torsdag 18 september 2014

Samlar små lyckokorn i vardagen

En tioåring som funderar väldigt mycket kring valet, cyklar till skolan med skolväskan, gympapåsen och klarinettväskan på svaj. Samtal om livet. Om stort och smått. Himlande ögon ena stunden och mys i soffan nästa. Tioåringar är underbara! Hjärtat svämmar över. Igen.

En långsam promenad med Walter i höstsolen.

En lång morgon hemma utan måsten, i myskläder.

Lite enkel skönhetsvård; en ansiktsmask och lite annat piff.

Hämta ut lite paket som innehåller jätteroliga saker. Älskar att hämta paket!

En hotellnatt nästan på hemmaplan, lyx, lyx. Jag fick basta, love it! Och äta hotellmat och hotellfrukost!

Massage nästan varenda kväll. Vilken tur jag har.

Att få jobba lite färre timmar i veckan och känna att det gör susen för kroppen. Jag orkar lite mer.

Ett datum för när skrutten ska komma! Jag vet exakt när vi ska få barn, konstigt men jätteskönt!

Att ta beslut som känns rätt i magen, att stå upp för det rätta för mig. Säga ja och nej till rätt saker. Känns underbart!

Hösten, jag njuter av den och tänker att den bara blir bättre och vackrare dag för dag.


Vardagen är verkligen livet. Ni vet, alla de där dagarna som springer förbi. Det gäller att stanna upp ibland och registrera hur fint det egentligen är. 

6 kommentarer:

 1. Hej, så fint att älska vardagen! Jag har alltsedan jag blev mamma, eller innan det, tillsammans med mannen som blev pappan, verkligen uppskattat vardagslivet så enormt mycket och alltid vilat och sett det vackra i det. Jag hade längtat efter att ha en plats inuti där jag kunde vila, stanna upp och få ägna mig åt familj och kärlek. Innan, upp till ca trettio års ålder var jag en rastlös själ, starkt driven av existentiella grubblerier, på drift mot något, alltid med känslan av att inte få ro, som den konstnärssjäl jag är och försökte leva med, men var lite trött på! Ha! Som jag alltsedan dess älskar vardagen! Att höra ihop med min son, att få ge ut, att pyssla om, laga mat, städa, diska, vara väntad. I love it all! Pappan och jag är de godaste föräldrar/vänner man kan tänka sig även om vi gick skilda vägar efter ca sex år. Jag har en s.k. bonusson som nu är tjugoett och han är lika fin som lilleman. Just vardagen lutar jag mig in i så mycket jag kan nu, håller fast tag om det som behöver göras, allt för att finna balans i det som nu svänger.
  Du verkar ha det så fint och vad spännande att lilla bebisen snart ska komma och att du vet när! Hösten blir vacker... Kram, och tack för väldigt fin kommentar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, barn har nog den förmågan, att få en att leva mer i nuet och inse att vardagen inte är så himla dumt. Förr levde jag alltid för nästa helg eller ledighet. Kan känna så ibland nu med men det är ganska lätt att påminna mig om hur härligt det är med vardag. Som du skriver: laga mat, pyssla om, prata, fixa, vara väntad och allt det. Det är ju alla de dagarna som är det mesta av livet. Fint att ni kan vara så bra vänner trots att ni gick skilda vägar, det måste vara guld värt. Kram och hoppas du får en fin helg!

   Radera
 2. Ack så sant och så mycket man faktiskt har i vardagen att älska! Det enda som sätter käppar är stressen och ibland, när det är mycket på jobbet och så, är det svårt att styra över den. men man får försöka. och stanna upp och njuta. Det är nog det viktigaste. Så spännande med bebisen. Och tioåringar är....upp och ner skulle jag vilja säga. Är det skillnad på tjejer och killar tror du? Ibland känns det som att jag har en femtonåring i huset. Iaf en som vill vara det. Och i nästa stund så liten.... Kram och trevlig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut sätter stressen käppar i hjulet ibland. När man blir för stressad kommer man lite bort ifrån nuet och kan inte se tjusningen med vardagen. Tioåringar...herregud. Jo, det är samma för killar :-) Vi har också en liten tonåring hemma, ena stunden. Det suckas och himlas med ögonen. Och sen jättemys och djupa fina diskussioner. Underbart, också en del av vardagen! Kram och hoppas du får en trevlig helg också!

   Radera
 3. Så underbart skönt att man kan älska vardagen. Jag gjorde inte det förr, när jag jobbade 8-17 varje dag, usch vad trist jag tyckte det var. Men nu, nu älskar jag det liv jag lever!!! Det enkla fria livet, som jag tydligen sökt så länge utan att riktigt veta om det...
  Tack för din beställning, den kommer nästa vecka.
  Ha en jätteskön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är absolut ingen brådska med ljuset! Kändes lite elakt att beställa mitt i din flytt- och fixstress :-)
   Drömmen är verkligen att hitta det där läget som du beskriver, att älska sitt liv hela tiden inte bara på helgen eller ledigheten och alla har nog olika vägar dit, om man ens kommer dit någon gång. Kram och önskar dig en fin helg i nya huset också!

   Radera