tisdag 7 april 2015

Lite London

Vi är tillbaka efter vår resa till London, som blev så där lyckad som man bara kan drömma om. Allt gick så bra och det var så mysigt att resa med bara storis som sällskap. Nästan som att vara iväg några dagar med en kompis, minus shoppingintresset då så klart (enda minuset med söner). "Tänk vad onödigt med alla de här affärerna" sa tioåringen förnuftigt när jag längtansfullt tittade längs Oxford Street. Och han har ju rätt, men att vara i London utan att kolla i affärer kändes lite annorlunda. Men vi har haft det världsbäst. Åkt en massa buss och tunnelbana. Sightseeat. Besökt museer, Madame Tussauds och en massa andra ställen. Slängt oss på hotellrummet och druckit te och ätit kakor. Strosat i Hyde park. Pratat. Ätit en massa gott. Varit på Whole foods så klart. Mest har jag kanske njutit av all mat och dryck som finns tillgängligt, och allt som är eko, grönt och hälsosamt. Och Starbucks, och Frozen Yoghurt! Ja, ni hör, det har varit alldeles fantastiskt och jag njuter nu efteråt av minnena.
Jag loggade ut från internet i London och fortsatte av bara farten när jag kom hem. Och det var så himla, himla skönt! Det var en påminnelse till mig själv om hur jag vill ha det: mindre tid online och mer i riktiga livet. Endast en sak har jag tampats med, och det var lusten att lägga ut foton från London på instagram. En konstig känsla fick jag, att resan inte riktigt räknades om inte alla såg att jag var där (vilket den ju så klart gjorde). Men jag kämpade med mig själv och la inte ut något, på rent vres. Bara för att testa om jag klarade. Jag behövde ju inga likes för att resan skulle vara bra.

Jag gjorde också ett medvetet val att lägga bort yogan och skriva i min yogadagbok under resan, för att det inte skulle kännas som ett misslyckande om jag inte hann och för att fokusera på resan. Det yogiska tänket och andetaget hade jag i alla fall med mig och det var skönt i köer till exempel.

Påsken har varit fin och lugn med trädgårdsfix, familjemys, träff med vänner och god mat. Inte så mycket godis, utan mer härlig och fräsch grön mat. Påskdagarna spenderades också med en massa rörelse och träning. Långa promenader, styrkelyft med coachen och så har vi hyrt gympasalen här bredvid. Hela familjen tränar tillsammans helt kravlöst och roligt till samma pris som gymmet kostar för en person, och plutten kan vara med.

Nu återgår allt till vardag igen och det är också skönt. Jag laddar för att fortsätta det gröna, fräscha tänket i maten och är sugen på härlig grön vårmat, inspirerad av London och av Sally Voltaire. Juicer kommer det att bli, och min nya frukost- och mellisfavorit som jag upptäckte på Heathrow innan vi flög hem: rysk yoghurt med frukt, mandel och pistaschnötter. Kan man vara förälskad i en maträtt? I så fall är jag det nu.
12 kommentarer:

 1. Nu blev jag hungrig! Vad härligt med London, jag har aldrig varit där men vill..! Viktigt att ha ensam tid med storsonen, jag har varit dåligt på det, alltid harig att lämna något barn hemma.. Men nu fick jag inspiration. Din energi känns enda hit ! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. London är aldrig fel och på så bra avstånd, kan bara rekommendera det! Ta med stortjejerna, vet ja! (shopping :-) ) Jättejobbigt att lämna barn hemma, jag vet, tur att de har bra pappor som också får egentid med dem. Win-win, liksom :-) Kram på dig!

   Radera
 2. Åh så klok du är och så skönt det låter. Jag älskar rysk yoghurt men magen gör inte det... Härligt att du är så inspirerad och glad. Jag och min man har rest då och då med ett barn och det kan jag också varmt rekommendera. Jag har nog gjort mest med mellandottern men jag har rest med min son då och då, senaste gången var när vi var på Kreta och han var 17 år. Min man har rest mer med honom. Men man får plats, både som vuxen och som barn och kan hitta andra vägar till varandra. kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack <3 Min man brukar åka med storkillen men jag har aldrig åkt utomlands med honom förut. Tror som du skriver att det finns så många fördelar. Själv har jag rest med både bara mamma och pappa, det blir en helt annan grej. Kramar!

   Radera
 3. Vi reste hela familjen till London i fjor. Det var helt underbart det med.
  Jag hade aldrig varit där och blev tagen. Sönerna ännu mera. Kul att du är tillbaka i alla fall. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tänka mig att dina killar gillade det, det finns ju så mycket roligt att göra där! London är en fantastisk stad. Kram och jag blir glad av dina ord!

   Radera
 4. Låter verkligen som top notch! Har aldrig varit i London, men såg glimtar därifrån i ett program om pilgrimsvandring (!) nyligen och en litet längtansfrö såddes :) Jag gillar att resa med dottern, det blir på ett annat sätt när man är på två och jag tror det är jätteviktigt att göra saker tillsammans, det bäddar för en djupare relation även när de blir äldre.

  ...och detdär med att logga ut och inte "sträva efter likes". Shit, jag har varit lite rädd för att logga ut här tidigare, men nu känner jag att det står mej lite upp i halsen. Såpass att jag försiktigt bestämt mej för att logga ut efter ett visst klockslag på kvällarna! Jag behöver det!! Tack för ytterligare inspiration till det ♥

  KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pilgrimsvandring i London, låter oväntat, men spännande så klart! Håller med om att ntet kan stå en upp i halsen och det är väl en jättebra strategi att logga ut på kvällarna. Vi inspirerar varandra till små smarta saker <3 Kram på dig!

   Radera
  2. Detta :)
   http://www.ur.se/Produkter/187273-Pilgrimsvandring-med-Simon-Reeve-England

   Radera
 5. Hela inlägget bara andas styrka, glädje och lite nyvunnen kraft verkar det som! Vilken underbar resa, så fint att kunna göra detta tillsammans.
  Hoppas solen skiner på er idag! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad glad jag blir när du skriver så! Ja, allt var så fint, en grej att spara i hjärtat. Solen är här, hoppas den är hos dig med. Kram!

   Radera