lördag 17 januari 2015

Jippiajaj!

Tro det eller ej men jag gick och vann igen! Nu har jag vunnit så mycket fint att det knappt är sant. Löparskor, yogapants, detoxkit, armband. Och så det här! Bloggen Trendoträning hade i höstas en 100-dagars hälsoutmaning. Man skulle sätta upp sitt mål och ett ordspråk man levde efter. Sagt och gjort, jag deltog, och här var min historia: 

”Om 17 dagar föds vårt andra barn med planerat snitt. Det har tagit oss tio år att komma hit, så ingenting har varit självklart och hela graviditeten borde ha varit ett enda lyckorus, men hur glad jag än är har det varit mentalt och fysiskt tungt. Därför är jag ganska klar med mitt hälsomål på 100 dagar. Jag ska mycket långsamt hitta mig själv som nybliven förälder igen (och mycket mer avslappnad än för tio år sen, målet är att njuta den här gången). Jag ska långsamt komma igång med min kropp igen; promenader, yoga, mammamage och så småningom träning igen (som jag har saknat den!) Välmående i huvud och kropp. Lugn. 

Målet om 100 dagar är att jag ska ha landat som förälder igen efter en mycket bättre förlossningsupplevelse, efter en fin första tid som förälder. Att jag ska känna att jag duger, känner mig glad, pigg, frisk och stark igen. Att bara lyssna på mig själv, både som förälder, och när det gäller min kropp. Om 100 dagar ska jag känna att jag kör min egen bil, styr skutan.” Mitt citat är "Be your own guru". 


Så gick tiden, lille S föddes och de 100 dagarna hade gått utan att jag tänkt så mycket på det. Tills en dag i förra veckan då Anna Lissjannis (Trendoträning) mailade mig  att det var jag som vunnit det stora priset, ett lyxigt välmående-kit med vitaminer, mineraler, schampo, balsam, hudkräm, handkräm, handtvål från ELW samt bomullsrondeller, handesinfektion, skrubbhandske, handduk och en fin necessär till ett värde av ca 2000 kr. Jag blev så himla, himla glad! Har mailet i inkorgen och kikar på det när jag behöver pepp. Tänk vad roligt! 

Och hur gick det med min utmaning då? Jo, tack, jag har precis nått det jag förutsatt mig. Förlossningen och tiden efter gick galant, det var stor skillnad mot förra gången. Jag håller mycket medvetet på med min träningsplan. Min upplevelse av att ha blivit förälder igen är också helt annorlunda och jag känner ett större lugn och mycket mer glädje. Jag har varit medveten på ett annat sätt och har kynnat styra mina val och tankar bättre. Jag försöker aktivt vara min egen guru, även om jag upplever att det är svårt att inte ta för mycket intryck av andra. Jag känner mig vaktiskt välmående i huvud och kropp. Jag tycker att jag har lyckats med mitt hälsomål! Tänk att det går att nå ett ganska högt mål på 100 dagar, tänk vad man kan uppnå egentligen, om man bara sätter intentionen. Och tänk så glad man kan bli för att vinna en tävling!


7 kommentarer:

 1. GRATTIS!!!! Så himla roligt!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Grattis!! Det är du värd!
  Kram

  SvaraRadera
 3. När guldkanten på livet är som bäst :)
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Varmt grattis till både vinst, formulering och livet som småbarnsmamma med kloka nära mål. Kram!

  SvaraRadera
 5. Grattis och vad fint skrivet! <3
  KRAM

  SvaraRadera
 6. Så fint skrivet, du är värd att vinna. Grattis och kram!

  SvaraRadera
 7. TACK alla fina! Det är otroligt vad en oväntad vinst kan göra en glad :-)

  SvaraRadera