torsdag 14 maj 2015

Frisk och stark

Nä, hörrni, det är som att det legat en blöt filt över mig ett tag nu. En sunkig gammal grå yllefilt med mycket trötthet, dåligt med energi och glädje. Sämre mat. Jag läste om fenomenet hos Flying hippo, att när man i perioder inte tränar så mycket så blir maten ofta sämre också. Och träning föder att man äter nyttigt. Varför, det borde ju vara tvärtom?!

Maken militären har varit borta på övning och ensam med barnen har jag bara gjort det allra nödvändigaste och inte direkt lagat grön, fräsch mat och gjort härliga fruktdrinkar. Mer makaroner, köttbullar och massor utav kaffe och en hel del fika. Träningen har jag fått lägga åt sidan för livet, ni vet alla aktiviteter som ska passas in samtidigt som en liten bara vill bäras eller lära sig gå. Det är som det är, ibland får man bara acceptera läget och komma igen sen, för när man är snurrig av trötthet blir träning det sista man tänker på. Ingen idé att sitta hemma och vara frustrerad för att det inte går, och i det långa loppet är ju en vecka ingenting.

I alla fall är jag så trött på att vara seg, trött och slö. Att inte orka eller hinna ut. Men nu är militären hemma igen och det är dags för mig att ta tillbaka min energi. Det är inget som bara kommer av sig själv utan något man får ta tag i, och det gör jag så gärna. Nu ska jag ta igen, dags för me-time!

Nu var det bara en vecka men den har känts längre och tuffare än de missioner maken gjort på flera månader. Sömnen med en sexmånaders har varit ganska kass och jag blir som en zombie, deppig och låg. Jag går normalt sett och lägger mig 21 för att orka ta över på arla morgonkvist när maken åker till jobbet. Men nu har jag varit uppe sent och sprungit uppe på nätterna och jag blir helt ur gängorna. Så: tillbaka till läggning prick 21, innan tioåringen till och med, men det får vara så nu i livet.

På rent trots anmälde jag mig till en vuxenkurs i hip hop (en av mina drömmar) som börjar nu. Läbbigt, men åh vad roligt! Jag var på sonens dansavslutning och blev som varje gång helt betagen och fascinerad av dansens kraft. Älskar rytmerna, rörelserna och glädjen! Nu är det min tur.

Sen så ska ta mig ut varje dag eller kväll, nu när jag inte längre är ensam på kvällarna. Jag har läst så mycket om er andra som tankat energi i naturen och bara längtat till det blivit min tur. Nu så! Jag har fått pausa i min egen träning, men nu är det dags att börja igen. Lyfta stång, backintervaller och hemmaträning med egen kroppsvikt. Använda kroppen. Inga konstigheter, bara gôr´t som vi säger här. Det här med träning är egentligen inget svårt för mig, och jag tänker ibland att jag har tur som har upptäckt hur härligt det är.

Och maten... Frukost som ger energi och inte bara går snabbt, gröna shots med ingefära, spenat och gurkmeja. Grön mat, matiga sallader och näringstät mat. Mindre bröd och pasta, mat som tar en stund att laga.

Ibland är det skönt att ha en plan, att göra ett avstamp och bestämma sig. Nu ska jag bli frisk och stark igen!

Gamla bilder får bli min inspo idag! 


8 kommentarer:

 1. Låter superkul med hiphop-kurs, vet du, jag har alltid sett dej litegrann som en hiphopare - syns liksom att du har sköna moves på dina foton :) ♥
  Kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va!? Själv ser jag mig som ett kylskåp med fötter ;-) Kram!

   Radera
 2. Åhh tack det var precis vad jag jag behövde läsa idag! Pepp och kram!

  SvaraRadera
 3. Hip hop! Lyckans ost! Blev så peppad av att läsa här idag. Tack!!

  SvaraRadera
 4. Du skriver som vanligt så många bra inlägg och jag har inte ens haft ork att kommentera. Jag läser allt och känner igen mig, får inspiration och motivation men sen tar det stopp på nåt sätt. Energin har inte funnit till att ta tag i saker och förändra. Nu börjar den återvända men jag ska försöka skynda långsamt. Tack för många peppade inlägg!
  Kram Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad glad jag blir både för att du kommenterar och för vad du skriver! Hoppas du tar hand om dig ordentligt, det finns bara en du. Kram tillbaka och hopp om mer energi!

   Radera