torsdag 19 juni 2014

Drömmar, drömmar

Med jämna mellanrum brukar jag tänka på saker att önska, att uppnå, att komma till. Inte så att jag inte vill vara här och nu, men jag är glad att jag faktiskt kan drömma igen. Så länge var jag så fast i alla listor, måsten och en vardag jag kände mig fångad i.

Det känns som om den allra största av mina drömmar är på väg att slå in. Att få ett barn till, ett syskon till V. Större än så blir det bara inte. Så det känns lite konstigt att våga drömma om något mer.

Jag drömmer om att jag efter föräldraledigheten hittar vägen till det där jobbet där jag får vara kreativ, inspirerande, aktiv, ha inflytande och många bollar i luften. Där jag får strukturera, planera, träffa många människor och där mitt arbete varierar. Jag har börjat väcka tanken hos mig själv att jag faktiskt är värd ett sånt jobb. Jag behöver inte ha ribban vid fotknölarna. Jag har en massa fina egenskaper som skulle kunna göra susen på rätt ställe.

Jag drömmer om livet efter att bebisen kommer. Jag ser framför mig börja om med bebismys, ha en liten en sovande på bröstet, alla skratt, all glädje, all kärlek. Jag drömmer om långa promenader med barnvagnen och välling som ska värmas på natten. En liten person som ska lära sig allt från början, att få följa denna lilla person.

Jag drömmer om att förenkla vårt liv ännu mer. Att inte vara så upphängd på materiella saker, för saker kräver tid och underhåll. Jag drömmer om att kunna leva mer och lägga mindre tid på bilar, trädgård och hus. Prioritera ännu mer rätt. Sälja, välja bort, leja bort.

Jag drömmer om en liten resa när bebisen blivit några månader, under föräldraledigheten. Vi åkte med V redan ganska tidigt och det är hur mysigt som helst att vara tillsammans på ett annat, lite varmare ställe och verkligen bara vara utan att tänka på alla måsten hemma.

Jag drömmer fortfarande om att bo utomlands ett tag. Jag är så nyfiken på hur det vore att bo i ett annat land. Jag har ju bara bott i min stad och i en annan stad när jag pluggade, men den staden var ruskigt lik min hemstad, i storlek och invånarantal. Så jag drömmer om att vidga mina vyer. Gärna i USA eller Italien. Jag tror man blir mer tolerant av att både resa och av att bo utomlands.

Jag drömmer till och med om hösten dom kommer. Regn, rusk och vindar. Skog och mark och syre, och ett lugnare tempo. 
6 kommentarer:

 1. Mysiga drömmar! Bra drömmar! Jag drömmer också om det där att förenkla livet ännu mer, jag vet vilken riktning jag vill gå och det är ju bra.
  Ha en bra dag vännen!

  SvaraRadera
 2. Lotta jag tycker så mycket om när du skriver Indiana drömmar, stora och lite mindre. Blir inspirerad att göra samma sak. Tack för att du delar. Varm kram!

  SvaraRadera
 3. Så gick det lite snabbt... Den här autokorrigeringen som telefonen gör :) det ska stå om dina drömmar och inget annat!

  SvaraRadera
 4. Ge drömmarna vingar, heter det visst. Tror på tankens kraft och att uttala högt det man vill och önskar. Ser tydligt framför mej det du skriver ❤️
  Kram och drömmar!

  SvaraRadera
 5. Att drömma är som sinnet vad syre är för kroppen. Absolut nödvändigt. Att drömma stort och smått är nog ett sätt att staka ut sin väg.
  Härligt att läsa om dina drömmar!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Härligt med dina fina drömmar. För mig återkommer drömmarna när jag har mer ork. Men man måste komma ihåg att NU är också bra. Kram!

  SvaraRadera