torsdag 27 februari 2014

En längtan efter mer yoga

Jag var ju på min Iyengaryoga-workshop i november och den har fått sjunka in. Nu har det börjat spira en längtan om att åka på något yogaevent, retreat, någon workshop eller att få dela upplevelsen med andra. Jag kommer att missa en helg med Primordial Sound meditation här i min egen hemstad i april. Åh, det grämer mig, men det är Crossfit-tävlingen MK Open i Falun då, och vi ska med och heja på maken. Man får ju prioritera.

Yoga games har jag varit inne på ett tag, Göteborg ligger ju på bra avstånd för mig, och det verkar vara där allt häftigt händer. Allt från Emma Öberg och Johanna Andersson till utländska storheter kommer dit. Det verkar så häftigt, människorna ser så snygga och fräscha ut på alla bilderna. Jag har varit inne på hemsidan för att boka ett flertal gånger, men det blir inget, och jag vet varför. Jag vill kanske inte, på riktigt. Fast jag tror att jag vill, eller jag borde vilja. Någon som varit där?

Ängsbacka Yoga festival vore mer det jag skulle vilja göra. Det känns mer som jag, än Yoga games. Jag ser mig själv, barfota i härliga ljusa sommaryogakläder där på ängarna med (återigen) Emma Öberg, och alla dessa likasinnade. Ja, jag gillar Emma Öberg och hennes yoga :-) Men återigen, det är inte rätt för mig, det är inte vad jag i hjärtat 100 procent vill nu. Jag tycker inte om att vara borta från familjen så länge som sex dagar. Det går, visst, jag var sex dagar i New York i somras utan dem, men jag dör en liten smula.

Men. Jag märker skillnaden när jag ramlar över det som i stället känns rätt. Hela kroppen bara vill, jag undrar inte. Det är verkligen "Går det lätt så är det rätt". Jag har med tiden blivit så fascinerad av Gurudass. Jag kom via Yogobe och, håll i er... Emma Öberg, i kontakt med mantrat Har hare haree och Ang sang wahe guru som jag sen hittade på www.spiritvoyage.com och vi lyssnar på och sjunger här hemma. Orden och sången går rakt in fast jag inte är helt med på innebörden. Det spelar ingen roll, för de träffar där de ska, i hjärtat. 

Och så läste jag senaste Allt om Yoga och fann att Guru Dass har flyttat till Borås, av alla ställen på jorden. Ibland blir jag så fascinerad av vissa människor och vill bara veta mer, mer, mer. Jag var tvungen att googla lite och hittade då detta på hans hemsida:


Det var ju DET jag ville göra, eller något liknande.  Det visste jag direkt, kan ni känna känslan när det känns inombords att det är rätt? När man inte behöver lyssna på förnuftet? Det var som om det riktade sig till mig. Borås är på hyfsat avstånd med, men det är klart att det känns lite läskigt att åka själv. Är det någon som bor i samma område och vill följa med? Det här är en helt ny värld för mig, väldigt utanför min comfort zone.

Förresten, vad har ni för erfarenheter av Yoga Games och Ängsbacka? Eller andra festivaler eller retreats? Tips, fina upplevelser och sånt man kan skippa? Om det inte blir nu kan det bli någon annan gång. Var sak har sin tid.

11 kommentarer:

 1. Jag hör dej!
  Det finns knappast något större sug än när man börjar längta efter yogasammanhang. Det kommer bubblande och går inte att hejda. Och som du skriver så brukar tecknen rada upp sig bara man har ögonen öppna! Guru Dass är super, det svänger om honom ❤️ Och Emma!! Har du fått Mangalams senaste nyhetsbrev om hennes retreatresa till Bali i höst, oh my!!

  Yoga Games har jag inte varit på, men tror absolut att det skulle vara skoj att vara där.... däremot är det i ärlighetens namn inget jag skulle välja i första hand. Kan inte riktigt sätta fingret på varför.

