog och ekskogar om vartannat. Här är lika vackert som i något exotiskt land, det upptäcker man nu igen. Ibland finns det finaste precis runt knuten. Och visst njuter man lite extra så här i början av våren, och lite extra när man är tillsammans allihopa och får gå sida vid sida och småprata om allt och inget. 

Den här helgen har vi tagit sex geocaches och så klart var vi tvungna att leta efter ett par på hemvägen. Det är så himla kul, så jag kan inte sluta tänka på det! Den sista vi tog igår satt kanske åtta meter uppe i ett träd och det var spännande må ni tro. Har ni inte provat geocaching men gillar uteliv så säger jag bara: gör det!12 kommentarer:

 1. Visst är det väl underbart att känna livet återvända på något sätt, så fort våren gör sig påmind. Den här helgen har verkligen varit underbar!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så känns det verkligen-att livet återvänder! Det verkar som om hela Sverige har haft en första riktig vårhelg med allt vad det innebär.

   Radera
 2. Härligt & vilken cool hund, är det er? Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det är vår lille Walter på 54 kilo, en rätt liten Dogue de Bordeaux för sin ras. En harig och försiktig liten kille, men söt!

   Radera
 3. Tänk att vi har så mycket vackert runtom oss som man inte alltid kommer ihåg. Skönt att se det och njuta av det som ni gjort i helgen! Kram och ha en fin vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det finns så oerhört mycket fint så nära! Jag drömmer mig gärna bort till andra länder och det är inte alltid det är det bästa. Jag önskar mig bara lite mer sol, annars har vi det så fint! Tack detsamma!

   Radera
 4. Det är så otroligt härligt när våren kommer, man vill bara vara ute och njuta! men du, jag undrar en grej. Vem är det som placerar alla "skatter" egentligen? På den där geo...grejen? (nyfiken)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är andra "mugglare" (såna som letar geocachear) som gömmer och märker ut med gps-koordinater. Man kan hitta allt möjligt roligt, från filmburkar till askar rör, lådor i olika former och storlekar. Testa, vet ja! Kram!

   Radera
  2. JO, det ska vi nog göra! Tror barnen skulle älska det! Men gömmer ni också?

   Radera
  3. Nej, vi är glada nybörjare och det får nog vänta!

   Radera
 5. Så sant, det är verkligen inte dumt att utforska sin närnatur (finns nog inget sånt ord)! Jag blir mer och mer förtjust i hemester, semestra i hemknutarna!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hemester, så klart ett bra ord för det! Kram!

   Radera