fredag 13 mars 2015

Att låta drömmar bli verklighet

Det är lika enkelt som häftigt. För det fungerar verkligen. Jag blir så fascinerad när det händer gång på gång, att när man uttalar eller skriver ner vad man drömmer om och vad man vill testa, så blir en del av det verklighet. Det har väl att göra med att när man formulerar det, så märker man vad man verkligen vill och inte vill. Vissa saker är kanske bäst att förbli drömmar och andra kanske behöver mogna ett tag, om de alls måste bli av. Drömmar kan vara härliga att ha ändå också. Men det är faktiskt roligt när drömmar man har slår in. Och på något konstigt sätt känns det lättare att leva i nuet när drömmar blir sanna.

Här är mitt senaste inlägg om mina drömmar och här skrev jag om vad jag vill testa. Nu två månader  efter det första inlägget har vi bokat flera av resorna jag drömde om. Vi ska fjällvandra i Idre i sommar. Vi ska fira min fyrtioårsdag på stränderna på Jylland. Vi kommer att fira jul på Playitas. Jag och maken har dejtat en gång i månaden hittills och det känns som en bra vana och en enkel dröm att bli sann. Jag njuter också till fullo av min vår som föräldraledig, något jag föresatte mig och drömde om. Jag ville verkligen alla de här sakerna och det känns så lyxigt att de faktiskt ska bli sanna. Jag betar av dröm efter dröm, lever livet som jag vill ha det. Det är så lätt att hamna i gnäll-fällan, att inget roligt händer, att det är synd om en, att alla andra gör så spännande saker. Men egentligen handlar det mycket om att formulera vad man egentligen vill, och fundera på hur man kan ta sig dit. Vissa saker tar lång tid att komma till men vissa går direkt.

När jag skrev om saker jag vill testa blev genast ett par saker sanna. Eftersom jag är gift med en militär sa han direkt att jag fick komma till hans jobb och springa militär hinderbana. Han hade ju bara inte vetat att jag velat det (och inte jag heller förrän jag skrev det). Vi bestämde oss för att göra en halvdag på flottiljen så vi klev upp i ottan och jag fick till och med börja dagen med yoga på hans jobb, fatta vilket bra jobb han har! Jag yogade med runt 25 extremt vältränade män i olika Reebok-shorts och 2XU-kompressionstajts, moderna vältränade och kroppsmedvetna män. Jag skrattade för mig själv när det stönades högt i salen när de inte kunde knäppa händerna bakom ryggen på grund av sina stora muskler, något som jag aldrig tänkt på som svårt. Sen en timmes promenad längs med vattnet och jag orkade verkligen inte hinderbanan, ett sånt antiklimax. Min postgravida kropp har både sprungit, styrketränat, gått mil och yogat mycket den här veckan så den sa stopp. Men hinderbanan finns ju kvar till nästa gång.

Fjällvandra ska jag ju som sagt göra i Idre i sommar, åh, vad roligt det ska bli. Maken sätter upp chinsstången så jag kan börja öva mot tio pull-ups och vi ska hämta en gungställning till plutten där jag också kan träna pull-ups. Har i och för sig en lång väg att gå, men man måste ju ta första stegen. Tillbaka till att börja med gummiband runt foten.

Bara att man uttalar önskningar gör ju att andra kan hjälpa till. Ulrika berättade att hon skulle yoga med Gurudass och tipsade om det tillfället, som inte är orimligt långt bort i resväg. Om jag vill och gärna träffa henne också! Men just denna gång krockar det med min Londonresa, men hade hon inte skrivit det hade jag ju inte ens vetat om det. Jag vill ju gå på ett träningsconvent också, och min vän och yogainstruktör frågade (helt utan att veta om min önskan) om jag ville med till Stockholm och gå på konventet Mammapower 9 maj. Jag har sneglat på det och varit sugen, så jag suger lite på det. Har snart ett nytt syskonbarn att hälsa på i storstaden, så det gäller att tajma besöket där rätt. Men det är som om man ritar fönster när man uttalar sina drömmar, och först när fönstren finns kan de börja öppnas.

Våga skriv, säg, ropa eller rita dina drömmar. Våga drömma! Livet blir så himla härligt när man får flyga lite och när man uttalar drömmarna blir chansen så mycket större att något blir av. Det känns lite som om man lever lite mer och får vingar.

