måndag 14 april 2014

Vad ska man med gym till?

Om man har vissa saker hemma, t ex hantlar, skivstång, hopprep och kettlebell, så har man alla möjligheter till träning hemma. Och har man inte redskap så räcker det med lite fantasi eller kanske vattenfyllda petflaskor, barnens hopprep och pinnar. Och man får vara ute. Bara den kombon: träning och frisk luft. Och barnen får vara med på "gymet", ofta är det annars 15-årsgräns på gym.

De här två killarna hittade jag när jag tittade ut genom fönstret en dag. De körde en amrap (as many reps as possible) på en viss tid och det tyckte den lille var väldigt bra, för då kom han inte sist som han så klart gör annars när han kör med pappa. Och han tyckte vips det var jätteroligt.

Sen att killarna är mina två käraste gör ju att hjärtat svämmar över lite grann när man ser dem kämpa ihop och höra dem skratta och digga till musken som de har med sig ut.(Självklart har jag inte något emot gym! Det är jätteroligt att komma iväg till gymet ibland, men variation är också bra.)

12 kommentarer:

 1. Äkta rörelseglädje! Kort och gott ♥

  SvaraRadera
 2. Underbart!!! /Katarina

  SvaraRadera
 3. Det värmer i hjärtat att se sina killar ha roligt tillsammans...
  Kram

  SvaraRadera
 4. Härligt! Mera sånt ska det bli hos oss också nu när handbollsäsong och innebandysäsong är över.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men det är så härligt att det finns olika säsonger! Hoppas verkligen att du kommer berätta om din resa!

   Radera
 5. Jag avskyr gym. Så då var det sagt. Efter att ha tränat i åratal på gym och på många olika har jag ännu inte varit på ett ställe som motsvarar en rörelseglädje man kan få utomhus. Och som du säger, man kan träna hursomhelst, fantasin sätter gränsen. Så underbart att se dina killar! Och jag tränade förra året på att hjula i trädgården, det ska jag fortsätta med i år :) Jag tror också att den träning som sker utomhus, den främjar hela systemet om du jämför med den svettiga lukten på en plats där många bara vill prestera. Du får i dig annat helt enkelt! (Ja jo, självklart är det bra med gym i rehab-sammanhang och på andra sätt, men du förstår säkert hur jag menar :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår dig helt! Har också ägnat åtskilliga timmar på gym, och ibland kan jag sakna det, men utomhus är en helt annan sak. Gym fyller säkert en funktion ibland och i vissa perioder i livet plus att man kanske inte har alla redskap man behöver hemma. Men även om man inte har råd att gå till ett gym, så finns det egentligen ingen ursäkt för att inte "kunna" träna, det går ju utmärkt ute. Tur att det finns möjlighet till båda!

   Radera
 6. Vill bara önska dig en skön påsk, hoppas ni har det bra!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Kan du se mitt inlägg i dag?

  SvaraRadera