måndag 26 januari 2015

Hopes and dreams

Det verkar komma en ny våg av drömmar varje årstid för mig. Senaste veckorna har det liksom spirat i mig igen, en massa drömmar och längtan efter saker att upptäcka. En känsla av "är det här allt?" eller finns det fler saker att göra, att se? Jag är rädd för att jag håller på och sparar mina pengar och tid till ingen nytta, för tänk om något skulle hända mig, oss. Rädd för att inte verkligen leva livet nu, utan alltid blicka framåt, vänta eller avvakta. Känner ni också så ibland?

Jag måste få ner mina drömmar på pränt, för jag har ju märkt att det är först då som några av dem brukar bli sanna. Eller hur, kommer ni ihåg mina inlägg om drömmar? Flera av mina drömmar har blivit sanna men man måste liksom uttala sina drömmar innan universum kan börja arbeta. Senaste året har jag ju till exempel fått nytt jobb, ett barn och gjort en resa till Florida bland annat. För mig kan det också vara bra att få ner drömmarna på pränt för att faktiskt se (eller snarare känna efter) vad det är jag vill allra, allra mest. Sånt här drömmar finns det i mitt huvud just nu:

- Surfresa till Portugal med familjen. Saltvattensrufsigt hår, hängiga boardershorts. En drink i solnedgången medan lillen tar en tupplur. Solkysst hud.

- Danmarks stränder, gärna med lillasyster och familj (Lisa, vill ni?). Åka färja, hyra stuga och låta barnen leka på stranden. Besöka danska matvaruaffärer, kanske besöka Skagen. Äta gott.

- Bo i USA en period, ett halvår eller ett år, med familjen. Uppleva USA på riktigt, inte bara genom en turists ögon. Låta store V gå i skolan där. Jag tänker mig någon soligare delstat, som Florida eller Californien, med anknytning till något militärt där maken kan jobba eller gå en kurs.

Fort Myers Beach

- Fjällvandra. Sätta lillen i redan inköpta bärstolen och göra kortare dagsturer. Bo i stuga. Laga mat på fjället, åka stolslift. Äta gott på kvällarna, kanske på restaurang, spela spel. Tänker mig Sälen, Idre eller Åre. Kebnekaise får vänta några år. Älskar fjällen på sommaren och hösten!

Kebnekaise

- Flyga med lillen till Stockholm i vår. Träffa syster, gå promenader med vagnen i ett vårigt Stockholm, äntligen hälsa på fina vännen med exakt lika gamla bebisen. Tåg är uteslutet till Stockholm, då jag kräks och ligger utslagen, går ej med spädis. Bil känner jag mig rädd för då mini sitter ensam i baksätet och ännu inte åker utan att gallskrika. Men flyg...

- Playitas på Fuerteventura! Det är nog snarare en tidsfråga när vi ska åka dit. Tänk er en vecka med aktivitet, rörelse, träning, promenader, yoga, you name it, i lagom varm sol, med hela familjen. Yes!

- Bila i England eller Skottland. Ta dagen som den kommer utan att bestämma på förhand vart vi ska köra. Köpa med lunch från Marks&Spencer och äta vid en bäck eller vid Loch Ness. Sova på B&B.

Bröllopsresa med bil genom Skottland

- Drömmer om en underbar vår där jag njuter av att vara föräldraledig. Tar vara på de här dagarna, på den här sista chansen. Passar på att göra saker jag gillar tillsammans med mini. Passar på att njuta av att ha extra mycket tid för storis utan att behöva stressa någonstans.

- Drömmer om en date med min älskling! Det var inte igår direkt och jag har inga stora krav. En träning, långpromenad, stros på stan, bowla, en fika ihop eller kanske en middag. Hålla handen, prata utan att bli avbruten en liten stund, inte bara prata om barnen. Komma ihåg att vi två ändå har valt varandra och inte först och främst är föräldrar utan ett par. Jag drömmer om att vi tar oss mer tid för oss som par nu, än vad vi gjort tidigare.

- Jag drömmer också om att våga sätta mig själv, mina behov och det jag vill först oftare. Att hitta det jag vill och behöver och stå för det, ta tid för det. Att tycka att jag är viktig och att våga vara ifrån familjen en liten stund. Planera in min tid i vår kalender, inte ta tid som eventuellt blir över.

Som ni märker är det här med resor ett dominerande inslag i mina drömmar. Jag älskar att resa! Älskar planerandet, googlandet, bokandet, längtandet. Älskar att vara där och att längta tillbaka när jag kommer hem. Hatar själva resdagarna och kan längta hem när jag väl är borta.