Fin fredag på er och fin helg!


14 kommentarer:

 1. Visst är det häftigt! Jag märker ju också att det jag skriver i mitt collage faktiskt inträffar. Ja åtminstone det jag verkligen vill. En del skriver jag förstås bara på måfå utan tanke bakom och de sakerna blir sällan något med, men i övrigt är det väl värt att skriva ner alla önskemål. Fast kanske att jag behöver satsa lite "högre" än vad jag gjort hittills.
  Tack för inspirationen! :-)
  Ha en skön helg!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lustigt det där att bara det man verkligen vill, inträffar! Det stämmer ju. En kompis till mig skrev ner vilket drömhus hon ville ha och ett halvår senare bodde hon i det! Det här är som The secret egentligen. Just nu kanske du siktar alldeles lagom? Man måste ju inte alltid vilja det högsta. Hoppas din helg är lika fin som min :-) Kram!

   Radera
 2. Å vad du inspirerar...jag måste också skriva lite önskningar igen. Har slappnat av lite sen sist. Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skriv, skriv, skriv! Undrar om din lägenhet var med på någon drömlista? Bara kör på, så får vi se vad som händer :-) Kram!

   Radera
 3. Åh vad jag blir glad av det du skriver! Underbart och så fint att allt liksom blir av. För att man jobbar aktivt för det förstås. Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så klart är det ju så att det man skriver ner, arbetar man aktivt med. Det är ju inte bara universum som arbetar :-) Men det är ändå häftigt att man faktiskt kan få så mycket att hända! Undrar vad du drömmer om nu när du redan fått din bok utgiven och så. Kram!

   Radera
 4. Tjoho vad jag blir glad av ditt inlägg! och jag vill gärna träffa dig med. Men det går fler tåg jag kan tipsa nästa gång det kommer tillfällen. Kommer Sada Sat Singh tycker jag absolut du ska följa med. Han är en fantastisk lärare! Idag när jag satt i solen och tittade på sjön vid vårt hus var jag tvungen att påminna mig att huset började som ett önskemål för många år sen nerskriven på en "målbildstavla", tillsammans med andra saker, en del har slagit in och andra inte ännu... Härligt med fjällvandring och alla andra roliga saker ny har inbokade. och inte minst att njuta av våren som mammaledig.. minns när Meja var så där liten... bliss.. Kram♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tar tacksam emot tips, vem vet, någon gång kanske det funkar! Tänk vad häftigt det där med ditt hus, att det började på en målbildstavla. Ja, alltså det här med föräldraledig vår, det är ren hundraprocentig njutning. Kram!

   Radera
 5. Läser ikapp här och där, och blir så glad när jag äntligen kommer hit! Lycka! Så häftigt med allt som faller på plats och i enlighet med önskan och dröm. Jag tror hårt på det undermedvetna och det drivande i att säga rakt ut vad man vill, ur det föds ens egna initiativförmåga och drivkraft. Saker blir av helt enkelt.
  Och så kul med "militäryogan" :)
  Kram på dej och hjärtevamt grattis till alla fina resor som är på gång, wohoo ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig har det varit lite provocerande med allt sånt tidigare. "Vaddå, skulle jag få en massa saker för att jag tänker på dem? Tror inte det. Fnys" Men det är verkligen så. Militäryogan, ja, du skulle varit med :-) Kram och tack för varm energi som kommer <3

   Radera
 6. Åhh vad din energi och glädje lyser i ditt inlägg!! Jag blir glad!! Ja jag har böcker jag brukar skriva i allt som jag önskar och det har faktiskt slagit in, även om det har tagit år ibland!! Så kul att titta tillbaka och bocka av. Stanna upp och känna sig tacksam och inte bra tänka framåt som jag har så lätt för!!! Älskar målbilder!!!

  Kram Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Häftigt att du också har "bevis" på hur det fungerar! Och ja, jag tror också det är superviktigt att känna tacksamheten i det hela (har också lätt för att fokusera framåt) men när man gör det blir man så mycket lyckligare. Kram på dig!

   Radera
 7. Åh, du smittar! Tack. Med energi alltså. Och du vilken fin bild, blir helt glad av dig och din bebbe.

  SvaraRadera