torsdag 12 juni 2014

Just do it!

Bara gör't!

Jag är sån att jag funderar alldeles för mycket innan jag tar beslut. Fråga bara min äkta hälft så får du se. Han är en doer, medan jag väger för- och nackdelar inför varje beslut. Jag vill att det ska bli rätt, veta att jag har tänkt på allt och framför allt vill jag att det ska kännas rätt.

Samtidigt försöker jag tänka som när det gäller mina tatueringar. Folk frågar med jämna mellanrum om jag inte ångrar mig och vad jag skulle göra om jag skulle börja ångra mig någon gång. Jag svarar alltid att jag inte ångrar mig för att det inte är någon ide. Tatueringarna är ju där de är och då är det ju bara att inte börja ångra mig. Så kan man ju se på alla saker i livet.

Ofta ångrar man ju inte det man gör, utan bara det man inte gör. Självklart blir ju inte allt rätt och man grämer sig ett tag, men i alla fall jag ångrar mer de missade chanserna jag aldrig tog.

Jag försöker jobba lite mer med att lära mig att våga bara göra. Att ibland kasta mig ut lite mer. Framför allt att lära mig att hitta det som känns rätt lite snabbare, och jag tycker att jag är på väg. Känslan när man vet hur "rätt" känns är härlig. I många år har jag inte vetat och så har jag hamnat i situationer som känts helt fel. Och att köra över sig själv är ingen härlig känsla.

Träning och rörelse är sällan sånt jag funderar på, för träning ångrar man sällan eller aldrig. Sen är det så klart lättare när det är en sak man älskar och behöver. Så när det gäller "Just do it!" behöver jag inte pushningen från Nike för att komma igång.

Nej, för en sån som mig kan det handla om små saker som att ringa ett telefonsamtal (introverta personer som jag försöker gärna slippa telefonkontakt in i det längsta). Att småprata med någon jag inte känner. Det kan vara att våga hoppa på det nya jobbet som jag hoppas kommer. Att vi vågade rycka upp oss och flytta för två år sen. Att vi som nyinflyttade bjöd in hela sonens nya klass med familjer på fest fast huset var en enda röra. Såna saker som man kan grubbla på alldeles för länge, som kan bli så himla bra om man bara vågar göra´t.

Min New york-resa får symbolisera "Just do it!"
Jag bara bestämde mig och bokade. Världens grej!


3 kommentarer:

 1. Tänk så olika vi är :) Jag har fått hålla i mig för att inte göra allt på en gång, hela tiden! Men oavsett läggning är det skönt när man vidgar sina referenser och tar sig an det man behöver jobba lite med.
  Och att ångra saker man gjort, finns inget större slöseri med tid som jag ser det! Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det spännande med olikheter! Det gäller att komma ihåg att vi är olika i olika situationer när man mötet människor. Kul att du delar med dig av ditt sätt! Kramar!

   Radera
 2. Det där med telefonsamtalen känner jag ju igen, skjuter på det i det längsta. Läste att Pernilla Wahlgren också var sån, det kan man inte ana.
  Jag måste med fundera länge innan jag ger mig in på något nytt men min man är som din, en doer. Tror vi kompletterar varandra bra, jag får hejda honom ibland och han får pusha på mig....
  Ha en skön dag vännen.

  SvaraRadera