onsdag 3 september 2014

Jag och mina drömmar

Flera gånger har jag fått ner mina drömmar på pränt och senaste tiden har jag tänkt på att mina drömmar har ändrats. Vissa saker har jag genomfört eller så har de slagit in, och vissa saker känns inte aktuella längre. Men det är så härligt att drömma, längta och hoppas. Och visst är det så att drömmar kan vara just drömmar, de måste väl inte alltid slå in?

Jag drömmer om och längtar tills jag får min kropp tillbaka. Jag längtar till det så det nästan värker i hjärtat. Att kunna promenera och cykla. Kunna lyfta saker och inte mest vila. Kunna träna och gå långa rundor med Walter! Kunna sova utan att ha ont, och inte ha en massa olika krämpor. Dricka kaffe och äta det jag vill. Tänk salami och brie och ett glas vin, och tänk varmrökt lax! Alla goda ostar! Jag räknar ner, inte bara till bebisen, utan tills min kropp får vara bara min. Det drömmer jag verkligen om. När man är mitt uppe i graviditeten känns det som om det är så här det kommer att vara resten av livet, men så är det ju inte.

I want you back!

Jag drömmer mig tokig efter höstfjäll. Förra året var vi i Sälen och det var underbart. Tänker på Grövelsjön och Kittelfjäll och allt vad det kan vara. Jag drömmer om Åre, där jag aldrig varit. Har en oförståelig längtan till Åre, jag googlar och läser om det och drömmer om att bo där. Knäppt, jag vet, för jag har aldrig ens varit där. Vi har dessutom väldit långt till Åre, så det är knepigt att hinna dit på en helg. Höstskog, krispig luft, första frosten, fjäll och mys tillsammans. I år blir det ingen höstresa dit på grund av lille bebisen som ska komma då, men kanske till vintern eller våren. Hoppas...
Jag drömmer om ett kommande år, som blir om möjligt ännu bättre än det förra. Att jag utvecklas och landar ännu mer. Vågar vara jag och stå för den jag är. Att jag vågar leva utan en massa rädslor utan i stället med nyfikenhet och glädje. Vågar verkligen leva det här livet.

Nästan alltid drömmer jag om resor. Jag drömmer om London sedan länge fast jag varit där många gånger, och jag skulle hemskt gärna åka till Berlin. Det får vänta ett tag, eftersom jag snart inte får flyga längre, men nån gång så.

Jag drömmer just nu mycket om bebisen, och hur det ska bli. Det känns svårt att föreställa sig hur livet kommer att bli med en bebis. Jag kan verkligen inte komma ihåg, förutom att det var en stor omställning sist, och att jag var så orolig förstagångsförälder. Jag drömmer därför om att jag den här gången ska bli mer avslappnat, och att det får bli lite som det blir. Och att hur det än blir, så blir det ok.

Det känns skönt att konstatera att jag inte har några materiella drömmar. Jag har allt jag behöver och mycket därtill. Skulle säkerligen klara mig med mycket mindre. Drömmer om att faktiskt göra det också.

Det är så roligt att läsa om era drömmar, har de också ändrats, precis som mina? Vad drömmer du om just nu?


16 kommentarer:

 1. Konstigt nog drömmer jag inte om någonting just nu. Det skulle isåfall vara att få lite mer tid på hemmaplan, laga långkok & fixa i trädgården. Brukar alltid ha en massa drömmar men det är också skönt att vara tillfreds med nuet. Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skönt! Tillfreds med nuet är aldrig fel :-) Kram!

   Radera
 2. Åh som jag känner igen den där längtan efter att få tillbaka sin kropp när man är gravid. Vet att jag en gång längtade mig blå efter tajta jeans och att få dricka lite vin :) Det måste vara högst mänskligt. Hösrtjällen låter underbara och något jag själv skulle kunna önska mig till.
  Mina drömmar just nu är inte så uttalade, jag trivs med mig själv, min kropp och sinne, min familj, mitt företag och mitt jobb.. Men jag har en längtan som funnits länge och det är att bestiga ett berg och att göra en skulptur. En stor djäkla skulptur. Helt obegripligt var den längtan kommer ifrån :) Och så ja, jag vill ju översätta min bok, det är en dröm jag hoppas ska bli verklighet nästa år. Kram och dröm på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skrattar lite :-) Det var en rolig längtan, att göra en skulptur, men det låter väldigt häftigt och spännande. Och precis som min dröm om Åre, har ingen aning om varför jag längtar dit. Familjen och några vänner besteg Kebnekaise i somras (stackars jag fick stanna hemma) och de var nästan religiösa när de klarat det. Häftig dröm! Klart din bok kommer att bli översatt, allt med din bok har ju blivit verklighet. Kram!

