måndag 10 februari 2014

Kravlös träning

I så många år har jag styrt upp träningen hårt, genom att antingen lägga upp ett träningsschema för varje vecka, eller instruera eller passa klass-tider på gymmet. Och det finns en tid för allt, det känner jag nu. Jag är genuint trött på att styra min träning så hårt som jag gjort så länge. Därför vill jag inte ens anmäla mig till någon yogakurs eller boka in mig på något återkommande träningspass. Jag vill vara fri! Så känns det precis.

Nu är en ny tid. Jag tränar det kroppen vill och är sugen på. När jag vill. Kanske kommer inspirationen tillbaka, eller så är det så här, och vilket som blir bra, för jag tror på att var sak har sin tid. Jag tycker det är spännande att lära mig att lyssna på vad kroppen vill. Det är helt nytt för mig, för jag har alltid kört över min inre röst och kroppens röst. Har jag varit inbokad på box 19.30 men inte varit sugen så har jag kört ändå, eller om jag har lett step up-pass trots att jag haft en riktig lång skitdag innan och helst velat krypa ihop i soffan. Eller fem hårda Insanity-pass varje vecka nere i källargymmet, trots att jag egentligen velat gosa med sonen. Jag har bara gjort, inte tänkt. Har nog inte ens förstått att jag haft ett alternativ.

Nu blir det så klart yoga varje dag. Jag lyssnar på om kroppen vill ha fysisk yoga, stretchande eller avslappnande yoga eller kanske bara  meditation. Jag har kommit igång och börjat springa lite igen. Inte för att jag "måste" eller "borde" utan för att kroppen har varit riktigt sugen. Utan att mäta, utan att ta tid. Känner jag för att vara ute så kan jag träna något ute, eller om jag vill köra styrka går jag ner i gymmet. Jag känner mig sugen att köra riktigt tungt med stången igen, kanske utamana mig själv igen. Jag, som har lyxen att ha en crossfit level 1-instruktör hemma, kan ju få massor av hjälp. Lust och glädje är mina ledord just nu. Det är så skönt att inte ha några specifika mål och att inte vara bunden till något. Love it!

Man är i olika faser av träning tror jag. Det kommer och går, både hur livet böljar sig fram, och mode och popularitet i träning. I stället för att dras med av andra och tänka hur man borde göra som den eller den, så kan man tänka hur man själv vill ha det och vad man mår bra av. Lyssna och våga stå för det.

Det är så här det ska kännas efteråt! 


10 kommentarer:

 1. Tycker det låter precis som det ska! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite skämmigt kan jag nästan tycka att det ska ta 38 år, en sjukskrivning och livskris innan jag är på rätt spår. Ja, ja, bättre sent än aldrig ;-) Kram!

   Radera
 2. Det finns absolut olika faser i träningen. Liksom i livet i övrigt. Jag, liksom du, går ju omkring som levande bevis på det :) Följ hjärtat och kroppen and the rest will follow ♥
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig är det en något oväntad upptäckt. Det är så lätt att bara köra på men det är slut med det nu! Tänk att livet kan innehålla så mycket nya saker bara man börjar lyssna inåt och jag är SÅ redo för allt nytt. Kvällskram!

   Radera
 3. Det där låter ju jättebra, att du kommit dithän och kan lyssna på kroppen. Jag håller på att lära mig det nu och där är yogan en fantastisk hjälp.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt fantastiskt, faktiskt! Och hur lätt det är egentligen. Jag är så glad att du också hittat till yogan. Kram till dig!

   Radera
 4. Lust och glädje. Det tar jag med mig. Tack♥ och kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Borde vara ledorden för allt egentligen ❤️

   Radera
 5. Vad skoj att du tittade in hos mig så att jag hittade hit.
  Det du skriver låter väldigt klokt. Jag älskar träning, men vill inte ha så mycket förutbestämt vad jag ska träna utan väljer utifrån vad jag är sugen på för dagen. Det jag har kvar att träna på är att lyssna på kroppen när den behöver vila och inte bara köra på trots kroppens varningssignaler.
  Yogan har jag tyvärr tappat helt, borde komma igång med det igen för jag vet att min kropp mår bra av det.
  Ha en fin onsdag! Kram Jennifer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du tittade hit! Det är en gåva att älska träning, inte alla som gör :-) Livet har blivit mycket härligare sen jag lärde mig lyssna på mig själv, på alla sätt. Yogan är verkligen min life saver! Ha en fin onsdag själv. Kram!

   Radera