lördag 5 juli 2014

Fort Myers Beach

Ungefär tre-fyra timmar sydväst om Orlando ligger Fort Myers Beach. Det är en egen ö utanför staden Fort Myers med kritvita breda stränder och en avslappnad atmosfär som i karibien eller i Key West. Husen är låga och målade i pastellfärger och det är rent och prydligt överallt. Vattnet är så klart, rent och grönt att man inte tror det är sant. En riktigt trevlig överraskning blev vårt första besök här!


Vi hyrde en lägenhet med kök, vardagsrum och balkong med en vidunderlig utsikt över den vidsträckta stranden. Det kändes riktigt skönt att få laga sin egen frukost, efter åtta nätter med hotellfrukost. Vi storhandlade på Publix och fyllde bordet med amerikanska flingor, frukter, yoghurt, korv, ägg, bröd, juicer och kaffe. Bara att sitta ute med mexikanska gulfen strax bredvid är ju underbart.


Vi har varit en del på stranden och poolen, och rätt mycket i själva vattnet. I juni-juli ligger temperaturen i luften på ca 35-38 grader och luftfuktigheten på nära 100% så det är svårt att vara i solen för länge, speciellt som gravid. En liten stund på morgonen och en på eftermiddagen har gått bra, och resten av dagen har vi hittat på annat.På morgnarna simmade delfiner upp vid stranden precis utanför vår lägenhet. En annan dag såg vi alligatorer och stora sköldpaddor på nära håll i det fria. Röda papegojor flög fria och en rocka strök runt fötterna när jag badade. Grabbarna var också ute på fisketur, men även denna gång stod jag över (med en tidigare djuphavsfisketur på Dominikanska republiken i minnet, då jag mest kräktes). Sista kvällen på resan kalasade vi på deras fångst; red snapper.


I hela mitt liv har jag varit väldigt skeptisk till USA, men har efter mina hittills fyra besök blivit övertygad om att det finns mycket bra här. Så klart inte allt, om man tänker på fattigdom, rasism, låga löner för vissa grupper och mycket annat. Men här finns en avslappnad vänlighet som jag önskar fanns hemma. Man hälsar på alla. I hissen, i affären, på morgonpromenaden. Ett "good morning", "hello" eller "how are you doing?". Man småpratar med folk man inte känner, pratar om var man kommer ifrån och vad man sysslar med. Man släpper före i trafiken och låter folk gå före i kön. Jag gillar det! 

Det bästa med vår resa har varit att komma i väg alla tre, att vara tillsammans. Dela upplevelsen tillsammans men ännu mer faktiskt bara vara, tillsammans. Spela kort, prata, skratta, ha tid att verkligen lyssna och hålla handen. Också att känna massa nya dofter och höra ljud vi inte hör hemma. Nu är vi redo för en höst och vinter och har tankat massor av sol.

8 kommentarer:

 1. Vilka vackra bilder, underbar resa!! Och det bästa är yet to come... :) Kram till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Japp, underbart hade vi det! Kram till dig också!

   Radera
 2. Känner precis som du med att resa i USA. Var väldigt skeptisk först men där finns allt, svart och vitt där emellan plus den här gästfriheten och vänligheten. Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, där finns verkligen allt (och ändå har jag inte sett mer än pyttelite). Kram, Annika!

   Radera
 3. Vilken fin resa ni har haft! Jag är också skeptisk till USA och har aldrig varit där, men det är ju bra att man kan ändra sig ;) Just nu är jag helförälskad i Kroatien där vi nyss varit.
  Kram Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, Kroatien, vad härligt! Inte dumt med semester, sol och bad, tänk vad bra vi har det som har möjligheten! Kram!

   Radera
 4. Det låter, och ser, helt underbart ut!! Även jag är rätt skeptisk till USA, men kanske måste omvärdera det?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske du måste ;-) Undrar förresten varför så många svenskar har en sån syn på Usa innan man varit där... hm. Hoppas ni också har det bra och att magen frodas. Kram

   Radera