lördag 2 januari 2016

Träningsresa till Playitas

Julen tillbringade vi på Playitas på Fuerteventura, hela familjen med elvaåring och ettåring. Som vi har längtat och väntat på det efter den här hösten, som jag kanske skriver om nästa gång. Det var nästan magiskt att få sätta sig på planet och äntligen komma iväg. Den här hösten har inte direkt handlat om träning utan resan var tänkt som en möjlighet till att hitta gnistan till träning igen. Och det kan man verkligen säga fungerade!


Playitas ligger vid den lilla fiskebyn Las Playitas på Fuerteventuras ostkust. Vi har varit på den kanarieön två gånger tidigare och tycker att det är en härlig ö; där är kargt som ett månlandskap men modernt, välkomnande och nästan lite elegant. I Sverige är det Apollo som har resor till Playitas och man kan välja mellan att bo i villa, lägenhet eller hotell. Vi bodde i en tvårumslägenhet, som låg nära precis allt. Det är bara knappt fem flygtimmar dit, och transfern är bara en halvtimme.


Här finns två stora pooler, en vattenrutschbana, en babypool och en olympisk pool. En del aktiviteter kostar pengar och det mesta ingår. Det finns också en miniklubb för barnen. Det är så härligt att få slippa overaller och tider att passa, att bara hänga tillsammans. Det är fräscht, väldigt välskött och personalen är jättetrevlig.


Jag kan nog säga att om man gillar träning så är det här den ultimata semestern! Oavsett om man reser själv, i par eller med hela familjen, så kan alla få ut något av det, och som vi har rört på oss! Varje dag är det ett späckat schema med aktiviteter för alla och man tar del av det man själv vill. Det verkar vara ett mecka för golfare, cyklister och löpare, men även för den som gillar crossfit, gruppträning, simning, yoga, triathlon, styrketräning, spinning, vandring, lagsporter och vattensporter.

Vi hade som mål att i alla fall träna fem pass var under veckan (eftersom vi trots allt hade med en ettåring) men vi fick nog ihop det dubbla. Åh, vad härligt att träna i sol, och åh, rörelseglädje! Det roligaste jag gjorde var att ensam vandra i bergen, julaftonens soliga och fartfyllda zumba, body-blitz-passet och boot-camp-träningen jag och elvaåringen gjorde tillsammans, men jag har också knatat en del timmar med barnvagnen i solen. Ett stort plus är att man placerat gruppträningsplanen mot solen med utsikt över havet, så det ger en närmast magisk känsla att stå och se ut där när man tränar.
Varje lov har man även samma motsvarighet för barnen i åldrar från 5-15 i tre olika åldersklasser. Elvaåringen provade både dykning, triathlon, boot camp, vattenpolo och en massa annat, men också minidisco och filmtittning och en himla massa bad i poolen. Vi bestämde att vi inte skulle tvinga honom till träning men han var sugen och allt var väldigt säkert och bra organiserat, så han kände sig inte ensam.


Vi hade bokat halvpension, dels för att vi är hungriga människor, men också för att det skulle vara lätt och smidigt. Frukosten och middagen var så otroligt bra och personalen var toppen trots att vi två gånger om dagen kom med ett litet ätmonster som på en halvtimme hade kastat mat runt bordet och kladdat ner hela duken. Galamiddagen på juldagen var något av det mest eleganta jag sett i restaurantväg, så fint gjort! Det finns en affär på området där man kan handla lite om man behöver, och det finns några andra restauranger och barer om man vill äta och dricka.Det kanske inte har blivit så mycket solande eftersom man sällan släpper en upptäckande ettåring med blicken men lite sol har vi ändå fått eftersom vi varit ute hela dagarna. Vad bra man mår av sol! Vi har haft 22-23 grader varje dag och riktig tur med vädret.

Utegym.

Torget vid sportcentret där man möts vid uteaktiviteter och även bokar alla pass.

Det går löparbanor lite här och var. Bechvolleyplaner.

Bebispoolen.

Innan vi åkte var kroppen trött, öm och sliten och maken överraskade mig med att i hemlighet ha bokat en timmes massage på spa:t som finns på området. Det finns också ett fish-spa som vi inte provade. En av de allra bästa sakerna med resan är att jag verkligen känt mig som fisken i vattnet då jag -precis som alla andra- gått i träningskläder hela veckan. Jag skulle gärna bo i träningskläder och här känner man sig inte knasig i det, och inte heller för att man tränar varje dag på semestern.Kan jag rekommendera den här resan? Jaaaaa! Om ni gillar att träna eller röra er. Om ni gillar att prova nya sporter. Att ha gott om tid på er tillsammans. Om ni gillar säkert väder och sol. Det kanske kostar några extra kronor mot en vanlig vecka på Kanarieöarna men det är så värt det. Vi längtar tills vi kan åka igen men nu väntar vi lite tills mini är något större nästa gång. 


Jag känner verkligen en nytändning till rörelse och träning. I flera år har jag hållit mig borta från gruppträning som aerobics och spinning, nästan lite snobbigt så där som om någon träning skulle vara bättre än någon annan. Men oj, vilken  glädje jag har hittat igen, och sedan vi kom hem är jag i full fart igen! Jag har bestämt mig för att träna det som är roligt och inte fokusera på fysiska resultat. Glädjen i sig är resultatet och belöningen är att kroppen får röra på sig. Playitas var fantastiskt och jag är så oerhört nöjd med vår vecka! 


9 kommentarer:

 1. Härligt och nytändande! Roligt att se dig här igen! Kram från modern

  SvaraRadera
 2. Härligt att du är här igen och vilken inspiration du ger! Kram

  SvaraRadera
 3. Vad härligt det låter! Jag drömmer redan om att jag och dottern ska åka på en sådan resa när hon blir tonåring, för givetvis ska hon ärva mitt träningsintresse (haha förmodligen blir hon väl intresserad av motorsport eller nåt annat istället).

  SvaraRadera
 4. Å du är tillbaka! Nu blev jag glad😊

  SvaraRadera
 5. Gudars vad jag har saknat dej! Blev helt till mej när ditt inlägg rullade fram i bloggläsaren ♥ Och vilket inlägg sen! Låter som en helt fantastisk resa, me like all over the place!! Blir också så glad över att du mår bra, har det bra och att den tunga hösten förhoppningsvis förpassats till arkivet. Kramkram och må ditt 2016 bli helt suveränt!

  SvaraRadera
 6. Underbar resa ni varit på!! Men åååååh så glad jag är att du är kvar på bloggen för jag har saknat dig och dina fina, varma, kloka inlägg!!! <3 Allt gott min vän, kram!

  SvaraRadera
 7. ❤️❤️❤️ Glad jag blir! Saknat er också!

  SvaraRadera
 8. Och vilken fin ny header!!!! (heter det välan..)

  SvaraRadera
 9. Håller med alla föregående talare. Skönt att du är tillbaka och mår bra. Fantastisk resa ni verkar ha varit på. Precis vad man skulle behöva nu. Kram

  SvaraRadera