söndag 1 juni 2014

Stolt!

Det var allra värsta tidpunkten när vårt bygge skulle ske. Vi fick ett snabbt erbjudande från mina förädrar om att ta över och flytta ett förråd, som skulle bli vårt gratis. Det var bara att köra.

När vi köpte vårt hus hade det stått obebott ett par år och trädgården var helt vildvuxen och gammaldags. Vi har småfixat lite i taget i två år och sagt att sommaren som kommer ska vi ta tag i det stora projektet att planera om, gräva upp, göra det ordentligt och framför allt göra det som vi vill ha det. För så är det ju, att det ena ger det andra och skulle vi bygga förrådet så skulle det sätta igång en kedja av andra saker att göra om. Vi visste bara inte att det skulle gå så snabbt! 

Men det har jag lärt mig, att ibland får man hänga med i livets och universums svängar, och nu fick vi snabbt tänka om. Förrådet skulle tas ner och köras ett par mil till oss. För att sedan monteras upp igen. Och med det kom snabb trädgårdplanering, bygglov, grävare, grus och en hel del annat. Det blev till att prioritera om lite. Och detta i april-maj, när det är som allra galnast, och jag var som allra tröttast i graviditeten.

Men allt går ju, och vi fick massor av hjälp av bästa pappa. Maken jobbade på sitt jobb, borta 12 timmar om dagen, för att komma hem och jobba på förrådet. Jag försökte hålla ihop livet inne i huset. 

Efter en liten period med slit var det klart! Man klarar ju det mesta, även om det inte känns så. Och det kan vara bra att påminna sig om ibland. Det blir alltid bättre tider!

Och nu. Jag är så nöjd och så stolt över vad vi åstadkommit. Vad vi planerade från grunden och hur vi verkligen fick det som vi ville, utan kompromiss. Jag njuter varje minut jag är ute i trädgården, och jag vet att det var vi som gjorde det. Nu har vi en trädgård, lite mer modern, som passar oss som barnfamilj, med våra behov. Och ett stort, härligt förråd där vi får plats med mycket.

Och jag bär med mig stoltheten över vad lite vilja, uthållighet och slit kan göra. Bra påminnelse för en sån som mig, som gärna tar den lätta vägen.


Och före...
2 kommentarer:

  1. Åhh så fint!! Jag vill också ha ett förråd & odlingslådor mm. Vet precis vad du menar då min man har byggt som en galning på vår altan & jag har skött markservicen hemma.. Men nu är han i Norge & fiskar & jag försöker softa lite mer efter jobbet.. Hoppas på fler bilder från ert fina bygga så småningom.. Kram

    SvaraRadera