Eller färsbiffar i mängder och en massa grönsaker till, kör allt i ugnen på varsin plåt. Koka quinoa, bulgur eller liknande och ha stående i kylen. Gör en sats med nån sås eller röra att ha till. Älskar till exempel hummus med soltorkade tomater till! Flera dagars middagar tar max 30 minuter.
Eller min favorit: kållåda (eller kålpudding)! Riv eller strimla vitkål och lök, kör in i ugnen medan du förbereder köttfärsen. Blanda nötfärs med ägg, fond, soja, vatten, buljong och kryddor du gillar. Blanda med kålen och löken och skjutsa in i ugnen! Servera med lingon. (För resten av familjen gör jag en låda där jag byter ut lålen mot potatis). Mat i flera dagar!
Vi märker redan skillnad, hur skönt det är att lägga mindre tid på matlagning, speciellt de där dagarna då vi kommer hem när middagen helst skulle varit serverad för fem minuter sen. Någon kanske tycker att det här med maten verkar vara en stor grej för mig, och det är det. Maten får kosta, bra mat alltså. Mat är viktigt, det ska ge energi och magen ska må bra, och inte minst ska det så kallade livspusslet fungera. Matlagningen får inte ta för mycket tid på vardagarna, men gärna på helgerna.
Sen framåt hösten får det bli stora grytor och soppor. Åh, jag längtar!
Nu blev jag hungrig! Ska försöka ta mig tid till storkok jag med. Kram!
SvaraRaderaGör det! Kram!
Radera