torsdag 7 augusti 2014

Att ta kommandot

Det är så lätt att saker bara händer, att dagen går åt skogen eller att man är ett offer för omständigheterna. Eller, om man har tur, att det blir toppen. Men sanningen är (har jag förstått efter många år) att man själv bestämmer hur det ska bli. Man är kapten över sin egen skuta, man styr sin egen bil. Varje dag. 365 dagar om året. Tänk vilken makt man har.

Varje morgon skriver jag i min Daily Greatness Yoga Journal (ni får ursäkta mitt tjat om just den, men den ÄR riktigt bra) och en av frågorna att besvara är  ungefär hur man vill att ens dag ska bli och vilka tre ord man väljer att vara idag. Det kan låta för enkelt och verkningslöst, men det händer gång på gång efteråt, att jag konstaterar på kvällen när det är dags att sammanfatta att det stämt precis.

Det är ju inte så att jag går omkring hela dagen och tänker "Jag måste komma ihåg att vara lugn, positiv och kreativ idag". Men man sätter tonen för dagen och på något finurligt sätt så sköter det undermedvetna resten. Det tar mig ungefär 1 minut på morgonen att kladda ner några ord, eller två minuter om jag måste tänka lite, och den tiden är väl investerad tid.

Ofta skriver jag lugn inför varje dag, eftersom jag har haft problem med stress tidigare. En stress som jag faktiskt inte känner så ofta längre. Ibland lägger jag in lite mer annorlunda ord som social, i nuet eller sprudlande, och det funkar! När kvällen kommer och jag ska summera, så har jag -utan att jag skänkt det en aktiv tanke- faktiskt varit just det där. Lite wow-känsla faktiskt.

Man behöver inte börja i det stora, och tänka att man måste vara kapten över skutan som ska byta jobb, flytta eller säga upp en bekantskap. Det kan nog vara det jag har gjort fel tidigare. Det kan bli att det känns övermäktigt och så ger man upp och känner sig dubbelt misslyckad. Men man kan istället ta kommandot över små, små saker, som i det långa loppet gör den där skillnaden. Som att  sätta tonen för sin dag och medvetet, med små små medel nå dit man vill.

Prova!

Idag är jag... sugen på milkshake


8 kommentarer:

 1. Du ser alldeles sprudlande ut på kortet♥. Man blir sugen på att införskaffa en sådan journal. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har gjort underverk för mig, jag märker att tankesätt och vanor ändras. Kram!

   Radera
 2. Svar
  1. Japp, fast det är lätt att vara ett offer ibland... Kram!

   Radera
 3. Det är som när man visualiserar sina drömmar och bestämmer sig för att uppnå dem och det plötsligt går! Så häftigt! När är det bf? Ska du jobba något mera nu innan? Kram Emma (varför blev jag plötsligt anonym?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det häftigt att det funkar! Bf är 6/11 så jag måste jobba ett tag till ... Kram!

   Radera
 4. Åh den blev jag sugen på att skaffa mig! Har själv skrivit i olika små böcker, men det låter skönt om det redan finns formulerade frågor och tankar :)
  Du ser helt fantastisk ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du, den är så bra! Har snart skrivit ut mitt första år och planerar att genast köpa en till :-) Tack<3

   Radera