Jag är fortfarande glad över att jag inte drömmer om materiella saker. Jag behöver inget mer, snarare mindre. Jag är också tacksam över att jag har drömmar, för det finns verkligen en njutning i att gå och drömma och längta, även om allt det man drömmer om inte behöver bli verklighet. Vad drömmer du om just nu?


23 kommentarer:

  1. Vilka härliga drömmar, eller ska jag skriva mål? ;-) Bara att få ner det i text inspirerar.
    Som jag skrev till Annika har jag lagt de större drömmarna på hyllan ett tag. Så länge jag pluggar blir det inga långväga resor (synd för jag vill så gärna åka till solen), men när jag tagit min examen så ska det banne mig resas och en hel del annat också.
    Ha en fin dag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Var sak har sin tid, snart kan du resa igen, tänk så många år du har kvar att jobba och tjäna pengar (för du är väl jätteung, precis som jag :-) ) Så länge kanske det går bra med andra varma saker som bastu, låtsassol (sån här http://burpeesandstuff.blogspot.se/2013/12/lapar-sol.html borde väl ni ha nånstans där du bor) eller dagsljuspromenader kombinerat med varma karbad. Snart är du där! Kram!

      Radera
    2. Jag kan säga att jag är en hyfsat flitig (hur flitig man nu kan vara som förälder till småbarn) besökare på Arken Spa och även Asia Spa i Varberg (dit vi åker varje sommar). Har tänkt unna mig en helt egen dag på förstnämnda någon av de kommande veckorna. Ingen sol förvisso men det är varmt och skönt. :-)
      Tror Ingvar Oldsberg hade ett sånt där ställe med sol och solstolar här i stan för några år sedan, men tveksamt om det finns kvar.
      Tack för uppmuntrande ord! :-)
      Kram

      Radera
    3. Åh, Arken är ju underbart, där har vi varit! Asia spa har jag längtat till också men har tänkt att kurorten verkar snäppet bättre (vet inte varför). Vi brukar alltid återkomma till Vann, där barnen är välkomna. Har tänkt ibland på St Jörgens men där får inte barn vara med :-( Gud, vad lyxigt att få en dag själv på Arken!

      Radera
  2. Vilka fantastiska drömmar! jag blir inspirerad och vill också resa och dejta min man. Vi pratade om det igår, vad lite tid vi tar oss för varandra. Inte bra. Tänk vad underbart att flytta utomlands ett tag, särskilt om den man lever med har ett sådant jobb att det funkar! Och Skottland! Åh, jag vill också sitta vid Loch Ness igen, vandra längs med Princess street och lyssna på skottar i kilt som spelar säckpipa. Och du har så rätt i det du skriver. När man tydliggör sina
    mål är det bra mycket större chans att uppnå dem. Se bara på mitt skrivande. Kram till dig fina Lotta!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är verkligen SÅ viktigt att inte tappa bort varandra, man måste verkligen komma ihåg det! Har du också varit i Skottland alltså, underbart land! Minns när vi var mitt ute i ingenting bland bergen och sjöarna och där, på en rastplats stod en fullt munderad skotte och spelade säckpipa för ingen speciell. Magiskt! Ja, och tänk vart du har nått med dina mål och drömmar, en inspiration. Kram!!

      Radera
    2. Ja, miljön vid sjöarna och bergen där är magisk! Jag bodde ett halvår i Edinburgh och jobbade i en bar där när jag var i tjugoårsåldern. Har inte varit tillbaka sedan dess men det står absolut på "att-göra-snart-listan". Älskar Skottland!

      Radera
    3. Wow! Tänk vad folk går runt och bär på en massa spännande erfarenheter och historier.

      Radera
  3. Inspirerande läsning, nu blir jag sugen på att resa, fast vi har en lite längre resa i planeringsstadiet som tur var. Min man och jag var på fest tillsammans utan barn i lördags och det behövs lite egentid så att inte allt bara handlar om logistik mm i familjen. Härligt att drömma bara man inte glömmer att här och nu också är bra. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh spännande med resplaner!! Hoppas vi får veta i sinom tid. Vad skönt att gå på fest själva, lyxigt att vara uppklädda för varandra ibland (här blir det mest myskläder tyvärr). Här och nu är absolut det viktigaste, håller med. Ibland måste man bara sväva bort också :-) Kram!

