tisdag 24 februari 2015

Jag springer!

Jag har inte velat skriva något om det än förrän jag varit riktigt säker på att det faktiskt går men idag vågar jag. Jag springer igen! Nu har jag sprungit några gånger och det är precis som innan graviditeten. Eller, sprungit och sprungit, men joggat i alla fall. Idag stack jag ut efter en lång dag där jag bara burit bebis. Burit i sjalen, burit i babybjörnen och burit med armarna. Och tänk att när jag springer nu är det precis som om jag inte varit gravid, trots min långa tid som barbamamma utan rörelse och med alla krämpor.

Jag följer min träningsplan till punkt och pricka, och bara det är skönt. Bra att luta sig mot när det känns som om det går så långsamt. Jag är på rätt ställe vid rätt tid, och det har faktiskt inte gått mer än knappt fyra månader sen kejsarsnittet. Energin behöver inte läggas på att kolla runt hur andra tränar efter förlossning utan jag har min plan, som passar för bara mig. Håller fast vid planen.

Det jag har sysslat med hittills är uppbyggande träning och jag har bemödat mig om att lyssna på kroppen i stället för knoppen. Just nu vill jag ha mycket hög puls, svett och utmaning. Har till och med längtat efter crosstrainern här hemma just för detta. För några veckor sen började kroppen ropa efter att springa, och jag kände mig faktiskt redo. Så jag testade, och det gick bra, inga känningar i vare sig bäckenbotten eller i snittet. Och idag sprang jag spåret med exakt samma känsla som innan jag blev gravid. Ett varv var inget utan jag hade kunnat ta ett varv till. Känslan när man tränar exakt det kroppen vill, och det som är roligt, den slår allt, och passar perfekt för mig nu. Att springa är inte det jag normalt gillar allra mest, men kroppen har senaste tiden bett om både det, crosstrainer och skivstångsträning. Bara att lyssna.

Kroppen är verkligen fantastisk! Jag kan nästan inte förstå hur bra det går, hur otroligt det går att återhämta sig och komma tillbaka. Och den känslan man får av att röra sig, av den friska luften, är oslagbar!
12 kommentarer:

 1. Åhh vad härligt att läsa om din energi! Det behöver jag idag när jag bara känner mig trött och hålögd.. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. 😄 Skickar lite energi till dig! Hoppas solen lyser hos dig med. Kram!

   Radera
 2. Jamen vad kul! Grattis till en bra start ♥
  Förstår och känner din energi och lust att jobba med kroppen. Jag hejar på dej och sänder en varm kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! Man kan nog bara förstå om man upplevt det själv, tycker synd om alla dem som inte förstår hur härligt det är att använda kroppen. Kram!

   Radera
 3. Det låter som du gör alla rätt för dig själv och din kropp. Grattis! Så skön läsning!

  SvaraRadera
 4. Vad kul! Heja dig Lotta! Så härligt att du kan göra sådant redan nu. För mig tog det nog nästan två år innan jag ens vågade hoppa.
  Fortsätt och njut av all energi! <3
  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppa vågar jag inte heller göra, har inte gjort sedan första förlossningen :-) Springa däremot går bättre! Jag njuuuuter :-) Kram!!

   Radera
 5. Tack för att jag fick dela din glädje idag i den härliga solen tillsammans med lillkillen, sötaste!
  Kram Moren

  SvaraRadera
 6. Vad härligt och underbart!! Tänk att kroppen sjuder av sådan lust och styrka! Och när det fungerar blir man så himla glad och ja, då vill man springa och träna ännu mer! Rörelseglädjen som nämns av flera bloggisar! Glad för din skull och roligt att läsa! Kram till dig! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste vara något i luften, för det bara sprutar energi! Och jag är verkligen glad för det och för att kroppen funkar igen. Såg hos Annika att du boxas, vad häftigt! Tänk så mycket spännande varje människa har att berätta. Kram!

   Radera