  Ängsbacka var jag till -10 och det var en av de mest omvälvande upplevelser jag varit med om! Det var då jag beslöt mej i hjärtat för att satsa 100% på kundaliniyogan, det var som en bekräftelseresa. Överlag en helt ljuvlig atmosfär där! Sen har förstått att det inte riktigt är sig likt där, att de senaste festivalerna varit lite mindre på nåt sätt (metaforiskt uttryckt), men det skulle inte hindra mej från att åka igen. Däremot funkar det inte för min del i år, heller, men jag vill absolut tillbaka nångång.

  Kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du vet, jag ligger några år efter dig :-) Ja, men jösses, vilken resa till Bali! Det är en sån resa man gör en gång i livet, helt otroligt! Kanske skulle ta hela hushållets besparingar och dra ;-) Jag kan inte heller sätta fingret på vad det är med yoga games, men det är nåt. Jag läste om din upplevelse på Ängsbacka och det lät omvälvande och otroligt. Och du, tänk att få träffa Guru Dass live, han är som Michael Jackson för mig ungefär!
   Kram, NIna!

   Radera
 2. Ängsbacka har jag en bekant som åker till varje år, så det är nog bra. Tycker som du, att 6 dagar är i längsta laget.
  Mantran vill jag gärna bekanta mig mer med, ska genast kolla mera på hemsidan du nämnde.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kommer bli fast om du börjar lyssna på spiritvoyage, har den alltid uppe och kör på repeat :-)
   Kram!

   Radera
  2. Körde just en pass med Emma Ö - I like!!

   Radera
 3. Yoga games, själva namnet ger mig lite dåliga vibbar, men det kan säkert vara kul att glida runt och kolla in och testa på. Det är säkert bra lärare som kommer.
  Ängsbacka har jag varit på väg till flera gånger men det har alltid dykt upp ett hinder (slumpen är ingen tillfällighet, det vet vi ju :)) och idag lockar det mig inte alls.
  Jag åker på retreat och kurser för min lärare varje år, oftast har jag varit borta 3 veckor och då kan man säga att man är transformerad när man kommer hem igen! Men som vi sagt tidigare, allt har sin tid och det ska ju funka i övriga livet också.
  Det du nu har hittat verkar ju som gjort för dig. Så fantastiskt att det "bara" dyker upp så där. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det häftigt det som dyker upp, om man bara är villig att lyssna och se. Förr om åren hade jag bokat in mig på yoga games och inom mig inte velat åka, men nu lyssnar jag innan. Det kanske är något med namnet, det kan vara så.
   Min tid med retreats kanske kommer, snart nog har jag inte fullt ansvar för allt här hemma och då. Ser mig själv i femtioårsåldern på en yogamatta i Indien eller Spanien :-) Bara för mig. Tack för dina tankar, Annika och kram!

   Radera
 4. Vad härligt att du har hittat till kundaliniyogan♥. För mig som bara vill göra den och medicinska yogan blir tex yogagames lite ointressant för jag vet vad jag vill. Men nu blir jag så nyfiken på Emma Öberg, hittade hennes hemsida nu. Hjärtat skuttar lite av glädje. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag visste inte att det var kundaliniyoga förrän efter ett bra tag, jag bara drogs till det. Åh, Emmas sida är jättefin och hon med, ibland har jag ställt frågor i gruppen #beyoga365 på fb och hon svarar alltid så långt och med hjärtat. Kram!

   Radera
 5. Jag ser också fram emot att få åka på retreats och liknande men än så länge nöjer jag mig med min kurs, det är fullt tillräckligt såhär i början. I går avrundades passet med en meditation och efter en stund bara började tårarna komma på mig, har ingen aning varför men antagligen en massa spänningar som ville komma ut. Jag lät dem komma och bara bejakade det, så häftigt....

  Jodå, uterummet på bilden är vårt. Vi har gjort om en gammal friggebod till ett litet krypin och det blev faktiskt himla mysigt.

  I dag ska i på 90-årskalas i Laholm.

  Önskar dig en skön helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så underbart du beskriver! Yogan och meditationen har effekter jag aldrig kunde tänka mig och det är ju underligt för man "gör" ju ingenting.

   Hoppas du också får en fin helg på ditt kalas. Här vankas glitter och glamour!

   Radera