måndag 4 augusti 2014

Yoga, yoga, yoga

Alltså, för det mesta känns det som om jag bor i något slags svart hål i Sverige, där det inte finns saker man vill få tag på eller aktiviteter man vill testa. Det finns yoga men utbudet är ganska litet och man får vara glad oavsett vilken yogastil det kan vara (oftast kallas det bara yoga rakt av). Inte så konstigt att Yogobe har varit så viktigt för mig, när det inte går att få tag på så mycket annat.

Men. Ibland händer det grejer. Jag antar att det kan bero lite på hur många eldsjälar det finns för närvarande och nu verkar vi vara inne i ett flyt i Skaraborg. Återigen har vårt yogacentrum öppnat efter en föräldraledighet, och hösten innebär förutom en massa kurser, ayurvedisk rådgivning, föreläsning med Janesh Vaidya, workshops i ayurveda, helgkurser i Primordial Sound Meditation, och så något jag ska delta i: en dag som heter Hela dig med sång och yoga.

Och som om inte det vore nog expanderar Iyengar-yoga-läraren jag yogat med tidigare och utökar med massor av spännande kurser och workshops i bland annat mindfulnessmeditation och avslappning samt en yogahelg vid Göta kanal. På lördag ska jag vara med på en workshop i Skara med fokus på vila och avslappning. Äntligen!

Det är klart att det inte går att vara med på allt (och speciellt inte i mitt tillstånd) men jag blir ändå så himla glad att det faktiskt finns möjlighet att göra det. Att det finns modiga människor som utbildar sig och satsar. Oftast känner jag mig väldigt nöjd här i min lilla stad i Västergötland, men just nu känner jag mig lite extra nöjd och glad.Ser ni mig i rosa?

8 kommentarer:

 1. Ibland blir man böhörd :) Allt låter skänt och du, din bild i baddha konasana, helt magnifik! Om du ligger i den och pallar upp lite med kuddar under ryggen och knäna så hamnar din livmoder i rätt läge, funkar vid pms, mens och vid graviditet. OCH förlossning! Men det kanske du visste redan, vill inte skriva dig på näsan. Stor kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen fara, du berättade det i början av graviditeten och jag har tänkt på det många gånger när jag yogat nu under graviditeten, där jag legat i supta baddha konasana :-) Kram ända till Indien!

   Radera
 2. Fin magen & härligt med stort yogautbud. Kram!

  SvaraRadera
 3. Vad härligt! Jag kan tänka mig att du blir varm i själen av både tillstånd och utbud :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp! Ibland är allt bara så där bra!

   Radera
 4. Åh, fina magen!
  Vet precis hur du känner, när yoga äntligen börjar dyka upp - att det rör på sig och händer saker.
  Kram och må så gott ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack<3 Ja, det känns spännande och pirrigt, som en förmån ungefär. Kram!

   Radera