måndag 22 september 2014

Skogen, lyckan och de små tingen

Jag har inte varit så trött de senaste dagarna och mitt magonda har släppt lite, det är ungefär som att ha fått livet tillbaka en smula. Så i helgen har jag både orkat promenera och vara ute i solen. Och igår, då  det blev lite svalare hade vi världens bästa dag. En sån dag som kostar så lite men ger så mycket. Vi drog till skogen. Som är helt gratis och full av syre, energi och glädje. Och jag är så glad att jag orkar igen, för det är sånt här jag gillar allra mest egentligen. Skog och mark och att vara med familjen. Friluftsliv.

Det är så enkelt att packa lite korv i en ryggsäck och ge sig av när andan faller på, och vi har skog så nära åt nästan alla håll. Och det händer något fantastiskt när man kommer ut i skogen; barn som suckar av lycka och bara hittar en pinne som leksak, eller klättrar, springer eller täljer. Och att kunna ha hunden lös och han bara går och nosar och strosar. Inte en levande själ så långt ögat kan nå, fast vi inte är särskilt långt borta.

Och så en eld. Finns det något mer magiskt? Grilla några korvar, småprata och äta ihop. Det behövs inte mer än så för att ladda batterierna. Igår var vi på en av Friluftsfrämjandets basplatser, och där finns kojor, klätteranordningar, ringar att hänga i och en jättefin grillplats. En stund där, och jag kände att allt liksom föll på plats, det är det jag älskar. Jag är också jätteglad att hela familjen gillar det lika mycket, att vi har det gemensamt.

Och att komma hem sen, lite rosig om kinderna och med röklukt i kläderna. Kanske ta ett bad eller slappa med en bok en stund, alldeles trött av den friska luften, en sån underbar fortsättning på dagen.

Jag är så tacksam för de här små stunderna, för att hösten äntligen är här och för att vi har det så lyxigt att vi kan ta oss ut i skogen och göra sånt här. Lycka!
8 kommentarer:

 1. Härligt! Det gjorde vi ofta när stortjejerna var små, men nu är det väldigt sällan. Tur att minsta tjejen går på ur och skur dagis och är i skogen två gånger i veckan. Skönt att du mår bättre! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland "glömmer man liksom bort det" i perioder, och sen som igår så kommer man ihåg hur enkelt det egentligen är. Tror vi var ute 1 1/2 timme och hade jättemycket tid kvar, men det gav så mycket. Ur och skur vore drömmen, vilken tur ni har som har det tillgängligt! Kram!

   Radera
 2. Förstår dig såå väl, det är så underbart att vara i skogen! Jag har också lyxen av att ha skog ca en minut från hemmet, det är fantastiskt när man bor strax utanför Sthlm, och det tar bara några minuter ner till Mälaren. Det är just där jag laddar min själ med all styrka som finns där i suset. Och kan släppa ut sorg och ledsamhet för naturen fyller ändå på med något bättre, klarare, något trösterikt att ta med hem. Jag är ofta ute med min son i skogen, på långa vandringar utan ett särskilt mål mer än själva varandet.
  Skönt att du mår bättre, hoppas du får en lugn och fin tid innan du får den underbara bebisen i dina armar!
  Fina bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns verkligen något helande med natur, både skog och vatten. Vad härligt det låter att ta med sonen och vandra utan mål i skogen, det ska jag ta med mig. Tid att bara vara tillsammans i en helt kravfri och underbar miljö, utan massa distraktioner. När jag var sjukskriven trampade jag mil efter mil i skogen, och kände verkligen fysiskt hur naturen "lagade" mig. Kram och tack!

   Radera
 3. Ja! Ja! Ja!
  Bästa batteriladdningen ♥
  Hm, undrar om man kan få stipendium för att man är så mossfrälst numera? Någon? ;)
  Härligt att se dej med rosiga kinder, kramkram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rosiga kinder helt naturell, bjuder på det :-)
   Tänk att naturen är så helande och fantastisk på alla sätt! Kram du mossdrottning!

   Radera
 4. Underbara bilder och skogen är ju rena medicinen! Kram och så härligt inlägg du skrivit!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men visst borde man ordinera lite skog i stället för medicin ibland! Kram på dig!

   Radera