      Radera
  4. Ja jag tänkte direkt när jag började läsa att du älskar att resa och alla alternativen är underbara, vare sig de är längre eller kortare. Varför inte? tänker jag.
    Och när man skriver ner sina drömmar ser man dem, bearbetar dem och vet vilka som ligger närmast hjärtat. Fint! Och du - när du kommer till sthlm, ja då vore det roligt att ses på riktigt en stund! :) Kram till dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns ju så mycket att upptäcka och längta till i Sverige och världen! Och jag har knappt sett halva Sverige ens... Nu ska jag bara bearbeta lite eller "låta universum göra jobbet" :-) Det vore verkligen roligt att ses! Kram!

      Radera
  5. Härliga drömmar! Grymt inspirerande!
    ...och nu är de "till pappers", bara vänta på universums svar, som du skriver :)
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag bara väntar... och väntar :-) Ser ut att bli en dejt redan på lördag! Kram!

      Radera
  6. Härliga drömmar! Har lite kluven känsla för resor. Vill se och uppleva men trivs ju så himla bra hemma. Men framförallt så beror det nog på resovana. Så min dröm får väl till en början vara att bli resvan :)
    Det är alltid lika inspirerande att läsa dina inlägg!!
    Kram Agneta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, fina du, vad glad jag blir! Vet du, jag har också kluvna känslor för resor... aldrig innan men när jag är borta (älskar att vara hemma också). Men att drömma är ju säkert och bra :-) Kram!

      Radera
  7. Ja! Vilka härliga, roliga och helt genomförbara drömmar! Vi är med på allt som är kul :-) Och ta med dig lillisen och kom upp vettja! Vi ska ta god hand om er. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då spånar vi på nåt kul med alla barna´:-) och hittar nån tid när vi kan komma upp. Kram!

      Radera
  8. Fungerar som dig, det är resorna som har varit önskningarna! Både semesterresor, ayurvedaresor och yogaresor :) Igår bokade vi en dröm <3 Vi reser till Cinque Terre i sommar, en vecka. Ska vandra mellan byarna, har bokat en liten lägenhet och vi flyger till Pisa. Man kan också åka både båt och tåg mellan byarna och jag är så sjukt glad för detta. Annars har jag också lite som du inbokat, resor och träffar både med mannen och vänner :) Och man måste uttala och det och framför allt skriva det för att det ska bli verklighet och det blir det ju. Någon gång! Kram kram och tack för härligt inlägg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhhh, Cinque Terre!! Så underbart! Förra sommaren när vi till slut hamnade på Sicilien valde vi mellan det och Pisa-trakten. Det finns ju så mycket att se och uppleva! Ni kommer få det fantastiskt, det är jag säker på. Kram på dig!

      Radera
  9. Känner mig lite udda här när jag läser om alla som drömmer om att resa, det gör inte jag. Som jag nämnt tidigare så har vi rest så mycket innan vi fick barn så ressuget är borta i nuläget. Jag drömmer om livet här på gården. Fler djur, odla, en lugn tillvaro med man och barn. Har inte heller så stort behov av att mannen och jag ska ut på tu man hand, jag tycker vi hinner med varandra bra ändå. Beror nog en del på att jag jobbar hemifrån, är ju alltid hemma när han kommer hem, ingen behöver liksom skynda sig för att hämta barn osv.....
    Lite tankar från mig en torsdagsmorgon.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man är ju i olika faser så klart och har olika behov. Ert nya hus och nya liv är ju en ennan typ av resa.
      Har heller aldrig tidigare känt så stort behov av att göra saker bara jag och maken, men i tre månader nu har vi ätit och sovit i skift, en har roddat barn och den andre har fixat grejer. När han kommit hem har jag varit lite för mig själv och sen gått och lagt mig vid 21. Vi har knappt sagt en vettig mening till varandra på länge, bara gett en kram i förbifarten. Och någonstans tror jag att det är viktigast för barnen att vi håller ihop som par och att de ser att vi älskar varandra. Och därför känns det att vi behöver prioritera detta.

      Radera
    2. Jag tycker att båda era liv verkar alldeles underbara. Att du Lotta går från klarhet till klarhet via både erfarenheter och drömmar (som blir till verklighet :)
      Bara Anna här ovan, det du berättar om ditt liv får mig att smälta, så skönt ringer det i mina öron.
      Jag tycker att det är en sådan rikedom att kunna läsa bloggar och inspireras av olika människor.
      Tacksam kram kommer här! :)

      Radera