onsdag 17 december 2014

Yogaräddare i nöden

Nu när jag har väldigt mycket gröt i huvudet av sömnbrist och bara en liten kort stund till yoga varje dag, behöver jag vara väldigt effektiv. Ja, jag vet, effektiv och yoga är kanske som två motsatser, men jag menar att jag behöver tänka vad jag behöver få ut av yogan varje dag. Kanske har jag tre minuter, nån dag 10 och ibland om det funkar på kvällen kan jag få till tjugo. Ibland bara sitter jag och blundar de där tre minutrarna men ibland behöver jag lite guidning. Då har jag lite olika hjälpmedel att ta till.


Headspace var den första appen som hjälpte mig de första dagarna med mindfulness när jag blev sjukskriven. Den hjälper en att scanna av kroppen på ett avslappnat sätt som jag gillar. På engelska. Man kan testa tio dagar gratis tror jag och sen betala.

Mindfulness 1 och 2 (appar) kostar några kronor och har guidade meditationer i olika längder, jättebra de dagar när man behöver att någon guidar en lite på vägen.
Pausa En gratisapp tror jag. Guidade meditationer precis som den ovan.
Soulbuddy Meditationer för barn! Kostar några kronor, men väl värda pengar. För olika behov, t ex avslappning, om man är ledsen m.m.
(Simply Noise är förresten en bra app för ljudkänsliga personer som jag. Det är vitt brus i olika former, som jag har använt i lurarna när det varit pratigt och högljutt i vårt arbetslagsrum där vi suttit 11 personer. Funkar verkligen! Och ett hett tips är att använda den på spädbarn när de ska somna, låter som en dammsugare och vår unge somnar inom två minuter på egen hand.)balansonline.se En ny favorit! En sida av Göran Boll med både medi-yoga och mindfulness. Man väljer vad man har för besvär, t ex stress, onda axlar, matsmältning o.s.v. och så får man övningar eller hela pass som passar, med förklaring varför och tydlig guidning. Kostar en summa varje månad, men jag kommer att fortsätta. 

Sen har jag ju så klart använt mig av yogobe.se länge. Den tjänsten utvecklas hela tiden och jag älskar att vara del av deras positiva och inspirerande forum på Facebook: beyoga365 och yogamom365. Just nu innan jul får man dessutom testa två veckor gratis om man inte redan är betalande medlem.

Och ja, jag vet att det såklart är allra, allra bäst att yoga tillsammans med en lärare, men det går inte regelbundet just nu. Och då är det här bra alternativ för mig. Och så ser jag till att yoga med min Iyengar-lärare då och då, det är kanon för att veta att jag gör rätt och skärpa upp teknikerna lite. Nästa gång hoppas jag blir i mellandagarna.

Har du några tips på sidor eller appar i den här genren som hjälper dig i vardagen?

7 kommentarer:

 1. Tack för tipsen! Det finns ju faktiskt väldigt många bra appar som kan vara till hjälp vid olika tillfällen i livet. :-)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Allt modernt är inte dumt! Kram!

  SvaraRadera
 3. Jag som är en sådan bakåtsträvare förstår ju att det kan vara bra att ha ibland. Även om jag skriker NEJ inombords :) Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha, jag tänkte på dig när jag skrev det här inlägget och tänkte att du nog går i taket :-) Kram på dig och tack för att du strävar bakåt :-)

   Radera
 4. Tack för fina tips Lotta! Jag har mindfulness apparna, men använder de inte så ofta. Något som jag använder varje dag är Insight timer som jag har när jag yogar för att hålla tiden, skulle inte klara mig utan den. Men ser på bilden en Kirtan Kriya app, har tänkt att köra en 40 dagars med Kirtan nu, har du provat den? Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kirtan Kriya-appen fungerar jättebra! Man slipper fokusera på att hålla koll på tiderna, kan verkligen rekommendera. Hann köra ca 20 dagar innan illamåendet tog över i början av graviditeten. Kram!

   Radera