tisdag 8 april 2014

Mot strömmen, i regnet

Som vanligt är jag tvärtemot de flesta. Jag har svårt för de soliga, skarpa vårdagarna och vill helst inte vara ute för mycket. Tycker ljuset skär i ögonen och det blir så kravfyllt, man "måste" och "borde" tycka att det är så underbart. Men inte jag, och speciellt inte nu.

Efter den ena sjukan efter den andra kände jag mig äntligen lite bättre idag, och var så lycklig när jag insåg att regnet öste ner idag. Jag älskar spöregn! Jag älskar den syrerika luften och jag älskar kravlösheten i det. Jag pälsar gärna på mig och är ute timme efter timme. Ensam, då så klart, eftersom inte många andra ser tjusningen med regnet. Jag har till och med en kompis som ställer in varje gång prognosen visar regn.

Äntligen kunde jag ta på mig rejält med regnkläder och gå en och halv timme i skogen. Inte så fort som vanligt, men ändå. Jag var ute och jag rörde på mig, och efter en massa hemmaliggande kändes det fantastiskt. Jag gick och log i skogen och kunde se än den ena fina saken efter den andra. Det går inte riktigt att beskriva, men regn och rusk får mig att känna mig levande.

Idag öste det ner så mycket att de dubbla lagren med regn- och ytterkläder var totalt plaskvåta och skorna gick att hälla ur efteråt. Men det gjorde ingenting alls, för jag känner att jag lever igen.

10 kommentarer:

 1. Åh hej kompis! Jag är som du, det ljusa vårljuset kan knäcka mig nästan ibland och det går inte att beskriva det för de flesta blir irriterade då :) Kram kram och regn är härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha, är jag inte ensam om detta?! Regn är verkligen härligt! Kram på dig!

   Radera
 2. Här är en som blir så trött av regnet och genast vill flytta utomlands:-)... Härligt att du känner dig pigg och levande! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man är olika! Men med åren (och visheten) har jag slutat lura mig själv och vara som alla andra (vad det nu är :-) ) Kram!

   Radera
 3. Hej, jag älskar också regn!!
  Njuter såklart av det soliga, underbara också, men i längden blir jag trött. Faktiskt. Inget något jag hade velat erkänna för bara något år sedan, men ju mer jag insett att jag är mer den svala, fuktiga typen så har jag börjat må så mycket bättre.
  Kram syster :)

  PS. Och det du skriver om alla måsten som kommer jämsides med strålande sol, oj ja, det kan ta knäcken på vem som helst. Sommaren ÄR ljuvlig, men det som kommer på handeln med att man måste leva upp, måste grilla, måste pyssla i trädgården, måste ha fest varje lördag, måste... åh, det går att göra sommaren till ett enda långt måste om det vill sig illa. Rentav skönt att våga säga idag - jag gillar inte att grilla och jag älskar regn, för då måste jag ingenting. Amen :D DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. AMEN! Alltså det är så skönt att bestämma sig för vem man är och att det är ok, även om det innebär att man älskar regn. För det är som att svära i kyrkan att inte tycka att det är så underbart med all vårsolen. Och appropå sommarmåstena, när jag var yngre gjorde jag långa måstelistor med sånt jag skulle hinna med, det har jag tack och lov slutat med. Kram och tack för att du finns!

   Radera
 4. Jag anpassar mig alltmer efter vädret, det finns solsaker och regnsaker att göra ;) Håller med om att det finns en massa krav på sommaren, men samtidigt gillar jag sol och värme. Idag har jag varit ute i strilande regn med 6 st 2-3-åringar på jobbet, de älskade att hoppa i vattenpölarna och ösa med vattnet. Sen fick vi byta alla kläder när vi kom in men vad gör det?
  Kram Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att jobba med små barn, de måste gilla det mesta, även regn :-) Jag håller med dig att sol och värme är härligt, men så här i början av våren har jag inte vant mig och blir lite störd. Kram på dig!

   Radera
 5. Äääälskar sol och värme, men Åh vad det kan vara härligt att klä på sig ordentligt och gå ut i regnet. Lyssna på ljudet, dra djupa andetag och hoppa i vattenpölarna!!!
  Har på sista tiden slutat bry mig så mycket om vädret, utan konstaterar mest att det ÄR väder, vare sig vi vill eller inte. Och i och med att jag gjorde det hittar jag glädjeämnen i alla sorters väder, men särskilt där naturens makter gör sig påminda - storm, åska, spöregn... Ljuvligt!!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med dig- väder bara är, ingen ide att lägga energi på det. Men jag har märkt att jag mår jättebra, blir pigg och glad ju mer det regnar :-) Kram!

   Radera