tisdag 25 februari 2014

Ytligheter: kläder


Jag vet inte hur ni har det men det här med kläder är inte alltid så lätt. Jag vill gärna klä mig träningsinspirerat jämt. Helst i träningskläder, men inser att ibland (läs på jobbet) kan jag inte gå i löpartajts. Visst kanske jag börjar våga vara mig själv mer och mer, men tonåringar i grupp i skolan kan ge en mindre roliga öknamn. Jeans är ju lite sportigt, men jag avskyr verkligen jeans. De är hårda och sitter åt och är allmänt fel för mig. Och det resulterar i att jag nästan alltid har kjol eller klänning när jag ska klä mig i såna kläder vanliga människor har. Jag samlar också på mig snygga, färgglada löparskor som blir stående inne i garderoben för jag inte kan matcha dem med "riktiga kläder" fast jag gärna skulle ha dem på mig varje dag.

Har ni några tips på snygga främst byxor, som man kan se både hyfsat snygg och ändå avslappnad i?

Jag har hittat ett par hittills och sen har jag kört fast. Det är ett lokalt företag som heter funnybyhelenh, som gör bland annat linnebyxor, som ungefär varannan tjej i vår stad har i sin garderob. De kallas baggybyxor, är ungefär som pösiga yogapants, med mudd i midja och vid fot, och kan därför ändras ganska mycket beroende på hur man vill att de ska sitta. Som kortare varianter på sommaren och längre på vintern och häng eller inte i baken. Så här ser de ut och finns i olika av färger:
 


Men jag undrar vad ni har på er när ni ska vara lite bekväma och avslappnade, men ändå lite ok klädda. Sånt man ändå kan gå till jobbet i eller åka en runda på stan i? När mysbrallorna med hål överallt går bort. Casual men snyggt liksom? Har ni några favoritmärken eller affärer där man kan hitta såna här kläder?


13 kommentarer:

  1. Men dagens jeans med stretch i är ju jättesköna! Har du provat sådana? Sitter inte alls åt men ändå snygga på. Skulle ju vara supersnyggt på dig med den fina figuren! Eller varför inte några sköna chinos, som kommer mycket nu till våren? Du kan ju ha vad som helst! Jag brukar kolla in en sida som heter Mandel, en webbutik med nyheter som visas upp varje dag, där kan du få mycket bra tips.
    Nu när jag jobbar hemifrån så har jag inte så mycket fokus på kläder längre, det är ganska skönt faktiskt. Men åker jag in till stan försöker jag snygga till mig lite i alla fall. Förr var jag världens modelejon när jag jobbade på lokaltidningen. Men man förändras...
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Problemet är nog egentligen att jag hatar 99% av all byxor... Garderoben är full av snygga stretchjeans och chinos, men det är så obekvämt. Sitter åt och om de inte sitter åt så sitter de fel. Avskyr verkligen att prova byxor och det blir ett misslyckande varje gång. Mandel är bra, där handlade jag tidigare, men hade glömt av. Tack! Jaså, du jobbade på tidning, vad gjorde du då? Spännande!

      Radera
    2. Jag har jobbat på tidning i 10 år. Där gjorde jag annonser och höll på med bildhantering, trivdes jättebra men så trött på tiderna 8-17 vareviga dag.

      Radera
    3. Vad roligt det låter! Men spännande att du vågade hoppa av och göra något som du trivt ännu bättre med. Du inspirerar!

      Radera
  2. Jag har via Etsy.com hittat massor av fantastiska byxor som bara väntar på att hamna i min garderob. Ett par har redan letat sig dit, https://www.etsy.com/listing/173604419/harem-pants-unique-design-cotton-jersey?ref=shop_home_active_13, som är både både snygga och sköna.
    Kan varmt rekommendera Etsy, och då kan du räkna med att inte ha samma byxor som alla andra!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just det, Etsy var jag inne på härom dagen. Hur sköna ser de inte ut då?! Är du nöjd med dina?

      Radera
    2. Supernöjd!! Jag nästan bor i mina, och ska beställa fler från samma tillverkare. Det tog ungefär 3 veckor innan jag fick hem dem, men det spelar ju mindre roll. Finns så mycket roligt på Etsy!!

      Radera
  3. Älskar jeans! Alla varianter. Har ett par s k boyfriends jeans, de är verkligen som mysbrallor :) Annars gillar jag kombinationen klänning och byxor, då kan man ha tajta leggings till, skönt och snyggt för mig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag önskar verkligen innerligt att jag kunde älska jeans. Klänning gillar jag ju, har så svårt att hitta rätt klänningar bara. Alltså det här med kläder är ett riktigt aber!

      Radera
  4. Jag är nog fel persona tt svara då för jag älskar också jeans. Jag har alltid jeans, vardag som fest förutom hemma för då åker mysbrallan på:o) Mina nyaste från Daysie är dock som en (tight visserligen) riktig mysbyxa. Slitna och sitter som ett smäck men hur sköna som helst. Fast gillar man inte jeans så tror jag ändå de går bort :o) Så nä, tyvärr. men förresten, har du kollat House of Lola? De har ju schyssta mjuka byxor i coola modeller....Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. I det här fallet önskar jag att jag var som alla andra, som kunde gilla jeans! Är uppväxt i hemmasydda velourmysbyxor och det har satt sina spår :-)Nu får jag skämmas men jag har trott House of Lola var en helt annan typ av kläder (tant, ryschpysch, tält) men jag var inne och kollade och så var det ju inte alls. Tack för tipset! Kram

      Radera
  5. Jag är också en jeanstjej/kvinna/tant. ;)

    Och alldeles ny här inne hos dig. Lite lustigt att jag halkade in här, och just nu på det här inlägget. För när jag läste din fråga om man har något tips att ge, så tänkte jag precis på funnybyhelenh. Inget jag går i på jobbet kanske, men väldigt sköna kläder att gå och mysa i hemma. Men det visste du ju redan. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Slumpen är ingen tillfällighet (har du läst den?)...

      Vad lustigt att du också känner till funnybyhelenh, trodde det var en oerhört lokal företeelse. Jag ska kika in till dig ikväll, kul att du hittade hit!

      Radera