torsdag 8 maj 2014

Äntligen!

Äntligen torsdag, äntligen yoga och äntligen träning!

Det är första torsdagen på länge utan något inplanerat. Inte ens hunden är hemma hos mig idag. Att jag fick sova till 7 och har bara varit uppe en gång på natten gör ju underverk för orken. Att det dessutom regnar är en bonus för en sån som mig. Nu har jag en hel, lång egodag framför mig och jag kan göra vad jag vill. Ligga i soffan, se Holby city eller kanske gå ut en sväng eller kika lite i affärer, vem vet.

Äntligen är också yogan igång igen och som jag har saknat den! Jag har bara känt att det varit omöjligt med illamåendet som genomsyrat allt, och med den stora tröttheten. Jag har till och med inte orkat skriva i min Daily greatness yoga journal. Har egentligen inte orkat något, allra minst träning.

Men i veckan kände jag att det var dags att försöka igen. Jag är något piggare och visst mår jag illa, men illamåendet är mer som en skugga som jag vant mig vid att ha med mig och som främst kommer på kvällarna. Jag ville planera in korta yogapass för att komma igång, inga krav och inte några måsten. Redan första dagen kände jag hur otroligt mycket jag saknat att bara sitta tyst i skräddarställning, blunda och vandra inåt en liten stund. Så enkelt och så härligt!

Nu ska jag försöka yoga varje dag, precis som förut. Både den tysta, inre yogan och meditationen och den fysiska. Jag vill börja bygga upp min hållning, min core, min uthållighet och mina muskler igen. Och inte minst, sitta några minuter i tystnad varje dag. Det är så skönt, har du provat?

Och äntligen träning, kan ni förstå hur skönt det kändes? Idag testade jag ett crossfitmom-pass med overhead squats och anyway overhead. Det gick bra och kändes fint i kroppen. Och vill jag fortsätta med den träningen så kommer jag inte ifrån burpeesarna, jag fick lära mig idag att det finns pregnant burpees...

Äntligen känner jag lite hopp inför kommande tid, för jag har verkligen saknat yogan och träningen som är en stor del i mitt liv annars. Yey!


12 kommentarer:

 1. Så skönt att läsa Lotta, om din energi och vilja till träning. Jag har undervisat ganska många gravida i yoga och jag antar att du vet att du inte gör några kroppslås när du är gravid? vill inte skriva dig på näsan, men det är en del saker att tänka på, men du kanske har en gravidyogalärare att tillgå? En position du alltid kan vila i är supta baddha konasana, dvs fjärilgen liggande bakåt med support under knäna, om de är högt upp, och även under ryggen. Den gör att din livmoder hamnar i rätt läge, det är en universalpositon, om du har mensvärk, pms, när du är gravid, när du ska föda och även i klimakteriet! Bra också att stå på sina ben ganska mycket och bygga styrkan nerifrån. När magen tar mer plats så gör du inga framåtböjar som trycker ihop, men det känns också onaturligt att göra i så fall. Önskar dig lycka till i din yoga och dina stilla stunder. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är jättetacksam för dina råd! Just nu är det mest meditation och sittande stolsyoga, jag siktar på enklare pass och kommer låta kroppen känna vad den vill och klarar, snälla saker. Inga kroppslås eller så :-) En kompis till mig är gravidyogainstruktör och sen har jag en hel del gravidyogapass på yogobe (fast jag vet att du är skeptisk till yogobe). Stående positioner ska jag snart göra, nu blev jag sugen på lite krigare. Kram och tack!

   Radera
  2. Jag tror att du också känner vad som funkar i just din kropp. Efter femte månaden brukar man också känna att allt inte går lika bra. Upp och ner-skulle jag helt avråda från men har sett bilder när folk stått på huvudet i nionde månaden :) Scary om du frågar mig! Jag är inte skeptisk till Yogobe som inspiration, däremot förstår jag inte hur det kan gå till att ha en envägskommunikation kring yogan när man undervisar. Hur vet du att du gör det du ska? Men du kanske har hittat jättebra delar som du gillar. Vi är alla olika

   Radera
 2. Så skönt att höra det vänder. Unnar dej all mjuk energi och ork ♥
  Kram och kika inåt du ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Nina! Det var så skönt att känna hur stadigt jag ändå stod de här månaderna utan meditationen och yogan. Det har gett resultat! Kram på dig!

   Radera
 3. Crossfitmom - det lät ju jättespännande! Har inte heller tränat eller yogat alls på sistone. Känns som att tröttheten varit överväldigande, och lusten har inte funnits heller. Men, precis som du känner jag att det börjar pocka på.
  Gravidyoga körde jag när jag väntade Andrew, och det var superskönt.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra att du inte heller orkat. Du vet, på nätet läser man ju om alla som orkar så himla mycket, och själv har jag varit däckad. Men snart så är vi nog pigga igen! Kram!

   Radera
 4. Härligt och håller tummarna för att det vänder nu! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det känns som att det är på G. Kram!

   Radera
 5. Fint att du har sån insikt om din kropp & själ. Må så bra nu, nu när det är på G :) Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! Jag håller tummarna... Kram på dig!

   Radera
 6. Vad skönt att du verkar piggare, hoppas det vänder nu. Träning på rätt sätt hjälper ju också till det bättre. Jag har aldrig fastnat för yoga men när du skriver om det så blir jag sugen:o) Kram

  SvaraRadera