söndag 27 april 2014

MK Open 2014

Den här helgen har inneburit tvära kast i livet. Från ett kub-test direkt upp till Falun, där maken skulle tävla i crossfit-tävlingen MK open.

Herregud, vad många vältränade och allroundtränade människor på ett och samma ställe! Lördagen började med grenen mördarbacken. Atleterna skulle springa 950 meter uppför den stora backhoppningsbacken och ner på andra sidan. Det var nog mer än en som undrade varför de hade anmält sig, där innan start. Det gick oerhört fort runt och det var skönt att bara vara åskådare!


Sen fortsatte dagen med en himla massa burpees, muscle ups, tunga lyft, pull ups och en massa andra övningar. Helt galet vad vältränade de är, både tjejer och killar! Jag har den största respekt och blir både sugen på att själv tävla och samtidigt livrädd för att inte lyckas. Tävling är nog inte så bra för en sån som mig. Maken gjorde dock tävlingarna kanonbra och avslutade första dagen på en sjätteplats. Han var grym! 

Maken brukar åka själv på crossfit-tävlingar, men denna gång var vi med hela familjen. Och det gav verkligen mersmak. Det är lätt att ha barn med och allt är extremt välorganiserat. Det finns bra mat och det är lek- och rörelsevänligt. Det roliga är också dels att alla är så extremt trevliga mot varandra, det är en riktigt skön stämning! När någon ligger sist hjälps alla åt att heja fram den personen, både tävlande och publik.


Sen är ju crossfit en egen liten klubb, som alla andra sporter. Killarna är väldigt stereotypa med shorts med tajts under, kompressionsstrumpor, tatueringar och en tisha med ett klatschigt budskap, t ex Work hard and be nice to people eller My biggest muscle is my heart. Tjejerna ser ut på sitt sätt, men så är det ju i alla sporter. Personligen tycker jag det är coolast med dem som sticker ut ifrån normen, för de finns ju, de också. 

Det jag tycker är så häftigt med crossfit är hur man tränar för att klara allt. Vara allround och träna för att orka det fysiska i livet. Att utmana sig själv. Inte träna specifikt på någon gren, utan varierat, så man blir bra på allt. Ju mer allround man är, desto bättre lyckas man. Och de som tävlar här är helt fantastiska.

Jag fick förresten tipset av en annan mamma om crossfitmom.com nu under graviditeten, för snart kan jag nog köra igång med träning igen. Och jag har lite svårt att identifiera mig med mammagympan i traditionell mening. Förra graviditeten instruerade jag pump in i sjunde månaden, då jag inte fick stången smidigt förbi magen. Jag tränade och gick en vidareutbildning ända in på övertiden. Men den här gången blir det nog styrketräning, yoga och crossfit. Om kroppen säger ok såklart.

Hur gick det idag, då? Om det var mördarbackar igår, var det mördarövningar idag. Hur de orkar ladda om från gren till gren är svårt att förstå. Min bättre hälft gjorde en strålande insats och slutade trea! Gissa om jag är stolt!

 

Har ni en crossfit-tävling i närheten av er nån gång, gå dit och kolla, vet ja! Att se tävlingarna är riktigt underhållande och inspirerande! Och vet ni vad som är det allra bästa? Att vara i ett sammanhang där så gott som alla går omkring i träningskläder från morgon till kväll. Love it! 


9 kommentarer:

 1. Kul att det gick så bra för storebror!!! Crossfit låter verkligen superkul, och något jag vill prova på längre fram.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han var verkligen grym! Jag tror att crossfit är något för dig, det är omväxlande och spännande träning! Kram!

   Radera
 2. Wohooo! Ser ut och låter bra, en toppenhelg med bra attribut!
  Tävla är inte min grej, heller, men jag gillar allroundtänket inom crossfit.
  Kram och skönt att du verkar må bättre, sluppit värsta illamåendet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så glömde jag ju säga GRATTIS :)

   Radera
 3. Det var verkligen roligt! Sol, vänner, sport och glada träningsmänniskor-vad mer kan man begära? Jag mår lite bättre men önskar att jag kunde sluta kräkas... otålig! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uff ja, det är sannerligen inte skoj att kräkas, urlakande minst sagt.
   Håller en extra tumme att det ger med sig snart nu!!

   Radera
 4. Fick lite känslan av när hela familjen är på friidrottstävlingar och man kollar alla olika grenar och hejar fram klubben. Kram och med tanke på ovanstående kommentarer hoppas jag på bättring med illamåendet. Mitt lättade efter ett tag men det var såå jobbigt innan dess. Lider med dig.. Kram igen..

  SvaraRadera
 5. Hej! Hur mår du? Saknar dina inlägg...
  Kram

  SvaraRadera