måndag 7 april 2014

Sockerdricka i magen

Äntligen är sommarresan bokad och betald och hela magen bubblar av små små bubblor. Det tog sån tid att känna in vad vi verkligen ville göra, och sen att söka, jämföra och kolla Tripadvisor. Nu blir det precis som vi vill och jag ser så hemskt mycket fram mot sommaren.

Denna gång flyger vi till Miami, där vi aldrig varit. Vi brukar flyga till Orlando när vi åker till Florida, men visst har Miami lockat också. Det blir tre nätter på vad som verkar vara underbara hotel Victor rätt på South beach, på Ocean Drive. I juni, när sommarlovet börjar, brukar vi vara helt totalt slutkörda och vill bara äta, sova och slappa. Inte tänka, inte vara så aktiva, i några dagar. Så det blir en fin start.

Sen åker vi vidare till vår älsklingsstad Orlando, som är världens största nöjesparadis för barn och vuxna. Det finns saker att göra dygnet runt och allt är öppet och väldigt billigt. Att bo i Orlando är riktigt billigt tack vare alla hundratals hotell som konkurrerar med varandra. Likadant att äta ute, men vi bokar alltid hotell-lägenhet så vi har kök och tvättmaskin och sånt. Det som vi också gillar med Orlando är att när vi är jetlagade och vaknar pigga och hungriga kl 04 på morgonen, kan vi alltid hitta någonstans att äta frukost, utan att känna oss son knasbollar.

Sista och det längsta stoppet på vår resa i sommar blir Fort Myers Beach, som ligger på västkusten. Vi har testat ön Sanibel och Anna Maria Island på västkusten, och denna gång ska vi alltså bo på fastlandet mitt emot Sanibel. Fantastiska vita, breda stränder och en skön, avslappnad stämning. Kolla bara här:


Åh, vad jag längtar! Det kommer att vara jättevarmt men åh, vad härligt att vara tillsammans, slappa, sova och upptäcka Florida igen. Äta på en massa härliga ställen som inte finns hemma, handla i stora mataffärer, varor som inte finns hemma. Besöka  Wholefoods, min favorit-eko-affärskedja i hela världen! Se stora, turkosa vågor rulla in om och om igen. Få lite sol på kroppen. Leta efter lokala crossfit-gym. Kanske se en och annan alligator och shoppa i en och annan åh-så-billig outlet. Åh, suck!

Och jag är så tacksam att vi har möjlighet att göra den här resan. Jag är riktigt, riktigt glad och tacksam för det, och för att vi prioriterar detta och inte annat, att vi är överens om det.

8 kommentarer:

 1. Men vad härligt! Blir själv pirrig bara av att läsa. Jag har varit sugen på att åka till Florida med familjen men trodde inte man kunde åka under sommartid. Men nu kanske det kan vara en resa att göra i framtiden. Kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir något att se fram emot! Jag har varit emot att resa till Usa hela livet men sen upptäckte jag hur trevliga alla är och hur lätt det är att turista där. Kram!

   Radera
 2. Det låter helt ljuvligt!!!! En kort weekendresa till släkten i Surrey i juni låter liksom inte riktigt lika härligt... :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Men det blir ju också spännande! Var sak har sin tid! Kram!

  SvaraRadera
 4. Resebubbligheter i magen är alltid trevligt! Ser ut och låter fantastiskt fint!
  Hur länge ska ni stanna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir nog fint! Vi kommer vara borta nästan två veckor.

   Radera
 5. Jag gillar USA och att resa där. Ser underbart ut på bilderna! Härligt när man bestämt sig och bokat. Då är det verkligt. Kram

  SvaraRadera
 6. Ja, visst är det en härlig känsla när man kommit så långt. Det blir riktigt verkligt då, inte bara en abstrakt dröm. Kram!

  SvaraRadera