   Radera
  2. Åh Lotta, du har ju rätt om min bok. Tack det behövde jag läsa!

   Radera
 3. Jag älskade min tjocka mage under graviditeten! Saknade den när den var borta faktiskt. Det jobbiga tyckte jag det var med amningen, herregud så bunden man var. Men det är ju inte så lång tid men ändå, när man är i det känns det som en evighet. Jag önskar någon hade berättat för mig hur krävande det var att amma.

  Drömmar är häftigt! Jag är nu vid min livs dröm och jag känner mig så lycklig...

  Må så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att du lever din dröm nu! Det måste varit skönt att älska sin stora mage, jag gör inte riktigt det. Kommer inte sakna den... Amningen, ja, det var svårt minns jag. Tänker inte stånga mig blodig om det inte fungerar, då blir det så, det var så mycket ångest sist. Kram på dig!

   Radera
 4. Fast du inte hoppar jämfota över att dina drömmar ligger lite längre fram i tiden, så blir jag glad av ditt inlägg :) Det finns liksom nåt härligt, bubblande och förväntansfullt mellan dina rader! Snart snart snart kära du :)

  Själv drömmer jag i denna sekund om att min stukade vrist bara var en dröm... haha.
  De andra drömmarna får stå åt sidan tills jag surat klart!
  Kramisen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, din vrist, ja! Krya på dig om man nu säger så om en vrist :-) Vore kul att höra vad du går och drömmer om/planerar, du brukar ha så mycket spännande på gång! Kramar!

   Radera
  2. Dalai Lama har sagt: "If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito." Lite den tanken hade jag när jag ojade mej som värst över vristen idag - ibland är det det lilla som tar över liksom :)
   Hursomhelst.
   Visst har jag drömmar. Men på något sätt är de väldigt svåra att sätta ord på just nu. Tänker att det är okej det med och att det kanske är ett tecken på att det händer stooora saker där i botten, som inte ännu hittat upp riktigt.
   Jaja, jag och mina tecken :)
   Kram!

   Radera
  3. Ohh, undrar vad som komma skall...

   Radera
 5. Du skriver så klokt och fint som vanligt, Lotta. Jag drömmer om att boken snart får vingar. Och så drömmer jag om lite mindre stress. Om att få skriva på dagarna och umgås med barnen på eftermiddagarna. Hinna prata mer i vardagen och bara finnas där. Lite som en hemmafru tänker jag fast sedan skrattar jag högt. Jag älskar ju mitt jobb också och jag är nog lite för social för att bara vara hemma. Men ett mellanting. Det vore fint. Kram och trevlig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hemmafru ibland? :-) Jobba lite mindre, skriva lite mer? Låter som mysiga drömmar, mer tid för att finnas där, det där småpratet som är så viktigt, om allt och inget. Klart boken kommer bli verklighet!! Kram och detsamma!

   Radera
 6. Det är så härligt med drömmar. Jag lever mycket min dröm just nu. Jag orkar jobba. Jag är friskare. Mannen och jag har kommit till en härlig fas i livet,där vi kan utveckla våra drömmar. Vi har vårat Leksand. Våra barn är friska och lever gott. Jag är tillfreds ❤️ Men så finns det alltid något att utveckla och en dröm som mannen och jag alltid har haft är att vandra. Någon gång så står jag där på ett berg �� en annan dröm är att jobba med hälsa. Och jag har lite planer �� kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad glad jag blir av att läsa om hur du lever din dröm! Låter också härligt med drömmen om vandring och jobba med hälsa, det är två saker jag också skulle vilja göra. Kram på dig!

   Radera