onsdag 2 juli 2014

Orlando

Efter tre nätter i Miami blev det dags att bege oss till Orlando, där vi redan varit flera gånger. Vi älskar Orlando på ett konstigt sätt, det är inte särskilt naturskönt men välkomnande, roligt, trevligt, enkelt, billigt och har saker att göra dygnet runt, året runt. Om man som vi bor i en småstad, där affärerna stänger 18 på vardagar, 13 på lördagar och där hela staden sover på söndagar, så är det ganska spännande.

Vi brukar boka hotell med pool, kök och tvättmaskin, så vi inte bara behöver äta ute och kan tvätta vid behov. Första dagen insåg vi att vi hade knappt 5 minuter till Whole Foods, så vi besökte det även här, flera gånger. Vi älskar också att gå i de stora matbutikerna som Walmart och Publix, där allt finns och mycket mer. Att handla mat i USA kan vara det jag älskar allra mest! 

Maten, ja... Jag älskar att det finns alla restaurangkedjor man kan tänka sig. Även om man kan äta all mat på alla världens restauranger i Orlando, och mycket är väldigt onyttigt, så njuter jag alltid mycket av all frukt och alla nyttiga alternativ som faktiskt finns. Speciellt att det finns så mycket bra förpackade mellanmål. Hemma blir det lätt en smörgås, för det är lätt att ta med. Vi har ätit så himla god mat måste jag säga. Provat alla möjliga kedjor som t ex IHOP, TGIF, Taco Bell, Olive Garden, Starbucks och KFC. Den här resan har min lunchcraving varit caesarsallad, och det är de bra på i Florida. Och så klart härliga, nyttiga juicer. 
Tidigare gånger i Orlando har vi varit på Disneys Animal Kingdom, Disneys Hollywood studios, Gatorland, Seaworld, Discovery cove, Downtown Disney och flugit helikopter men ännu finns det ruskigt många saker att prova. Sonen hade ett önskemål om att den här gången besöka Universals ena park Island of adventure, där Harry Potter-attraktionerna finns. Jag valde att stå över detta, för nästan inga åkturer var ok för gravida, och det är inte jättehärligt att stå och gå i hetta en hel dag som gravid. Så jag tog mig ett par timmar vid poolen och långsam strosning på Whole foods. Här handlade jag bara konstigare saker som miljövänlig kökssprej i min favoritdoft och plastfria nappflaskor i glas, som var billigare än hemma. Jag gillar inte att shoppa kläder och såna saker, men tycker det är roligt att få med lite mer udda saker hem.

Det blev fyra nätter i Orlando innan vi åkte vidare. Fyra helt galet varma dagar...
6 kommentarer:

 1. Tack för att du delar med dig, härligt att vara på resande fot! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är allt härligt. Och sen är det skönt att komma hem, man uppskattar allt hemma då! Kram!

   Radera
 2. Älskar Whole Foods! Första gången höll jag på att handla ihjäl mig :) Låter som ni haft det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Whole Foods är fantastiskt! I New York var vi som galna och nu åt vi där nästan en måltid om dan... och jag fick massage där, vilken grej!

   Radera
 3. USA, där har vi aldrig varit. Men skulle kunna tänka mig det...någon dag....
  Skönt att resan gick bra, lite speciellt att resa med en mage som växer ju. Kommer ihåg att vi var i Köpenhamn i slutet av min graviditet med Frans och det det var SÅ varmt. Mådde inte riktigt bra av det och fick hemska tankar om att bebisen skulle dö där inne av värmeslag, usch.
  Önskar dig en skön helg!

  SvaraRadera
 4. Jag kan känna igen mig i de tankarna... Speciellt i värsta solen. Men den verkar må fint!

  SvaraRadera